Πρόεδρος Κουρέων Μαγνησίας: Η πελατεία μειώθηκε σε μεγάλο ποσοστό απ΄το προηγούμενο lock down

Θεσμοθετείται η «ενοικιαζόμενη» καρέκλα που απευθύνεται στα νέα παιδιά

Κατά 25% αυξήθηκε η πελατεία στα κουρεία και κομμωτήρια της Μαγνησίας από την περασμένη Πέμπτη ως την Κυριακή, όπως ανέφερε στο «Ράδιο ΕΝΑ 102,5» και τον Δημ. Καρεκλίδη, ο Στέλιος Κλητσινάρης πρόεδρος του Σωματείου Κουρέων – Κομμωτών «Αγία Τριάς». Ο ίδιος τόνισε παράλληλα, ότι εδώ και 10 μέρες υπογράφηκε η απόφαση και θεσμοθετείται η «ενοικιαζόμενη» καρέκλα που απευθύνεται στα νέα παιδιά κυρίως που αποφοιτούν από σχολές, δεν έχουν χρήματα να ανοίξουν κατάστημα και μπορούν να νοικιάσουν μια καρέκλα κομμωτηρίου και να δουλέψουν με την πελατεία τους, παρά να γίνουν παράνομοι πλανόδιοι κουρείς ή κομμωτές.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του επαγγελματικού σωματείου, η πελατεία των κομμωτηρίων είναι στις 30 με 45 μέρες, για τον Νοέμβριο ήδη είχαν κουρευτεί κάποια άτομα και κάποια άλλα θα προγραμμάτιζαν να πάνε στον κουρέα ή στον κομμωτή τις ημέρες του lock down. Η δουλειά ανέβηκε στο 20-25%, αλλά αν ο εγκλεισμός διαρκέσει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, δεν θα έχουν τους πελάτες αυτούς, τόνισε.
Ο κ. Κλητσινάρης είπε ότι στα κομμωτήρια και κουρεία της Μαγνησίας είχε λίγο παραπάνω δουλειά από την Πέμπτη ως το Σάββατο και την Κυριακή, τελευταία μέρα που έμειναν ανοιχτά, η κίνηση ήταν υποτονική, με αποτέλεσμα κάποια καταστήματα να μην ανοίξουν, γιατί δεν είχαν ραντεβού καν, ενώ κάποια άλλα έκλεισαν νωρίς.
Ο πρόεδρος του Σωματείου τόνισε ότι από το προηγούμενο lock down η πελατεία μειώθηκε σε μεγάλο ποσοστό και πρόσθεσε ότι αυτό που δικαιούνται οι επαγγελματίες την περίοδο των τριών εβδομάδων που θα έχουν κλειστά τα καταστήματά τους, είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή που είναι 1.000 ή 2.000 € με επιστροφή το 50% και με τόκους, που όμως είναι άγνωστο αν τη δικαιούνται όλοι, γιατί υπάρχουν προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Κλητσινάρη, η δουλειά στα κουρεία και κομμωτήρια μειώθηκε, γιατί από τον προηγούμενο εγκλεισμό, πολύς κόσμος έμεινε άνεργος, πολλοί τρενάρουν το κούρεμα σε 2 και 3 μήνες, οι γυναίκες πλέον δεν κάνουν το κάτι παραπάνω στα κομμωτήρια, γιατί πλέον δεν βγαίνουν να διασκεδάσουν, συν τον τζίρο που χάθηκε όταν τα καταστήματα ήταν κλειστά για δύο μήνες.
Οι πλανόδιοι κουρείς και κομμωτές
Ο πρόεδρος του Σωματείου τόνισε ότι στην προηγούμενη καραντίνα γινόταν χαμός από τους πλανόδιους που πήγαιναν στα σπίτια, με αποτέλεσμα τα παράπονα από τους κουρείς και κομμωτές να είναι πολλά. Για τις τιμές ανέφερε ότι είναι ακριβότερες απ’ ότι χρεώνουν οι επαγγελματίες, χωρίς τα έξοδα που έχει ένας επαγγελματίας με προσωπικό, τρέχοντα κλπ. και χωρίς να αποδίδει φόρο στο κράτος.
Ο Στέλιος Κλητσινάρης είπε ότι οι δύο επιπλέον μέρες στα κομμωτήρια δόθηκαν ακριβώς για να μην γίνει ξανά παραοικονομία και σωστά έγινε και πρόσθεσε ότι έχει εδραιωθεί η «ενοικιαζόμενη» καρέκλα, που σημαίνει ότι αν κάποιος δεν έχει χρήματα ν’ ανοίξει κατάστημα και δεν θέλει να βγει στην παραοικονομία, θα μπορεί να νοικιάσει καρέκλα μέσα στο κομμωτήριο για να δουλεύει με την πελατεία του, για να μην είναι παράνομος.
Ο πρόεδρος εξήγησε ότι η απόφαση για ενοικιαζόμενη καρέκλα έχει υπογραφεί εδώ και 10 μέρες και εκτίμησε ότι μπορεί να εφαρμοστεί από τα νέα παιδιά που τελειώνουν τις σχολές και δεν έχουν χρήματα να ανοίξουν δικό τους μαγαζί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.