Παρέμβαση Εισαγγελέα για τη μεταφορά τραυματία σε καρότσα αγροτικού στη Ζαγορά

Εξετάζεται η παράβαση καθήκοντος και η έκθεση ασθενούς σε κίνδυνο

Προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της μεταφοράς σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου της 54χρονης γυναίκας που τραυματίστηκε στη Ζαγορά, την ώρα που έκανε αγροτικές εργασίες, διέταξε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου, ώστε να διερευνηθεί αν μπορεί να ασκήσει δίωξη για παράβαση καθήκοντος και έκθεση της τραυματία σε κίνδυνο.

Με αφορμή δημοσιεύματα για τον τραυματισμό της γυναίκας νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας όταν έπεσε από πεζούλα τριών μέτρων την ώρα που ψέκαζε μηλιές σε κτήμα ιδιοκτησίας της και για το ότι δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου μέχρι τα Χάνια, όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, η εισαγγελέας ανέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου προκαταρκτική για το περιστατικό.

Στο πλαίσιο αυτό, θα ληφθεί κατάθεση από την ασθενή και συγγενείς της, που θα περιγράφουν το περιστατικό, θα ζητούν έγγραφα από το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, το ΕΚΑΒ και το Νοσοκομείο Βόλου, όπου κατέληξε η γυναίκα αργά προχθές το απόγευμα και η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία.

Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι η παράβαση καθήκοντος εκ μέρους των διευθυντικών στελεχών που τυχόν άφησαν ακάλυπτη τη βάρδια του Κ.Υ. από οδηγό ασθενοφόρου και της έκθεσης της ασθενούς σε κίνδυνο, αν προκύψει ότι λόγω της μεταφοράς της με αγροτικό αυτοκίνητο, ως ένα σημείο της διαδρομής προς Βόλο, επιβαρύνθηκε η κατάσταση της υγείας της.

Σημειώνεται ότι ανάλογα προβλήματα είναι χρόνια και οφείλονται στην έλλειψη προσωπικού στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, όχι μόνο στα ορεινά και στη χερσαία πλευρά του νομού, αλλά και στα νησιά των Βορείων Σποράδων, αν και στη Σκιάθο το πρόβλημα λύθηκε με τη δημιουργία βάσης του ΕΚΑΒ, που έχει αποτέλεσμα την κάλυψη σε 24ωρη βάση του νησιού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.