«Πόρτα» του Γεν. Γραμματέα Περιβάλλοντος στην σύσκεψη για την αέρια ρύπανση στο Βόλο

Eξέφρασε σκεπτικισμό στη συνάντησή του με τον βουλευτή Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνο Μαραβέγια

“Πόρτα” έριξε τελικά ο Γενικός Γραμματέας Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης στην επιθυμία των φορέων για διευρυμένη σύσκεψη στο Βόλο, με κύριο θέμα της αέρια ρύπανση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε ο ίδιος με τον Βουλευτή Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνο Μαραβέγια. Παράλληλα στη συνάντηση αυτή ο Γεν. Γραμματέας ανέφερε στον Βουλευτή πως έχει ήδη εγκριθεί και δοθεί το ποσό των 120.000 ευρώ για αντικατάσταση του κλωβού μέτρησης στο κέντρο της πόλης, αλλά δεν υπάρχει κανένα αίτημα για εγκατάσταση δικτύου μετρητών.

Σύμφωνα με τον κ. Μαραβέγια, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη για τη χθεσινή συνάντηση του με τον Γενικό Γραμματέα Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνο Αραβώση, το Υπουργείο έχει εγκρίνει και δώσει 120.000 ευρώ για την αντικατάσταση του κλωβού μέτρησης της ρύπανσης, που υπάρχει στο κέντρο του Βόλου ώστε να διορθωθεί το online σύστημα καταγραφής και αυτό ήταν ένα αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο ικανοποιήθηκε άμεσα.
“Δεν υπάρχει κάποιο αίτημα από την Περιφέρεια για εγκατάσταση μετρητών για να έχουμε εικόνα προέλευσης της ρύπανσης, όπως έχει προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας”, είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Μαγνησίας, μεταφέροντας τα λόγια του Γεν. Γραμματέα.
Αναφορικά με τη διευρυμένη σύσκεψη για το θέμα της αέριας ρύπανσης, που επιζητούν πολίτες και φορείς κι ενώ ο κ. Αραβώσης ήταν πολύ θετικός το προηγούμενο διάστημα και μάλιστα είχε αναφέρει πως να τη διοργανώσει τη σύσκεψη αυτή η Περιφέρεια Θεσσαλίας, τώρα κλείνει την…. “πόρτα” και ανοίγει την πόρτα του γραφείου του σε όποιον φορέα θέλει να ενημερωθεί.
“Εξέφρασε σκεπτικισμό κατά πόσο θα γινόταν περισσότερο κομφούζιο ή προέκυπτε κάτι αποδοτικό σε ότι αφορά το ενδιαφέρον της πόλης. Παρόλα αυτά, αν θέλουμε να μείνουμε στην ουσία, προφανώς η διαθεσιμότητα του Γραμματέα να δει οποιοδήποτε φορέα για να υπάρχει ενημέρωση για το θέμα είναι σημαντικό. Δεν αρνείται να συναντηθεί κι από κει και πέρα το βασικό είναι ότι έχει ήδη γίνει σε συνεργασία με την Περιφέρεια, αυτό που έχει ζητήσει. Εάν υπάρχουν περαιτέρω αιτήματα από την Περιφέρεια, είναι ανοιχτός να τα συζητήσει και να τα ικανοποιήσει’, υποστήριξε ο κ. Μαραβέγιας αρχικά για τη διευρυμένη σύσκεψη που τελικά χάθηκε στη μετάφραση κι έπειτα για τις προθέσεις του Υπουργείου σχετικά με τα υπάρχοντα αιτήματα της Περιφέρειας.
Για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Ιατρικό Σύλλογο και το ΤΕΕ, ο βουλευτής Μαγνησίας σχολίασε πως ο Γεν. Γραμματέας έχει καλή διάθεση να συναντηθεί μαζί τους, ωστόσο για το ΤΕΕ επειδή βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, καλό θα ήταν να ολοκληρωθεί πρώτα η διαδικασία κι έπειτα να υπάρξει η συνάντηση.
Τέλος, σημείωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη από τον Δημόκριτο, ανεξαρτήτως των κινήσεων της Περιφέρειας, για να εντοπίσει εάν υπάρχει ρυπαντής και ποιος είναι. Η έρευνα του Δημόκριτου αφορά τη ρύπανση και όχι τη δυσοσμία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.