Σε υπουργό Παιδείας και Δικαιοσύνη οι γονείς των σχολείων της Σκιάθου

Αποφάσισαν να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο και να διεκδικήσουν διαφορετικά τη λύση …

Διαφορετικούς τρόπους για να δοθεί λύση στο πρόβλημα έλλειψης εκπαιδευτικών στα σχολεία του νησιού, αποφάσισαν οι γονείς των μαθητών της Σκιάθου, διαπιστώνοντας ότι με την αποχή των μαθητών από τα μαθήματα δεν δίνονται λύσεις.
Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο Ένα» η Νίνα Μαστοράκη, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου, οι γονείς σκέφτονται να πάνε στο υπουργείο Παιδείας και να μιλήσουν με τον υπουργό, ακόμη και να αναθέσουν σε νομικό να ψάξει, γιατί τα σχολεία στο νησί δεν έχουν αυτό, που έχει όλη η υπόλοιπη Ελλάδα.
Χθες επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου σύμβουλος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και έγινε συζήτηση για να βρεθεί έστω και μια προσωρινή λύση, διότι, λόγω των ελλείψεων εκπαιδευτικών, τα παιδιά εξακολουθούν να μην κάνουν μάθημα.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, «τα παιδιά δεν έχουν διδαχτεί τίποτα μέχρι στιγμής και πέρασαν δύο μήνες από την ημέρα που ξεκίνησαν τα σχολεία». Σχολιάζοντας την υπόσχεση ότι μέχρι την Παρασκευή θα πάει στο σχολείο δάσκαλος είπε ότι «αυτό πάει από Παρασκευή σε Παρασκευή». Η ίδια τόνισε πως τους μεταφέρθηκε ότι θα γίνουν προσλήψεις δασκάλων σήμερα και οι γονείς επιφυλάσσονται υπάρχουν σκέψεις να κινηθούν και διαφορετικά.
Η κ. Μαστοράκη εξήγησε ότι στις σκέψεις των γονέων είναι να πάνε στο υπουργείο και να μιλήσουν με τον υπουργό ακόμη και να αναθέσουν σε νομικό να ψάξει, γιατί το σχολείο στο νησί δεν έχει αυτό που έχει όλη η υπόλοιπη Ελλάδα, εκτός από τη Σκιάθο.
«Αυτό το φαινόμενο δεν γίνεται μόνο φέτος και φωνάζουμε, αλλά υπάρχουν προβλήματα κάθε χρόνο, τόσο στα δύο Δημοτικά Σχολεία, όσο και στο Γυμνάσιο που κάθε χρόνο έρχονται καθηγητές μετά την Πρωτοχρονιά», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου.
Η ίδια τόνισε ότι οι γονείς όλων των σχολείων είναι μαζί, τη Δευτέρα έγινε μαζική αποχή από τα μαθήματα, αλλά επειδή δεν φαίνεται να μη δίνουν σημασία οι αρμόδιοι, οι γονείς αποφάσισαν ότι δεν έχουν λόγο να ταλαιπωρούν τα παιδιά, που πρέπει να γυρίσουν στο σχολείο, για να κάνουν όσα μαθήματα μπορούν και να παλέψουν διαφορετικά, βρίσκοντας τρόπο για να λυθεί το πρόβλημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.