Παράδοξο: Δεν έχουν ενταχθεί στα επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα οι πυροσβέστες

Να ενταχθούν, ζητά ο Βολιώτης αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Πενταετών

Να ενταχθούν στα επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα οι πυροσβέστες, ζητά ο Μιχάλης Παπαδόπουλος αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Πενταετών Πυροσβεστών, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή με αφορμή τις πυρκαγιές.

Ο Βολιώτης κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι στη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών της περασμένης εβδομάδας στη Μαγνησία, πυροσβέστες, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί βρισκόταν στα μέτωπα της φωτιάς για αρκετές ημέρες.
Περιγράφοντας τις στιγμές της πυρκαγιάς, ο πυροσβέστης είπε ότι η ένταση και έκταση των μετώπων ήταν μεγάλη, λόγω του αέρα που ήταν στα όρια του επικίνδυνου και η Πυροσβεστική ανταπεξήλθε σε αυτή τη δύσκολη «μάχη».

«Πάντα στην πρώτη γραμμή»
Ο αντιπρόεδρος των πενταετών πυροσβεστών ανέφερε ότι το έμψυχο δυναμικό της Μαγνησίας είναι πάντα στην πρώτη γραμμή, καλείται να δίνει πάντα και παντού το παρόν και συνεχάρη τους εθελοντές πυροσβέστες και τον κόσμο που από την πρώτη στιγμή βοήθησε και προσέφερε τα μέγιστα σε όσους αγωνίζονταν για να σβήσουν τη φωτιά.
Ο κ. Παπαδόπουλος, τόνισε ότι πρώτο μέλημα των πυροσβεστών είναι η ανθρώπινη ζωή, η περιουσία και ο φυσικός μας πλούτος.
Ο συνδικαλιστής τόνισε ότι η Πολιτεία πρέπει να αναγνωρίσει το επάγγελμα ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό, γιατί οι πυροσβέστες εισέπνευσαν τόνους καπνού και ειδικά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης που η φωτιά έκαιγε μέρες πολύ επικίνδυνα υλικά, ενώ οι πυροσβέστες συνεχώς έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιου είδους συμβάντα.

Αναθεώρηση των σχεδίων
Ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Πενταετών Πυροσβεστών τόνισε ότι πρώτο μέλημα πρέπει να είναι η αναθεώρηση των σχεδίων πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών από την Πολιτική Προστασία.
Ακόμη είπε ότι πρέπει να δούμε το κομμάτι των καθαρισμών οικοπέδων και των γύρω χώρων και προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να γίνει μια σωστή μελέτη, γιατί η πρόληψη σώζει ζωές.

Αναγκαία η στελέχωση
Ο Μιχ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι οπωσδήποτε πρέπει να στελεχωθεί το Πυροσβεστικό Σώμα με νέους ανθρώπους, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας του προσωπικού είναι 48-49 χρονών.
«Πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν προσλήψεις και ανανέωση του προσωπικού, καθώς υπάρχουν κενά και στο Ν. Μαγνησίας, κάτι που δημιουργεί το όριο ηλικίας και κατά πόσο το έμψυχο δυναμικό μπορεί να ανταπεξέλθει σε τόσο αντίξοες συνθήκες. Η δουλειά μας είναι όμως και θα την κάνουμε, όσο χρονών και να είμαστε, γιατί είναι η νοοτροπία του Έλληνα πυροσβέστη τέτοια», τόνισε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.