“Προτεραιότητά μας η λειτουργική και οργανωτική επανασυγκρότηση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου”

Να ξεκαθαρίσει την θέση της η Πολιτεία για το Δικαστικό Μέγαρο κάλεσε ο νέος πρόεδρος Χρήστος Στρατηγόπουλος

Προτεραιότητα στην οργανωτική και λειτουργική ανασυγκρότηση του δικηγορικού συλλόγου βόλου θα δώσει η νέα διοίκηση που προέκυψε σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Στρατηγόπουλο ο οποίος εξελέγη πρόεδρος, όντας ο μοναδικός υποψήφιος, με συνολικά 356 ψήφους στο σύνολο 449 ψηφισάντων (70 λευκά και 23 άκυρα ψηφοδέλτια).

Σε δηλώσεις του προς το magnesianews.gr ο κ. Στρατηγόπουλος, αφού ευχαρίστησε αρχικά τους συναδέλφους του για την τιμή να τον εκλέξουν πρόεδρο, τόνισε πως “ίσως είναι είναι η πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση που έχουμε μοναδική υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου, που δεν προέρχεται από προηγούμενη θητεία”

Όπως είπε “εκλαμβάνω τη συγκεκριμένη τιμή σαν μία εντολή ευθύνης την οποία θα προσπαθήσω να τηρήσω στο έπακρο. Η στόχευση της δικής μου υποψηφιότητας, από την πρώτη στιγμή, ήταν οι δυνάμεις οι οποίες είναι απόλυτα απαραίτητες προκειμένου ο σύλλογος να προχωρήσει συντεταγμένα σε μία εκ βάθρων λειτουργική και οργανωτική επανασυγκρότηση να ενεργοποιηθούν και αυτό προϋποθέτει ενότητα. Η ενότητα αυτή, σε σημαντικό βαθμό, νομίζω ότι πιστοποιήθηκε και με τη σημερινή αθρόα συμμετοχή που ξεπέρασε τις δικές μου τουλάχιστον προσωπικές προσδοκίες και θεωρώ ότι το ίδιο αποτυπώθηκε και στο ποσοστό αποδοχής εκ μέρους των συναδέλφων. Υπάρχει ένα ποσοστό λευκών, την ύπαρξη του οποίου ούτε υποτιμώ, ούτω αμφισβητώ. Αυτούς τους συναδέλφους οι οποίοι θέλησαν με αυτό τον τρόπο να εκφραστούν θα προσπαθήσω με το έργο το προσωπικό και του Δ.Σ. γενικότερα στην επερχόμενη θητεία να τους πείσω ότι αξίζουμε και τη δική τους εμπιστοσύνη καθώς και τη δική τους θετική ψήφο”.

Σύμφωνα με το νέο πρόεδρο, “αυτό που προέχει για τον δικηγορικό σύλλογο Βόλου, είναι η λειτουργική του και οργανωτική του επανασυγκρότηση. Το επίπεδο σε αυτά τα δύο συγκεκριμένα θέματα, θεωρώ ότι δεν είναι αυτό το οποίο πρέπει για έναν σύλλογο του βεληνεκούς του Δ.Σ. Βόλου. Υπάρχουν πάρα πολλά τα οποία μπορούν και πρέπει να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση”

Πρόσθεσε δε ότι ο σύλλογος “δεν θα αμελήσει τις σχέσεις του με την κοινωνία στην οποία είναι ενταγμένος, όπως τις σχέσεις του με τους κοινωνικούς εταίρους, τους άλλους επιστημονικούς συλλόγους κλπ. Προτεραιότητα όμως είναι να ξαναστήσουμε το σύλλογο στα πόδια του και να τον κάνουμε να λειτουργεί με προδιαγραφές 2018 και νομίζω ότι με πολύ δουλειά και από το συμβούλιο, το οποίο φιλοδοξώ να έχει 14 εκτελεστικά μέλη, αλλά και με την εθελοντική δουλειά πολλών συναδέλφων σε επιτροπές οι οποίες θα συστηθούν για να καλύψουν διάφορα θέματα που υποστηρίζουν τη λειτουργία του συμβουλίου.”

“Να ξεκαθαρίσει τη θέση της η Πολιτεία για το Δικαστικό Μέγαρο”

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα που απασχολεί όχι μόνο τους δικηγόρους, αλλά και την τοπική κοινωνία και δεν είναι άλλο από αυτό της δημιουργίας ενός σύγχρονου δικαστικού μεγάρου στον Βόλο, ο κ. Στρατηγόπουλος τόνισε πως “το θέμα διεκδίκησης ενός προοπτικά λειτουργικού δικαστικού Μεγάρου, δεν φεύγει από το μυαλό μας. Είναι όμως ένα θέμα το οποίο αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της Πολιτείας. Για μας το κύριο, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η ιστορία του δικαστικού μεγάρου, είναι κλασσική περίπτωση άρνησης της Πολιτείας να ασκήσει τις αρμοδιότητές της. Πρέπει να αποσαφηνιστεί η πολιτική της βούληση, αν θέλει δικαστικό μέγαρο και σε ποια θέση. Εδώ μπορεί να γίνει λειτουργικό προοπτικά δικαστικό μέγαρο μπορεί να γίνει μόνο αν υπάρχει ζήτημα αποχαρακτηρισμού, μερικού ή ολικού. Αν δεν υπάρχει αυτή η πολιτική βούληση, είναι καλύτερο και πιο ξεκάθαρο να μας το πει η Πολιτεία, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις εκτός του σημερινού δικαστικού οικοπέδου. Προς αυτή την κατεύθυνση θα ασκήσουμε όλη την πίεση. ”

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.