Σχεδόν το 75-80% των Βολιωτών κατέθεσαν φορολογικές δηλώσεις

Οι λογιστές εκτιμούν ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, μέχρι τις 26 Ιουλίου

Σε κατάθεση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος προχώρησε το μεγαλύτερο ποσοστό των Βολιωτών και οι λογιστές εκτιμούν, ότι αν δεν το αφήσουν τελευταία στιγμή, η διαδικασία θα προλάβει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 26 Ιουλίου, που εκπνέει η παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών. Όσον αφορά στην καταβολή των δόσεων πληρωμής φόρου, δεν αλλάζει κάτι, ενώ όσοι έχουν να παίρνουν επιστροφή, μάλλον θα τη δουν να συμψηφίζεται με τον ΕΝΦΙΑ τον Αύγουστο.
Στο «Ράδιο Ένα 102,5» μίλησε ο Νίκος Πουμάνας μέλος του Συλλόγου Λογιστών – Φοροτεχνικών Μαγνησίας, που είπε ότι η προσέλευση των φορολογούμενων στα λογιστικά γραφεία για τις δηλώσεις, εξακολουθεί να είναι «χαλαρή», ενώ εκτιμάται ότι κατέθεσαν τις δηλώσεις τους ποσοστό 75-80% του συνόλου των φορολογούμενων.
Ο κ. Πουμάνας εκτίμησε ότι, επειδή πλέον το Taxis δεν έχει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, η διαδικασία θα μπορέσει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 26 του μήνα, αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχει «αδιαφορία» και εξέφρασε την ευχή να μην πάνε την παραμονή λήξης της προθεσμίας για να καταθέσουν τη δήλωση.

Η καταβολή των δόσεων πληρωμής

Όσον αφορά στην καταβολή των δόσεων πληρωμής φόρου, τόνισε ότι δεν δόθηκε παράταση, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώσουν τον φόρο τους με δόσεις στο τέλος Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, ενώ για τις εταιρίες, η πληρωμή φόρου θα γίνει σε πέντε, αντί για έξι δόσεις, από τον Αύγουστο μέχρι και τον Δεκέμβριο.
Αναφορικά με τις επιστροφές, ο Ν. Πουμάνας είπε ότι υπάρχει υστέρηση, καθώς υποτίθεται ότι όσοι είχαν υποβάλει τις φορολογικές δηλώσεις τους τον Μάιο έπρεπε τον επόμενο μήνα να πάρουν επιστροφή φόρου, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. «Σε όλη την Ελλάδα επιστρέφονται 167 εκ. € και το πιθανότερο είναι να γίνει συμψηφισμός με τον ΕΝΦΙΑ τον Αύγουστο», τόνισε.
Ακόμη είπε, ότι όσοι φορολογούμενοι είχαν κάνει δηλώσεις μέχρι 21 Ιουνίου, τα χρήματα για τα επιδόματα παιδιών πιστώθηκαν, στις 27 Ιουνίου, ενώ στο τέλος Ιουλίου αναμένεται να καταβληθεί και η επόμενη δόση.
Τέλος, τόνισε ότι οι φοροτεχνικοί αναμένουν τυχόν αλλαγές στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, αν θα είναι αυξημένος ή μειωμένος και σε ποιους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.