Σε καλό επίπεδο στη Μαγνησία οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες

Σύμφωνα με τον διοικητή της Π.Υ. Βόλου Χαρ. Πόζογλου

Το γεγονός ότι οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Μαγνησίας βρίσκονται σε καλό επίπεδο, αν και οι απαιτήσεις μεγαλώνουν, όσο περνούν τα χρόνια, δήλωσε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο Χαράλαμπος Πόζογλου, πύραρχος, διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.
Για τον συντονισμό τοπικά, τόνισε ότι κάθε χρόνο γίνεται η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και σε επίπεδο Δήμων, όπου εντοπίζονται τα προβλήματα που υπάρχουν, υπογραμμίζονται τα σημεία επικινδυνότητας και ακολουθεί η συνεργασία της Πυροσβεστικής, με την Πολιτική Προστασία, την Περιφέρεια και τους Δήμους.
Ο διοικητής είπε ότι αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος, είναι η διάσωση ανθρώπινων ζωών και της περιουσίας του πολίτη, μέσω της καταστολής. Ο ίδιος είπε ότι κάνει τις παρατηρήσεις του και επισημαίνει όσα πρέπει να γίνουν στις άλλες υπηρεσίες, αλλά είναι δικά τους ζητήματα.

Να καθαρίζουν τα ξερά χόρτα

Σύμφωνα με τον διοικητή, η Μαγνησία είναι ένας από τις μεγαλύτερες περιοχές, με βουνιά και νησιά, ωστόσο, με τη συνεργασία που υπάρχει με τις υπηρεσίες, τα τελευταία χρόνια έχουν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά οι πυρκαγιές. Ο κ. Πόζογλου επανέλαβε την υποχρέωση των πολιτών και των υπηρεσιών για καθαρισμό των οικοπέδων από ξερά χόρτα και τόνισε ότι δεν ενδιαφέρεται κανείς, παρά μόνο αν γίνει το κακό. Όπως είπε «πρέπει να κάνουμε κι εμείς ορισμένα πράγματα και να μην τα περιμένουμε όλα έτοιμα από την Πυροσβεστική και από τον Δήμο».
Καινούργια οχήματα
Ερωτηθείς αν η Πυροσβεστική Υπηρεσία αντιμετωπίζει προβλήματα, ο πύραρχος είπε ότι βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, μετά την ενίσχυση από το ΕΣΠΑ των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Μαγνησίας με 10 οχήματα, προ διετίας, από τα οποία κάποια, στελεχώνουν τα νησιά και τα άλλα έμειναν στην Π.Υ. Βόλου.
Ωστόσο, ο αγώνας για συνεχή βελτίωση είναι συνεχής, καθώς, όπως είπε, όσο περνούν τα χρόνια, οι απαιτήσεις μεγαλώνουν, καθώς παλιότερα υπήρχε ένα συμβάν και σήμερα πυροσβέστες και οχήματα βγαίνουν δέκα φορές έξω την ημέρα, για διάφορα συμβάντα, τροχαία ατυχήματα κλπ.

Φυλάσσεται το δάσος στη Σκόπελο

Αναφορικά με τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη Σκόπελο στη θέση Αμάραντος Αγνώντα Σκοπέλου, ο κ. Πόζογλου είπε ότι «λόγω της έγκαιρης προσέλευσης της Πυροσβεστικής με μηχανήματα που διέθεσε ο Δήμος (εκσκαπτικά μηχανήματα, υδροφόρες) και με τις ρίψεις νερού αεροσκαφών σε πρώτο χρόνο, την επιφυλακή του κλιμακίου, ενισχύσεις από όμορους νομούς και τη χερσαία Μαγνησία, καταφέραμε να τη θέσουμε υπό έλεγχο σε εύλογο διάστημα.
Ακόμη και χθες βρισκόταν στο νησί πυροσβέστες, για να προλάβουν τυχόν αναζωπύρωση, ενώ τα αυτοκίνητα άρχισαν να αποδεσμεύονται».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.