Πρόεδρος ΟΛΜΕ : Έχει ανατραπεί η εκπαιδευτική διαδικασία

«Κάποιοι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα, κάποιοι δεν μπορούν, κάποιοι άλλοι νοσούν και κάποιοι πηγαίνουν για… τεστ»

Στο στόχαστρο των εκπαιδευτικών μπήκε για άλλη μια φορά η υπουργός Παιδείας με την ΟΛΜΕ να καταγγέλλει ότι δεν λύθηκαν προβλήματα όταν άνοιξαν ξανά τα σχολεία τoν Ιανουάριο και η πρόσφατη συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς να είναι επικοινωνιακή, αφού είχαν ληφθεί ήδη… οι αποφάσεις και είχαν γίνει ανακοινώσεις.

Συνέντευξη στον ΗΛΙΑ ΚΟΥΤΣΕΡΗ

Ο Θοδωρής Τσούχλος Πρόεδρος ΟΛΜΕ, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τη ΜΑΓΝΗΣΙΑ και είπε ότι τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά από αρχές Ιανουαρίου εδώ και ένα μήνα και θα έπρεπε να είχαμε συνεννοηθεί με την υπουργό Παιδείας για το τι πρέπει να κάνουμε.

«Η κα Κεραμέως δεν υιοθέτησε καμία άποψή μας»!

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ είπε ότι η υπουργός έκανε τη συνήθη επιλογή να αποφασίσει πρώτα, να διαβουλευτεί με αυτούς που θεωρεί καλούς συνδαιτημόνες και στο τέλος, αφού ανακοίνωσε τα μέτρα έναρξης του νέου σχολικού έτους τον Ιανουάριο, να μας καλέσει για να δείξει επικοινωνιακά συνομιλεί μαζί μας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσούχλο, η κα Κεραμέως δεν υιοθέτησε καμία άποψη, επέμενε εμμονικά στο 50% συν ένα, κάτι που είναι πολύ επισφαλές, όπως έχει πει η επιστημονική κοινότητα, την έχουν διαψεύσει οι συμμετέχοντες στην επιστημονική επιτροπή, λέγοντας ότι είναι μια πολιτική και όχι μια απόφαση επιστημονική.

“Έχει κουραστεί ο εκπαιδευτικός κλάδος και η κοινωνία, διότι μιλάμε 1,5 εκατομμύριο και πλέον μαθητές, που αν τους συναθροίσουμε με τους εκπαιδευτικούς και το άλλο προσωπικό, πέριξ της εκπαίδευσης, μιλάμε για 2 εκ. συνανθρώπους μας, που με τις οικογένειές τους είναι περίπου τα ⅔ του Ελληνικού λαού. Κουράστηκε από το υπουργείο, τις εμμονές της υπουργού και την επιμονή της σε κάτι”, τόνισε και έφερε το παράδειγμα των σχολείων στην Αττική την ημέρα του χιονιά, που τα σχολεία έκλεισαν με απόφαση του περιφερειάρχη και όχι της ίδιας.

 

Επίσης τόνισε ότι η υπουργός δεν τα πάει καλά ούτε στο θέμα του πολιτικού πολιτισμού, διότι η ΟΛΜΕ ζήτησε αναπληρωτές, η ίδια δεν απάντησε και στη συνέχεια ανήγγειλε διορισμό αναπληρωτών, αλλά δεν λέει ότι συζήτησε με τις Ομοσπονδίες έκαναν προτάσεις και πήρα αυτή την απόφαση.

«Ο κλάδος κουράστηκε και πιέστηκε πολύ…»

Για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ είπε ότι θα μπορούσε να γίνει, γιατί λόγω του χιονιά οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στα σχολεία.

Ο κ. Τσούχλος είπε ότι οι εκπαιδευτικοί ζητούν να βρεθεί λύση στο θέμα αυτό, γιατί ο κλάδος κουράστηκε και πιέστηκε πολύ και δεν υπάρχει καμία υποχρέωση να βρίσκεται σ’ αυτή τη δεινή θέση, αντί να προσφέρει στο λειτούργημα που υπηρετεί.

Σε σχέση με τον κορωνοϊό, η ΟΛΜΕ πρότεινε τουλάχιστον για ένα μικρό χρονικό διάστημα να υπάρχει η εκ περιτροπής διδασκαλία, κάτι που δεν μπορούσε να λειτουργήσει με την κακοκαιρία, ανέφερε ότι τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλό βαθμό, το ένα τρίτο των 20.000 κρουσμάτων είναι παιδιά από Νηπιαγωγείο μέχρι και Γ’ Λυκείου, υπάρχουν πολλά κρούσματα σε εκπαιδευτικούς, αλλά με το 50 συν ένα,  λογικό είναι να μην κλείσουν τμήματα.

Ο κ. Τσούχλος είπε ότι έχει ανατραπεί η εκπαιδευτική διαδικασία, κάποιοι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα, κάποιοι δεν μπορούν, κάποιοι άλλοι νοσούν και κάποιοι πηγαίνουν να κάνουν το τεστ.

Επίσης τόνισε ότι τα τμήματα των 27 και 28 παιδιών, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα στην Παιδεία, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν καταλήψεις με ομογενοποιημένα σε μεγάλο βαθμό αιτήματα και γίνεται προσπάθεια καταστολής, ενώ το καλύτερο είναι να υπάρχει συζήτηση και να δοθούν λύσεις.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.