“Οι γονείς και η κοινωνία, περιμένουμε απαντήσεις”

Συγκλόνισε μέσω του Ράδιο Ένα η εκπρόσωπος του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών

Τις ενστάσεις τους για την εξαίρεση της προέδρου της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωής Κωνσταντοπούλου από την εξεταστική επιτροπή διερεύνησης του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου 2023, με απολογισμό 57 νεκρούς, εκφράζουν τα μέλη του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών.
Για το θέμα μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, η εκπρόσωπος του Συλλόγου παιδίατρος της Θεσσαλονίκης Μαρία Καρυστιανού, η οποία έχασε την κόρη της στο δυστύχημα και τόνισε ότι η κ. Κωνσταντοπούλου είναι από τους βουλευτές που φωνάζουν από την αρχή για το έγκλημα των Τεμπών και ζητούν να γίνει σωστή διερεύνηση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

«Την έβγαλαν εκτός για να μείνουν μόνοι τους…»

Την κ. Κωνσταντοπούλου που ακριβώς έχει αναλάβει τρεις ανθρώπους και γνωρίζει πάρα πολύ καλά τη δικογραφία και λεπτομέρειες που λογικά δεν γνωρίζουν οι υπόλοιποι βουλευτές, την έβγαλαν εκτός για να μείνουν μόνοι τους, μεταξύ τους και να ακούν τον κ. Βορίδη και τον κ. Γεωργιάδη να λένε ότι το θέμα των Τεμπών έληξε, διερωτήθηκε η κ. Καρυστιανού.
«Περιμένουμε να λειτουργήσει για ακόμη μια φορά εξεταστική επιτροπή ως πλυντήριο για τα αμαρτήματα κάποιων υπουργών; Δεν μπορούμε να το ανεχτούμε αυτό», τόνισε το μέλος του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών.

«Θα είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά»

Ο Σύλλογος κατέθεσε εξώδικο και η εκπρόσωπος τόνισε ότι αν έχεις συνηθίσει να παρανομείς και να αγνοείς το νόμο, μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις όλες τις παραβάσεις, επειδή έχεις μια τέτοια θέση και φυσικά το εξώδικο δεν είχε καμία τύχη και η κ. Κωνσταντοπούλου απομακρύνθηκε από την εξεταστική επιτροπή.
«Εμείς θα είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά για να μαθαίνουμε τι γίνεται, θα προσπαθούμε να στέλνουμε συνεχώς στοιχεία της δικογραφίας ώστε να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα οι βουλευτές για το τι ακριβώς έχει συμβεί και ποια είναι ακριβώς τα παράπονά μας, τι ακριβώς έγινε και γιατί φωνάζουμε για συγκάλυψη», τόνισε η κ. Καρυστιανού.

«Ραντεβού έξω από τη Βουλή»

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου τα μέλη Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών έχουν ραντεβού έξω από τη Βουλή για να φωνάξουν και να πουν ότι δεν περιμένουν δικαιοσύνη από τη Βουλή και δεν περιμένουν από βουλευτές να κρίνουν αν ένας υπουργός έπραξε σωστά ή όχι, αλλά αυτές οι καταστάσεις και ειδικά όταν υπάρχουν απώλειες ζωών, θα πρέπει να γίνεται από το Δικαστήριο.
Η κ. Καρυστιανού τόνισε ότι πέρασαν 9 μήνες από το τραγικό δυστύχημα και υπάρχουν άμεσα εμπλεκόμενοι που δεν έχουν κληθεί ακόμη για να απολογηθούν. Κανένας εκπρόσωπος της Hellenic Train δεν πήγε να καταθέσει, κάτι που είναι αδιανόητο και όπου το συζητάμε δεν μπορούν να πιστέψουν ότι συμβαίνουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα αυτά, ενώ η Ελληνική κοινωνία αναμένει απαντήσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.