Παύση καθηκόντων έξι μηνών σε ΕΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για ανάρμοστη συμπεριφορά

Έχει τεθεί σε αργία εδώ και έναν χρόνο για σεξιστικά σχόλια

Με παύση καθηκόντων έξι μηνών αποφάσισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο αποτελείται από Αντιπρυτάνεις και Κοσμήτορες,  να τιμωρήσει ένα μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας και ειδικότερα Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και όχι μέλους ΔΕΠ, για ανάρμοστη συμπεριφορά, μετά από καταγγελίες φοιτητριών.

Πρόκειται για μια υπόθεση που εξελίσσεται εδώ και δύο χρόνια. Ο εν λόγω εργαζόμενος, μόλις υπήρξαν οι καταγγελίες εναντίον του για ανάρμοστη συμπεριφορά σε φοιτήτριες και σεξιστικά σχόλια, τέθηκε σε αργία, στην οποία βρίσκεται εδώ και έναν χρόνο.

Σύμφωνα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήση Μαμούρη, που μίλησε στο magnesianews.gr, το Πειθαρχικό Συμβούλιο που συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη, αποφάσισε να προχωρήσει και στην παύση των καθηκόντων του για έξι μήνες. Η κατηγορία ήταν για παράβαση καθήκοντος, έχοντας ανάρμοστες συμπεριφορές, με τον Πρύτανη να σημειώνει πως δεν υπάρχουν καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις.

Ο σε αργία πλέον εργαζόμενος του ΠΘ διδάσκει σε αρκετά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών αλλά και σε άλλες Σχολές. Ερωτηθείς ο κ. Μαμούρης εάν θα υπάρξει νομική εξέλιξη του θέματος, ο ίδιος δεν απάντησε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.