Πολύτεκνοι Μαγνησίας: Να μην κοπεί κανένα κοινωνικό επίδομα οικογενειών

Ζητούν το οικογενειακό επίδομα, να δοθεί αναλογικά με τα παιδιά κάθε οικογένειας

Κώδωνα για ενδεχόμενη μείωση των επιδομάτων κρούουν οι πολύτεκνοι της Μαγνησίας, που τάσσονται υπέρ της χρηματοδότησης οικογενειών με ένα ή δύο παιδιά, αλλά όχι με την περικοπή επιδομάτων πολυμελών οικογενειών.
Όπως ανέφερε στο «Ράδιο Ένα 102,5», η Σουλτάνα Πράπα πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Μαγνησίας, κάθε άλλο παρά υγιείς είναι οι αποφάσεις της κυβέρνησης, που φαίνεται ότι θα πάρει επιδόματα από τους πολύτεκνους για να δώσει και στις οικογένειες που έχουν ένα και δύο παιδιά!
Σύμφωνα με την ίδια, η Πολιτεία μπορεί να δώσει χρήματα σε όλους τους Έλληνες, αλλά όχι να κάνει περικοπές από την πολύτεκνη οικογένεια που υποφέρει και έχει γονατίσει, για να δώσει και στις άλλες μερίδες ανθρώπων.
Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Φωτίου, το πακέτο των κοινωνικών επιδομάτων έκλεισε με αύξηση του προϋπολογισμού κατά 315 εκ. Ευρώ, από τα οποία τα 260 εκ. αφορούν τα οικογενειακά επιδόματα, ενώ θα πληγούν όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 34.000 Ευρώ.
Η κ. Πράπα ανέφερε, ότι όταν δύο γονείς είναι για παράδειγμα εκπαιδευτικοί και έχουν τόσο εισόδημα μικτά, με πέντε παιδιά, που σπουδάζουν, με φροντιστήρια και άλλα πολλά έξοδα, δεν είναι πολλά τόσα χρήματα για μια οικογένεια. «Συνεπώς, εμείς θα πληγούμε και θα κοπούν τα επιδόματα», ανέφερε.

«Πολιτική της κυβέρνησης να αποκεφαλίσει
την πολύτεκνη οικογένεια»
Η πρόεδρος των πολύτεκνων είπε ότι πολιτική της κυβέρνησης είναι να αποκεφαλίσει την πολύτεκνη οικογένεια και παρέπεμψε στο άρθρο 121 ότι οι πολύτεκνοι πρέπει να τυγχάνουν της ειδικής φροντίδας του Κράτους, διότι έχουν πολυμελείς οικογένειες.
«Είναι απαράδεκτο, ακόμη και στον φόρο, όταν μια οικογένεια έχει 5 και 6 παιδιά και παίρνει ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο, να θεωρείται φόρος πολυτελούς διαβίωσης και να κόβεται το κοινωνικό μέρισμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η κ. Πράπα είπε ότι τα παραπάνω δεν είναι λογική για να λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα, όταν η χώρα καταρρέει και τόνισε ότι το επίδομα παιδιών περιορίζεται στα τρία παιδιά, με αποτέλεσμα όσοι έχουν τέσσερα και άνω, ενώ ακούγεται ότι θα κοπούν και τα μειωμένα τιμολόγια του ηλεκτρικού, διότι οι πολύτεκνοι έχουν επιβαρύνει τη ΔΕΗ. Η ίδια πρόσθεσε ότι ούτε 16.000 οικογένειες Πανελλαδικά, από τις 200.000 πολυτέκνων, δεν παίρνουν το μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Παιδιά σταματούν τις σπουδές τους…
Για το θέμα των μετεγγραφών φοιτητών, η κ. Πράπα είπε ότι δεν έχει επιβάρυνση το κράτος, όταν μια οικογένεια σπουδάζει τρία παιδιά σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, να έρθουν στον κοντινότερο τόπο διαμονής. Η πρόεδρος είπε ότι πάρα πολλά παιδιά δεν μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, λόγω της οικονομικής επιβάρυνσης των οικογενειών.
Η Ένωση Πολυτέκνων Μαγνησίας διεκδικεί απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, στέλνει επιστολές, κάνει συναντήσεις και η πρόεδρος τόνισε ότι η Πολιτεία πρέπει να δει ξανά το θέμα και να μην κόψει από καμία οικογένεια τίποτα, αλλά τα χρήματα να δοθούν αναλογικά με τα παιδιά κάθε οικογένειας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.