Προκαταρκτική για 45χρονο που είχε απανθρακωθεί στα Ψυγεία «Αλεξόπουλου»

Διέταξε ο εισαγγελέας μετά από μήνυση της συζύγου του

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βόλου, για να διαλευκανθούν τα αίτια που είχαν οδηγήσει σε τραγικό θάνατο έναν 45χρονο εργάτη, πατέρα τριών παιδιών, ο οποίος σχεδόν απανθρακώθηκε, καθώς δεν πρόλαβε να βγει από τα πρώην ψυγεία «Αλεξόπουλου», όπου είχε ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά στις 26 Μαρτίου 2018, ενώ γινόταν εργασίες. Η έρευνα που έχει ήδη ανατεθεί σε πταισματοδίκη, ξεκίνησε μετά από μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε στην εισαγγελία η χήρα του αδικοχαμένου εργάτη και στο πλαίσιο της εξέτασης θα διερευνηθεί εάν διαπράχθηκε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της έκρηξης από αμέλεια, αλλά και εάν υπήρξαν και παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.
Σε περίπτωση που εντοπιστούν ευθύνες, ο φάκελος θα αποσταλεί στον εισαγγελέα, ο οποίος θα ασκήσει διώξεις κατά παντός υπευθύνου. Έτσι αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ο ιδιοκτήτης του χώρου, αλλά και ο εργολάβος που είχε αναλάβει τις εργασίες στα παλιά ψυγεία, όπως και όσοι εμπλέκονται με την υπόθεση.
Η φωτιά είχε ξεσπάσει τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στις 13.30 το μεσημέρι, την ώρα που στο παλιό κτίριο βρισκόταν τρία άτομα που φέρεται να έκαναν εργασίες οξυγονοκόλλησης. Φαίνεται ότι η πολυουρεθάνη που κάλυπτε τους τοίχους των παλιών ψυγείων ανεφλέγη, με αποτέλεσμα το κτίριο να «λαμπαδιάσει» σχεδόν αμέσως και να καλυφθεί από πυκνό μαύρο καπνό που φαινόταν και από τον Βόλο. Ο χώρος των 2.000 τ.μ. καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά, με τους δύο από τους τρεις εργαζόμενους να προλαβαίνουν να το εγκαταλείψουν έγκαιρα, κάτι που όμως δυστυχώς δεν συνέβη με τον άτυχο 45χρονο Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος βρέθηκε σε εσωτερική σιδερένια σκάλα καμένος. Στο σημείο είχαν σπεύσει 18 οχήματα της πυροσβεστικής απ’ όλη τη Θεσσαλία με δύναμη 44 πυροσβεστών για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά, κάτι που έγινε μετά από αρκετές ώρες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.