Σκιάθος: «Εκτοξεύτηκαν» οι τιμές των πολυτελών θερινών κατοικιών

Στην πέμπτη θέση των top προορισμών της Μεσογείου

«Καλπάζουν» οι τιμές των πολυτελών θερινών κατοικιών στους top ελληνικούς προορισμούς. Η διαρκής ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού έχει αφήσει το αποτύπωμά της και στις high end κατοικίες, τα ενοίκια των οποίων, καταγράφουν πολύ υψηλές αυξήσεις κάθε χρόνο.
Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Algean Property που παρουσιάζει η «Ν», το 2018 η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Πάρος βρίσκονται στη κορυφή της λίστας με τις μεγαλύτερες αυξήσεις στα ενοίκια των πολυτελών κατοικιών σε όλη τη Μεσόγειο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο top ten βρίσκονται συνολικά οκτώ ελληνικοί προορισμοί και στην πέμπτη θέση φιγουράρει η Σκιάθος.
Για τη Μύκονο ειδικά η Algean επισημαίνει ότι καταγράφει αύξηση κατά 8,5% σε σχέση με το 2017, με το μέσο εβδομαδιαίο τίμημα να φτάνει πλέον τα 11.500 ευρώ, παρά το γεγονός ότι και πέρυσι είχε καταγράψει ανάλογη αύξηση (8,4%) σε σχέση με το 2016.
Αλλά και η Σαντορίνη, όπου το μέσο εβδομαδιαίο ενοίκιο για πολυτελή κατοικία φτάνει τα 8.000 ευρώ φέτος, καταγράφει υψηλές αυξήσεις (6,4% φέτος) για τρίτη συνεχή χρονιά, ενώ και η Πάρος με 6,3% άνοδο φέτος έχει διαμορφώσει τα ενοίκια στα 5.250 ευρώ την εβδομάδα.
Πίσω από τους τρεις ελληνικούς προορισμούς βρίσκεται η Τυνησία, που καταγράφει άνοδο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι, ενώ στην πέμπτη θέση στο top ten εισέρχεται η Σκιάθος με 5,9% σε σχέση με το 2017.
Από εκεί και πέρα είναι η Ρόδος και το Πόρτο Χέλι με 5,3%, οι Δαλματικές Ακτές με 5,1%, και η Ελούντα μαζί με Χαλκιδική και Χανιά με 4,8%.
Σύμφωνα με την έρευνα οι τιμές εβδομαδιαίας ενοικίασης κατοικίας στη Σκιάθο ανέρχεται σε 5.250 €, αυξημένες κατά 5,90%, ενώ οι τιμές πώλησης ανέρχονται σε 4.250 ανά τετραγωνικό μέτρο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.