Ποιοι έχουν «κλειδώσει» στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝ.ΑΛ. Μαγνησίας

Πως γίνεται η επιλογή

“Κλείδωσαν” τις θέσεις, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες της εφημερίδας «ΜΑΓΝΗΣΙΑ», τέσσερις υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝ.ΑΛ. Μαγνησίας, ωστόσο δεν ξεκαθάρισε η κατάσταση με τις γυναίκες, καθώς και τα υπόλοιπα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή πληροφοριών, για όλα τα πρόσωπα που θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο, έχουν προηγηθεί, είτε προτάσεις για τους ίδιους από άλλο ή άλλα πρόσωπα, είτε και αυτοπρόταση, όταν είχε ανοίξει η πλατφόρμα υποβολή προτάσεων, απ΄την αρμόδια επιτροπή ψηφοδελτίων του κόμματος.
Παράλληλα, δεν αποκλείεται, ακόμη και για τα πρόσωπα που φέρονται να έχουν “κλειδώσει” την υποψηφιότητά τους, να υπάρξουν αλλαγές, κυρίως όμως λόγω
πιθανής αλλαγής τελικής απόφασης, των ιδίων των υποψηφίων.

Ποιοι έχουν «κλειδώσει»

Τη συμμετοχή τους στη λίστα του ψηφοδελτίου, όταν γίνουν οι εκλογές, φαίνεται να έχουν “κλειδώσει” οι Δημήτρης Χορταργιάς, Γιάννης Αναστασίου, Δημήτρης Τσιμπανάκος και Γιώργος Πετρουλάκης.
Ερώτημα παραμένει η συμμετοχή του γιατρού Νίκου Χαυτούρα, ενώ στην περίπτωση που πέμπτος άνδρας μπει στο ψηφοδέλτιο, ως ισχυρή είναι η υποψηφιότητα του επίσης γιατρού, Φώτη Χατζηδημητρίου.
Σε ό,τι αφορά στα πρόσωπα των γυναικών, ισχυρή πρόταση φαίνεται να υπάρχει εκτός άλλων γυναικών, για την κα Άσπα Γοσποδίνη, καθώς και για την κα Δήμητρα Κουτσούκη.

Πως γίνεται η επιλογή

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, σε σχέση με την στελέχωση των ψηφοδελτίων, ότι ο Ευάγγελος Αργύρης, επικεφαλής της Επιτροπής ψηφοδελτίων, σε δηλώσεις του, είχε αναφέρει ότι το έργο της , είναι η επιλογή των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για τις επερχόμενες εκλογές, και ότι «ευθύνη μας είναι, τα ψηφοδέλτιά μας να περιλαμβάνουν τους καλύτερους μέσα από κριτήρια επιλογής όπως:
• η διεύρυνση των επιλογών μας με κριτήρια μορφωτικά ηλικιακά, γεωγραφικά, κοινωνικά κλπ,
• η αναζήτηση υποψηφιοτήτων και εκτός των μελών και φίλων του κόμματός μας, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα αντιπροσώπευσης σε ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας
• η κατά 50% τουλάχιστον ανανέωση των προσώπων των προηγούμενων ψηφοδελτίων και η κατά 30% τουλάχιστον συμμετοχή των νέων κάτω των 40 ετών, πάντα μετά και από την έγκριση της Επιτροπής.
• η εφαρμογή συγκεκριμένων κανόνων, κριτηρίων και μεθοδολογίας, ώστε να διασφαλιστεί η ευρύτητα, η διαφάνεια και η αξιοκρατία των επιλογών μας».
Να αναφερθεί τέλος, ότι τα πρόσωπα που απαρτίζουν την Επιτροπή , προέρχονται από όλες τις εσωκομματικές πτέρυγες του ΠΑΣΟΚ και πρόκειται για τους : Καζά Γεωργία, Καραχάλιο Άγγελο, Κουκουδάκη Μάρα, Κουτρουμάνη Γεώργιο, Λάμψα Πωλίνα, Όθωνα Μανώλη, και Τσούκαλη Νίκο

Η.Κ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.