Παραμένει συγκλονισμένη η κοινωνία της Αλοννήσου απ΄τη δολοφονία της 20χρονης Καρολίνας

Ιδιαίτερα αγαπητή η κοπέλα, που έμενε στο νησί μέχρι πριν από δύο χρόνια

Κλίμα συγκίνησης , θλίψης αλλά και οργής ,επικρατεί από χθες το πρωί στην Αλόννησο, με το άκουσμα της είδησης του θανάτου της 20χρονης Καρολίνας που βρέθηκε δολοφονημένη το πρωί στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, όπου διέμεναν με το 11 μηνών παιδί της και τον 32χρονο σύζυγό της, που είναι πιλότος ελικοπτέρων.
Η άτυχη κοπέλα, που γεννήθηκε το 2001 και είχε βρετανικό διαβατήριο, μετακόμισε στο νησί των Σποράδων με τους γονείς της και πέρασε αρκετά χρόνια στο νησί. Ο πατέρας της είναι Άγγλος και η μητέρα της από τις Φιλιππίνες, ενώ μέχρι και πριν δύο χρόνια η 20χρονη έμενε στο νησί, το οποίο άφησε όταν πέτυχε την εισαγωγή της στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (Τμήμα Στατιστικής), ενώ έκτοτε τους επισκεπτόταν συχνά, καθώς ο πατέρα της είναι κατάκοιτος, λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.
Oι γονείς της 20χρονης ζουν ακόμη στην Αλόννησο, μετά τη συνταξιοδότησή τους και η ίδια μεγάλωσε στο νησί. Ο πατέρας της που είχε αγοράσει σπίτι στο νησί , στην Παλιά Χώρα, για τις καλοκαιρινές διακοπές αποφάσισε να μετακομίσουν μόνιμα, όταν η Καρολίνα πήγαινε ακόμη στην τρίτη δημοτικού.
Με τον 32χρονο σύζυγό της Μπάμπη, γνωρίστηκαν όταν ήταν 16 χρονών, στην Αλόννησο, όπου πέρασε κι εκείνος μερικά χρόνια της ζωής του, όταν η μητέρα του ήταν καθηγήτρια στο νησί.
Με τον σύζυγό της παντρεύτηκαν πέρυσι σε θέρετρο της Πορτογαλίας, όπως λένε Αλοννησιώτες και ήταν πολύ αγαπημένο ζευγάρι, που είχε στενές επαφές με το νησί, ενώ πριν 11 μήνες απέκτησαν το πρώτο παιδί τους που είναι κοριτσάκι.

Ιδιαίτερα αγαπητή στο νησί

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Μπάμπης και η Καρολάιν μετά τη γνωριμία τους προσπαθούσαν να στήσουν τη ζωή τους. Μια ζωή ήρεμη και παραμυθένια που κάθε νεαρό ζευγάρι ονειρεύεται. Και τα είχαν καταφέρει. Ο 32χρονος πιλότος, με συχνά ταξίδια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και μια καριέρα που τους εξασφάλιζε μια άνετη καθημερινότητα (εργαζόταν ως «αεροταξί» πετώντας καθημερινά από τα Μέγαρα και το «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε όλη την Ελλάδα), προσέφερε στην αγαπημένη του μια ευτυχισμένη ζωή, ενώ ο γάμος που έγινε πέρυσι το καλοκαίρι στο θέρετρο Praia Do Canavial της Πορτογαλίας με θέα το απέραντο γαλάζιο του Ατλαντικού Ωκεανού ένωσε και επίσημα το ζευγάρι.
Η 20χρονη ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στο νησί, καθώς από μικρή ήταν στους προσκόπους, είχε αναπτύξει κοινωνική δράση, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Μάλιστα στήριξε όποιον χρειάζονταν βοήθεια στο νησί, μέχρι που μετακόμισε στην Αθήνα.

Συγκλονισμένος ο δήμαρχος

Ο Δήμαρχος του νησιού Πέτρος Βαφίνης δεν έβρισκε λόγια για να περιγράψει το σοκ που έχουν υποστεί, από την ώρα που έμαθαν τα θλιβερά νέα οι κάτοικοι. Περιέγραψε την Caroline ως ένα γλυκύτατο πλάσμα, ένα υπέροχο νέο παιδί, γεμάτο ενέργεια που συμμετείχε σε διάφορες δράσεις του νησιού.
«Η κοπέλα μεγάλωσε στο νησί από μικρή ηλικία. Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη. Έχουμε σοκαριστεί, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Τέτοια βαρβαρότητα…», τόνισε ο δήμαρχος της Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, για το έγκλημα που πάγωσε το πανελλήνιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γονείς της 20χρονης Καρολίνας (βρετανικής καταγωγής ο πατέρας, με καταγωγή από τις Φιλιππίνες η μητέρα) μένουν στο νησί πάνω από 20 χρόνια. Η μητέρα της μάλιστα ήταν καθηγήτρια στο σχολείο του νησιού για αρκετά χρόνια.
Το πέπλο θλίψης που έχει καλύψει την μικρή κοινωνία της Αλοννήσου από την μοιραία απώλεια της Caroline έχει κάνει γνωστούς και φίλους της οικογένειας να είναι απαρηγόρητοι και να μην μπορούν να αρθρώσουν λέξη, ενώ όπως δήλωσε στο magnesianews.gr μία εκ των κατοίκων, η οικογένεια ήταν πάντα εξαιρετική και με καλές σχέσεις με την τοπική κοινωνία, ενώ το κορίτσι, ήταν ένας εξαιρετικός χαρακτήρας.

Η δασκάλα της 20χρονης

H δασκάλα της 20χρονης που δολοφονήθηκε άγρια μετά την ληστεία στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά , η κ. Μαριλένα Πονηράκη, ανέφερε ότι η μητέρα της ζει στην Αλόννησο, όπου και η ίδια την γνώρισε με αφορμή μια θεατρική παράσταση. «Η Καρολάιν έπαιξε τον ρόλο της Βέσκα, στο θεατρικό έργο ‘Μπαμπάδες με ρούμι’. Παρουσίασε τον ρόλο πολύ άνετα, ήταν πολύ ταλαντούχα. Μπορούσε εύκολα να κερδίσει την προσοχή και να σταθεί πάνω στη σκηνή. Ήταν ένα δραστήριο, όμορφο, δροσερό, χαμογελαστό κορίτσι. Ήταν η χαρά της ζωής. Ένα πανέμορφο πλάσμα» εξήγησε η δασκάλα της. Η δασκάλα της νεαρής φανερά συγκινημένη τόνισε: «Θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αυτό το έγκλημα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.