Παράταση δηλώσεων στο Κτηματολόγιο ως 12 Σεπτεμβρίου για περιοχές του νομού

Αφορά περιοχές των Δήμων Βόλου, Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου , Σκοπέλου και Ν. Πηλίου

Παράταση υποβολής των δηλώσεων έως τις 12 Σεπτεμβρίου δόθηκε και επίσημα από το Κτηματολόγιο και αφορά σε κατοίκους του εσωτερικού, που διαμένουν σε περιοχές του Δήμου Βόλου, του Δήμου Αλμυρού, του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στο Νότιο Πήλιο αλλά και τη Σκόπελο.
Συγκεκριμένα η παράταση αφορά στους κατοίκους των εξής περιοχών :
1. Καλλικρατικός Δήμος Αλμυρού
2. Καλλικρατικός Δήμος Ρήγα Φερραίου
3. Από τον Καλλικρατικό Δήμο Βόλου οι προκαποδιστριακοί ΟΤΑ Αϊδινίιου, Γλαφυρών, Μικροθηβών, Σέσκου
4. Από τον Καλλικρατικό Δήμο Νοτίου Πηλίου οι προ-καποδιστριακοί οι ΟΤΑ Αργαλαστής, Λαύκου, Μετοχίου, Μηλίνης, Προμυρίου, Τρικερίου, της Περιφερειακής Ενότητα Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας
5. Από τον Καλλικρατικό Δήμο Σκοπέλου οι προκαποδιστριακοί ΟΤΑ Γλώσσης, Κλήματος, Σκοπέλου, της Περιφερειακής Ενότητας Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Ακόμη παρατείνεται η υποβολή των δηλώσεων στους Προκαποδιστριακούς Δήμους/Κοινοτήτες Ιωλκού (πρώην κοινότητες Αγίου Ονούφριου, Ανακασιάς και Άνω Βόλου), Νέας Ιωνίας, Αγίου Βλάσιου, Αγίου Λαυρεντίου, Αγριάς, Άλλης Μεριάς, Άνω Λεχωνίων, Διμηνίου, Δρακείας, Κάτω Λεχωνίων, Κατωχωρίου, Μακρινίτσης, Πορταριάς και Σαγιατών, του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η εικόνα στη Μαγνησία

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, το Κτηματολογικό γραφείο στην οδό Ιάσονος 36 η εισροή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που δηλώνουν τα ακίνητά τους στο Κτηματολόγιο είναι ιδιαιτέρως αυξημένη, ενώ οι δικηγόροι και οι πολιτικοί μηχανικοί που βρίσκονται στο γραφείο, εξυπηρετούν τους πολίτες σε κάθε τους πρόβλημα.
Μάλιστα, περίπου 60 έως και 80 άτομα εξυπηρετούνται καθημερινά από το Κτηματολογικό γραφείο, με τους περισσότερους να έχουν αρκετά δικαιώματα σε ακίνητα για να δηλώσουν. Δηλαδή πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ακίνητα, σε άλλα έχουν την υψηλή κυριότητα, σε άλλα την επικαρπία κ.ο.κ.

Δικαιολογητικά

Για να μπορέσει κάποιος να δηλώσει το ακίνητό του στο Κτηματολόγιο θα πρέπει να καταθέσει τα παρακάτω δικαιολογητικά:
-Έγγραφο που να αποδεικνύει το ΑΦΜ
-Αντίγραφο ταυτότητας
-Αντίγραφα συμβολαίων των ακινήτων και
-Τοπογραφικά (αν υπάρχουν, καλό είναι να υπάρχουν κυρίως σε περιοχές όχι αστικές, σε αγροτεμάχια κτλ)

Τι ισχύει και που μπορούν
να απευθύνονται οι πολίτες

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις. Οι περιοχές (προκαποδιστριακοί ΟΤΑ) στις οποίες πραγματοποιείται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας και τα αρμόδια γραφεία εμφανίζονται αναλυτικά παρακάτω:
ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
1. Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας:
Α) Δήμος Βόλου:προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: ΑΙΔΙΝΙΟΥ, ΓΛΑΦΥΡΩΝ, ΜΙΚΡΟΘΗΒΩΝ, ΣΕΣΚΛΟΥ
Β) Δήμος Ρήγα Φεραίου
Γ) Δήμος Αλμυρού
Δ) Δήμος Νοτίου Πηλίου: προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: ΑΡΓΑΛΑΣΤΗΣ, ΛΑΥΚΟΥ, ΜΕΤΟΧΙΟΥ, ΜΗΛΙΝΗΣ, ΠΡΟΜΥΡΙΟΥ, ΤΡΙΚΕΡΙΟΥ
Πληροφορίες:
Πανθεσσαλικό στάδιο Βόλου: κτιρίο 24 οδός Σταδίου, Νέα Ιωνία Μαγνησίας, Τηλέφωνο: 24210-25288 E-mail: [email protected]. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:30 με 16:30 και Τετάρτη 8:30 με 20:30
Βόλος: Ιάσονος 36. Τηλέφωνο: 801 4000 100 (από σταθερό), 2316005400 (από κινητό) . Γενικές Πληροφορίες: Δευτέρα έως Παρασκευή από 8:30 έως 15:30 στο τηλέφωνο 210-6505600 και στον ιστότοπο www.ktimatologio.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.