Πέντε μέρες χωρίς νερό η Λαμπινού εν τω μέσω καύσωνα- Έφυγαν ακόμη και οι παραθεριστές

Δεν επαρκεί το νερό σημείωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Ευαγγελάκης

Με την θερμοκρασία να αγγίζει «κόκκινο» στη Μαγνησία, η Λαμπινού, ένα από τα πιο πολυσύχναστα χωριά του Πηλίου την θερινή περίοδο, έμεινε χωρίς νερό για πέντε ημέρες, με αποτέλεσμα κάτοικοι που έχουν τα εξοχικά τους στο χωριό αλλά και παραθεριστές να φύγουν! Στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, μίλησε ακροάτρια για το πως έζησε πέντε ημέρες στο χωριό χωρίς νερό, ούσα μητέρα με παιδιά, ενώ ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Ευαγγελάκης επεσήμανε πως η Λαμπινού είχε νερό, έπεφτε όμως η στάθμη και αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή, όπου δεν επαρκεί το νερό.

 

«Το πρόβλημα ξεκίνησε από την προηγούμενη Δευτέρα. Ενημερωθήκαμε ότι δεν υπήρχε κάποια βλάβη, αλλά έπρεπε να κάνουμε οικονομία. Την δεύτερη ημέρα δεν είχαμε καθόλου νερό και  το μόνο μπορούσαμε ήταν να πάρουμε νερό από την πλατεία που έσταζε λίγο η βρύση. Αποφασίσαμε να επικοινωνήσουμε με τον Αντιδήμαρχο κ. Διανέλλο. Μας είπε να μην ανησυχούμε και θα έρθουν να το ελέγξουν. Μας το είπε την Τρίτη. Την Τετάρτη ήρθαν είδαν τη βλάβη, έπρεπε να ξαναφύγουν, να πάνε στον Βόλο για να πάρουν το μοτέρ για να το φτιάξουν. Έφτασε Παρασκευή.  Επικοινώνησα ξανά και μου είπε ότι δεν θα μαθαίνουμε νέα από τον ίδιο αλλά από τον πρόεδρο του χωριού, ότι αυτός θα μας ενημερώνει. Ενημερωθήκαμε ότι το μοτέρ έχει αλλαχθεί αλλά επειδή είναι τρεις δεξαμενές πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να γεμίσει το νερό στην καθεμία, μέχρι να έρθει το νερό σε μας που μένουμε ψηλά στο χωριό», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κατερίνα, η οποία έμεινε με τα παιδιά της χωρίς νερό για τόσες ημέρες, χωρίς να διαθέτει δεξαμενή όπως αρκετοί μόνιμοι κάτοικοι.

Μάλιστα, η έλλειψη αυτή νερού σε συνδυασμό με τον καύσωνα έφερνε σκέψεις στην κ. Κατερίνα για τυχόν πυρκαγιά και πως θα μπορούσαν να τη διαχειριστούν χωρίς νερό. Κάτοικοι της περιοχής που έκαναν περιπολίες, της απαντούσαν ότι «θα εγκαταλείψετε το σπίτι σας και θα φύγετε τρέχοντας».

Μπορεί να μην έπιασε ευτυχώς φωτιάς, όμως η κ. Κατερίνα αναγκάστηκε και έφυγε. «Ήταν μία κατάσταση ακραία να είσαι σε ένα σπίτι με παιδιά μέσα στον καύσωνα και χωρίς νερό και αναγκαστήκαμε να φύγουμε» τόνισε η ίδια, που επέστρεψε στο σπίτι της στον Βόλο, ενώ σημείωσε ότι μέχρι την Κυριακή στις 10:30 το πρωί δεν υπήρχε ακόμη νερό στο σπίτι της στη Λαμπινού.

Δεν επαρκεί το νερό- Θα δώσουμε κι από άλλη πηγή

Το Ράδιο ΕΝΑ επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Ευαγγελλάκη, ο οποίος ήταν γνώστης του προβλήματος, τόνισε όμως πως η Λαμπινού δεν έμεινε χωρίς νερό, απλώς έπεσε η στάθμη.

Ανέφερε ότι το νερό δεν επαρκεί γι’ αυτό ο Δήμος προσπάθησε να δώσει σε λειτουργία και μια άλλη πηγή, που βρίσκεται πιο χαμηλά στην θάλασσα, ωστόσο υπήρχε ένα πρόβλημα με το μοτέρ.

«Σήμερα, θα αποκατασταθεί , θα πάει συνεργείο για να δώσει κι από εκεί νερό. Δεν είναι πάρα πολύ, αλλά θα δώσει μία βοήθεια στην ύδρευση», ανέφερε ο κ. Ευαγγελάκης και σημείωσε πως αυτές τις ημέρες υπήρχε κι ένα μεγάλο θέμα στην Άφησσο με σπασίματα σε αγωγούς, με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή 500 μέτρων αγωγού. «Δώσαμε στην Αφήσσο νερό. Στη Λαμπινού είχε πέσει η στάθμη. Σήμερα θα δώσουμε από την άλλη γεώτρηση που υπάρχει χαμηλά στη θάλασσα και θα αποκατασταθεί. Νερό είχαν, αλλά κάποια στιγμή έπεφτε η στάθμη», είπε ο Αντιδήμαρχος και συνέχισε λέγοντας ότι «το πρόβλημα υπάρχει γιατί είναι και παλιό το  δίκτυο σε όλο τον Δήμο. Είναι δίκτυο με αμιαντοσωλήνες και σπάει. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 10-15 σπασίματα» και υπογράμμισε πως σήμερα το πρόβλημα στη Λαμπινού θα λυθεί.

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.