«Πέπλο θλίψης» κάλυψε τον Αλμυρό…

Απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, ο 52χρονος Γιώργος Τρικαλινός

Κόπηκε το νήμα της ζωής για 52χρονο μετά από τραγικό τροχαίο δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να απανθρακωθεί μέσα στο όχημα το οποίο οδηγούσε στην περιοχή του Νέου Πλατάνου Αλμυρού. Αν και η ταυτοποίηση της σορού θα γίνει με εξέταση DNA, πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τον Γιώργο Τρικαλινό, γιο του πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Αλμυρού και καθηγητή, Χρήστου ο οποίος είχε φύγει από τη ζωή μετά από ανακοπή μέσα στο σπίτι του στον Αλμυρό, τον Μάιο του 2023.
Το τροχαίο έγινε στις 11 περίπου προχθές τη νύχτα, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 52χρονος άνδρας, εξετράπη της πορείας του βγήκε από την πορεία του, μπήκε σε αγροτικό δρόμο και έπεσε σε δένδρα, στο ύψος της γέφυρας Πλατανορέματος, με συνέπεια το αυτοκίνητο να πάρει φωτιά και να απανθρακωθεί πριν προλάβει να κάνει οτιδήποτε, ενώ επί τόπου έσπευσαν άμεσα Πυροσβεστική και Αστυνομία.
Σημειώνεται πως εκείνη την ώρα στην περιοχή, βρισκόταν σε εξέλιξη ισχυρή βροχόπτωση , η οποία ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο στο τραγικό αυτό συμβάν.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική το ΙΧ που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του και έπεσε από γέφυρα στην περιοχή Νέος Πλάτανος, ενώ κινούνταν από Πτελεό προς Αλμυρό με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά.
Στο σημείο έσπευσαν 11 πυροσβέστες με 4 οχήματα και κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς εντοπίστηκε η σορός του οδηγού.
Ο Γιώργος Τρικαλινός ζούσε και εργαζόταν μόνιμα στην Ολλανδία, απασχολούμενος ως σεφ, ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού, η σύζυγός του ζει στην Ολλανδία και η μητέρα του στην Αθήνα.
Πληροφορίες που ανέφεραν ότι το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 52χρονος ήταν υγραεριοκίνητο, διαψεύδονται από τις αρχές, καθώς διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για βενζικοκίνητο όχημα.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας «προχθές, 26-02-2024, το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του, εισήλθε σε αγροτικό δρόμο όπου και ανετράπη, ενώ ακινητοποιήθηκε σε δέντρα. Ακολούθως, ανεφλέγη με αποτέλεσμα την ολική καταστροφή του οχήματος, ενώ ο 52χρονος οδηγός απανθρακώθηκε. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή».
Mαρτυρία :«Boηθήστε με, καίγομαι»
Οι σκηνές που περιγράφει στο Live News, ένας από τους οδηγούς που πλησίασε με δύο πυροσβεστήρες στα χέρια, είναι συγκλονιστικές. «Γύρω στις 11 η ώρα μόλις είχε λήξει το παιχνίδι ακούσαμε να γαβγίζουν σκυλιά. Βγαίνουμε έξω και μόλις βγήκαμε έξω ακούσαμε μία ισχυρή έκρηξη. Κοιτάζουμε στον δρόμο και βλέπουμε φωτιά στο ρέμα μέσα […] Βλέπομε το αμάξι, φτάνω πρώτος και το αμάξι είχε πάρει μεγάλη φωτιά και ακούσαμε φωνές, το παιδί ζούσε». «Βογκούσε ”ωχ, ωχ”. Έφτασα στο ένα μέτρο, δεν μπόρεσα να τον πιάσω. Ήταν πάρα πολλή φωτιά».
Ο Γιώργος Τρικαλινός φέρεται να κατάφερε όπως φαίνεται να βγει από το φλεγόμενο όχημα, αλλά οι δυνάμεις του, τον εγκατέλειψαν πριν προλάβει να απομακρυνθεί. «Έφθασα στα δύο μέτρα δεν μπόρεσα να σώσω το παιδί, για εμάς είναι τρομακτική εμπειρία, μου ερχόταν η φωτιά στο πρόσωπο».
Το τραγικό δυστύχημα έχει «απλώσει» ένα πέπλο θλίψης στον Αλμυρό του Βόλου, με στενούς συγγενείς, φίλους και γείτονες της οικογένειας που χτυπήθηκε αλύπητα τους τελευταίους μήνες, να προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τα όσα έγιναν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.