Σε υποχώρηση οι τιμές των καυσίμων και στη Μαγνησία ως τέλος της χρονιάς

Η Βάσω Κοντοχρήστου πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Ν. Μαγνησίας
Εκτιμά η Βάσω Κοντοχρήστου πρόεδρος των Βενζινοπωλών Μαγνησίας, που μίλησε στο Ράδιο Ένα

Υποχωρούν οι τιμές των καυσίμων και σε σχέση με το καλοκαίρι που η αμόλυβδη κόστιζε μέχρι και .. 2,5 €/λίτρο, χθες η μέση τιμή στη Μαγνησία ήταν 1,80 € και του πετρελαίου κίνησης στο 1,70 €, αισθητά πιο χαμηλά, αλλά υψηλά σε σχέση με το βιοτικό και μισθολογικό μας επίπεδο, ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, η Βάσω Κοντοχρήστου πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Ν. Μαγνησίας.
Η πρόεδρος των Βενζινοπωλών ανέφερε, ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα πάμε με αυτές τις τιμές, καθώς δεν φαίνονται σοβαρές διακυμάνσεις, από τη νέα χρονιά όμως, λόγω του ότι ανοίγει ξανά η Κίνα που μέχρι τώρα ήταν σε αυστηρό lock down, ίσως αλλάξουν τα πράγματα, διότι θα αυξηθεί η ζήτηση.

Μειώνεται η επιδότηση
στο πετρέλαιο θέρμανσης

Σύμφωνα με την κα Κοντοχρήστου, μέχρι το τέλος της χρονιάς ισχύει και η επιδότηση των 0,20 € στο πετρέλαιο θέρμανσης, από τη νέα χρονιά η επιδότηση θα είναι 0,10 €, που σημαίνει ότι η τιμή του θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά του Ευρώ και συνέστησε στους καταναλωτές που δεν έχουν καύσιμο και έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Τα χρήματα για τους πρώτους δικαιούχους αναμένεται να πιστωθούν μέχρι σήμερα, ενώ όσοι αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης και αργότερα, μέχρι τον Απρίλιο θα δίνεται η επιδότηση, με την προϋπόθεση να κάνει την αίτηση.
Η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης υπήρξε στην αρχή της διάθεσής του, αλλά ο καλός καιρός δεν βοήθησε τους βενζινοπώλες και ο καιρός έγινε κρύος τις τελευταίες δύο μέρες και όσοι αγόρασαν δεν πρόλαβαν να το καταναλώσουν.

Αναμονή επισκεπτών και κίνησης

Αναφορικά με τους επισκέπτες των γιορτών η κα Κοντοχρήστου τόνισε ότι όλη η πόλη ελπίζει στην κίνηση, γι’ αυτό γίνεται η μεγάλη προετοιμασία με τον στολισμό, οι πληρότητες είναι πολύ μεγάλες και αυτό είναι θετικό για την πόλη και τους κλάδους που θα δουλέψουν και θα γίνει τζίρος.
Τέλος, το ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων καυσίμων παραμένει ως έχει και μόνο τα Χριστούγεννα ορισμένα πρατήρια θα κλείσουν, τα περισσότερα θα είναι ανοιχτά και ο ανεφοδιασμός με καύσιμα θα γίνεται κανονικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.