Πρόεδρος «Volos Taxi»:«Οδηγοί περιμένουν ακόμη και τρεις ώρες στις πιάτσες για να πάρουν κούρσα!»

«Η κίνηση περιορισμένη, τα έξοδα σταθερά»... Φοβούνται για παγίωση της κατάστασης οι οδηγοί ταξί του Βόλου

Μπορεί τα καταστήματα λιανεμπορίου να έχουν αρχίσει και πάλι τη λειτουργία τους, ωστόσο τα ταξί παραμένουν ακινητοποιημένα τη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, όπως τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού «Volos Taxi», Eυδόκιμος Πασχαλίδης.
«Εμείς δεν είδαμε κάποια μεγάλη διαφορά στην επιβατική κίνηση. Αλλά θέλουμε να δούμε την κατάσταση και τις επόμενες ημέρες, καθώς μία ανεπαίσθητη αύξηση που είδαμε τελευταία, ίσως έχει να κάνει και με την πληρωμή των συντάξεων» ανέφερε μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι υπάρχουν οδηγοί που περιμένουν ακόμη και τρεις ώρες στις πιάτσες για να πάρουν κούρσα! «Υπάρχει μία σχετική κίνηση 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι και από εκεί και πέρα πέφτει κάθετα. Αυτό που μας φοβίζει είναι ότι μοιάζει να παγιώνεται μία κατάσταση με τον κόσμο να είναι στις 9 το βράδυ σπίτι του, και όλο αυτό δημιουργεί ανησυχία. Συνήθως στο ταξί έχει θετικό αντίκτυπο η καλή πληροφορία για την αγορά. Σ’ αυτήν την περίπτωση δεν το είδαμε αυτό» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Πλήγμα η απουσία φοιτητών και τουριστών

Την ίδια στιγμή ο κ. Πασχαλίδης σημειώνει ότι και η απουσία χιλιάδων φοιτητών από τον Βόλο αλλά και η εξαφανισμένη τουριστική κίνηση παίζουν σημαντικό ρόλο στην όλη κατάσταση, ενώ από την άλλη αναφέρει ότι η μεταφορά προϊόντων δεν έχει δώσει αποτελέσματα, ειδικά από τη στιγμή που άνοιξαν πλέον και τα καταστήματα. «Τώρα φοβούνται όλοι πιθανό νέο lockdown. Όσο παγιώνεται αυτή η κατάσταση το άγχος αυξάνεται» συμπλήρωσε.
Συγχρόνως, τα πάγια έξοδα παραμένουν. Ενώ στην αρχή είχε γίνει μία μικρή μείωση στις εισφορές στον ΕΦΚΑ, στο τελευταίο lockdown οι οδηγοί ταξί πληρώνουν κανονικά ΕΦΚΑ και Εφορία χωρίς καμία παράταση, ενώ θα έρθει και ο Απρίλιος για να πληρώσουν κι αυτοί τις οφειλές από το πρώτο lockdown, έχοντας χάσει και τον Δεκέμβριο που ήταν παραδοσιακά ο καλύτερος μήνας σε εισπράξεις, όπως αναφέρθηκε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.