Προς χρηματοδότηση για αποκαταστάσεις – βελτιώσεις ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου

Δήλωσε η Κατερίνα Παπανάτσιου, τονίζοντας, ότι θα δοθεί παράταση και για το Κτηματολόγιο

Στο θέμα του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου που επλήγη από τις συνεχείς βροχοπτώσεις και μετρά μεγάλες ζημιές, αναφέρθηκε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Η ίδια είπε ότι ανέβηκε το Σαββατοκύριακο στο Πήλιο και διαπίστωσε ότι υπάρχει βατότητα σε όλες τις περιοχές, ενώ αναφέρθηκε και σε φορολογικές διευκολύνσεις για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα της περιοχής.
«Υπάρχουν πολλά θέματα ακόμη, αλλά δεν εμποδίζουν τον τουρισμό, για να μπορέσουν να δουλέψουν οι επιχειρήσεις, ενώ ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί την περιοχή για το Πάσχα», τόνισε η υφυπουργός.
Η κ. Παπανάτσιου τόνισε ότι με την αποκατάσταση των κεντρικών δρόμων, οι κάτοικοι της Ζαγοράς και των άλλων χωριών, ξεκίνησαν και τις αγροτικές εργασίες. Σύμφωνα με την ίδια, λύνεται το θέμα ζητημάτων για να χρηματοδοτηθεί η περιοχή για βελτίωση των υποδομών, ώστε να προχωρήσουν μέχρι την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Η υφυπουργός δήλωσε ότι θα δοθεί παράταση για το Κτηματολόγιο, καθώς η προθεσμία λήγει το επόμενο διάστημα.
«Μετά από αίτημα που είχα από τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, παρατείνονται μέχρι 28 Μαΐου οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών στις ΔΟΥ, των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν κύρια κατοικία ή έδρα στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και έληξαν από 26 Φεβρουαρίου ή λήγουν μέχρι τις 28 Μαΐου», επισήμανε η υφυπουργός.
Ακόμη, μέχρι τις 28 Μαΐου παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής των ρυθμισμένων οφειλών και αναστέλλονται οι πληρωμές των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τις 26 Φεβρουαρίου 2018.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.