Σταθεροποιείται ο αριθμός των νοσηλευόμενων, μακραίνει όμως η λίστα των θυμάτων…

Δάκρυα χαράς και χειροκροτήματα για τη «νίκη» του 52χρονου Βολιώτη

Δάκρυα χαράς έτρεχαν χθες από τα μάτια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς 52χρονος Βολιώτης που νόσησε από κορωνοϊό, αποσωληνώθηκε πλήρως και μεταφέρθηκε σε κρεβάτι στην Α’ Παθολογική Κλινική. Πρόκειται για τον πρώτο ασθενή με κορωνοϊό που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ και εξήλθε από αυτής υγιής, για να συνεχίσει την αποθεραπεία του σε κρεβάτι κλινικής. Στο μεταξύ, η εικόνα στο Νοσοκομείο Βόλου φαίνεται πως είναι σταθερά μειούμενη αναφορικά με τους νοσηλευόμενους, ωστόσο δεν λείπουν και τα δυσάρεστα καθώς από το απόγευμα της Παρασκευής έως και χθες το μεσημέρι έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό άλλοι οκτώ συμπολίτες. Στο μεταξύ, για πρώτη φορά τις τελευταίες εβδομάδες, έφθασαν σε μονοψήφιο αριθμό, τα κρούσματα, αφού σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν μόλις εννέα νέα κρούσματα στη Μαγνησία, την Κυριακή.

Δάκρυα χαράς και χειροκροτήματα για τη «νίκη» του 52χρονου Βολιώτη
Πάλεψε επί ένα μήνα στη ΜΕΘ κορωνοϊού υπό το άγρυπνο βλέμμα και τη μεγάλη μάχη που έδωσαν γιατροί και νοσηλευτές. 52χρονος Βολιώτης προσβεβλημένος από κορωνοϊό νοσηλεύονταν από τις 2 Νοεμβρίου στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Βόλου. Μία εβδομάδα πριν, έγινε το πρώτο θετικό βήμα.
Ο 52χρονος εξήλθε της ΜΕΘ κορωνοϊού και μεταφέρθηκε σε κλίνη της «κανονικής» ΜΕΘ στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας. Αυτή η εξέλιξη αποτέλεσε και το πρώτο θετικό βήμα, που γέμισε αισιοδοξία όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.
Χθες, όμως τα ευχάριστα νέα έγιναν ακόμη πιο σπουδαία, καθώς ο 52χρονος μεταφέρθηκε πλέον σε κανονικό θάλαμο της Α’ Παθολογικής Κλινικής για να συνεχίσει εκεί πλέον την αποθεραπεία του. Η στιγμή της εξόδου του από τη ΜΕΘ συνοδεύτηκε από θερμά χειροκροτήματα γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι δεν έκρυψαν τη χαρά και τη συγκίνησή τους για το γεγονός. Πρόκειται για τον πρώτο ασθενή με κορωνοϊό που νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ κορωνοϊού του Νοσοκομείου Βόλου και τον πρώτο που εξήλθε αυτής και μεταφέρθηκε σε κοινό θάλαμο!

Σταθεροποιήθηκαν οι νοσηλείες των ασθενών με κορωνοϊό- Αυξάνονται όμως τα θύματα
Στο μεταξύ, θετικά και ταυτόχρονα πολύ δυσάρεστα είναι τα νέα που έρχονται από το Νοσοκομείο Βόλου. Αφενός μεν σταθεροποιούνται οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό, πράγμα πολύ θετικό και αισιόδοξο για την πορεία της πανδημίας στη Μαγνησία, αφετέρου όμως αυξάνεται ο αριθμός των συμπολιτών που δεν κατάφεραν να νικήσουν τη μάχη με τον ιό.
Ειδικότερα, το απόγευμα της Παρασκευής καταγράφηκε ένας νέος θάνατος μιας 68χρονης γυναίκας, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο κατέληξαν έξι συμπολίτες, τέσσερις γυναίκες ηλικίας 70, 72, 85 και 89 ετών και δύο άνδρες ηλικίας 59 και 77 ετών. Το πρωί της Δευτέρας την τελευταία της πνοή άφησε μία γυναίκα 82 ετών.
Η λίστα των θυμάτων του δεύτερου κύματος της πανδημίας στο Νοσοκομείο Βόλου αυξάνεται συνεχώς, με τους θανάτους να έχουν φτάσει μέχρι και σήμερα τους 77.

Μείωση της πίεσης στις Κλινικές
Σε ότι αφορά την εικόνα των κλινικών κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Βόλου φαίνεται πως ο αριθμός των νοσηλευόμενων είναι σταθερός. Ειδικότερα, στη ΜΕΘ Covid νοσηλεύονται οκτώ ασθενείς και τέσσερις νοσηλεύονται στους θαλάμους αρνητικής πίεσης. Στην Α κλινική covid νοσηλεύονταν μέχρι και χθες το απόγευμα 25 ασθενείς, στη Β’ covid 19 και στη Γ’ covid κλινική 19 ασθενείς.

Επανέλεγχος για κορωνοϊό σε 30 ημερών βρέφος- Το πρώτο τεστ ήταν αρνητικό
Ένα βρέφος 30ημερών με τη μητέρα του προσήλθαν στο Νοσοκομείο Βόλου, έχοντας συμπτώματα ίωσης. Τόσο στη μητέρα όσο και στο μωρό έγινε τεστ κορωνοϊού. Στο βρέφος το τεστ ήταν αρνητικό στον κορωνοϊό, ενώ το μοριακό τεστ της μητέρας ήταν αμφίβολο.
Από το βρέφος, όσο και από τη μητέρα λήφθηκε εκ νέου δείγμα προκειμένου να επαναληφθούν οι εξετάσεις, ενώ το βρέφος, που έχει συμπτώματα απλής ίωσης, βρίσκεται στο σπίτι του, σε πολύ καλή κατάσταση, με τους γονείς του να έχουν λάβει τις κατάλληλες οδηγίες από τους παιδιάτρους του Νοσοκομείου, οι οποίοι βρίσκονται σε επικοινωνία με την οικογένεια για τα αποτελέσματα του δεύτερου δείγματος.

Ψυχολογική υποστήριξη συγγενών νοσηλευόμενων με κορωνοϊό
Τέλος, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου έκανε γνωστό πως το Γραφείο Ψυχολόγων του Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο» είναι στη διάθεση των συγγενών των ασθενών που νοσηλεύονται στα τμήματα Covid-19, για την ψυχολογική τους υποστήριξη, έπειτα από δικό τους αίτημα, μέσω τηλεφωνικής κλήσης, καθημερινά, Δευτέρα ως Παρασκευή, 10.00-14.00. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 24210 38021.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.