Στη φυλακή Βολιώτης που δεν πλήρωσε την ποινή του για οφειλές στο Δημόσιο

Δεν έγινε δεκτή η αίτησή του για κοινωφελή εργασία

Στη φυλακή κατέληξε ένας 57χρονος Βολιώτης, που συνελήφθη με καταδικαστική απόφαση 12 μηνών για οφειλές στο Δημόσιο, δεν πλήρωσε την ποινή του και από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου δεν έγινε δεκτή η αίτησή του για κοινωφελή εργασία.
Ο 57χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας από την Αστυνομία, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου με ποινή φυλάκισης 12 μηνών για φοροδιαφυγή.
Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 12 μηνών εξαγοράσιμη προς 5 € την ημέρα και κατέθεσε αίτηση κοινωφελούς εργασίας, που όμως απορρίφθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, καθώς πέρασαν δύο χρόνια από τη δοσοποίηση που έκανε και δεν πλήρωσε καθόλου χρήματα.
Για να μην φυλακιστεί ο 57χρονος, έπρεπε να πληρώσει περίπου 3.500 €, που αντιστοιχούσαν στην καταδίκη του για οφειλή προς την Εφορία ύψους 10.000 €.
Ο συλληφθείς είπε ότι εργαζόταν σε φορτηγό για διεθνείς μεταφορές, αλλά εδώ και τρία χρόνια ήταν άνεργος και έκανε περιστασιακά μεροκάματα σε διάφορες εργασίες, με αμοιβή λίγων χρημάτων, δεν περίσσευαν χρήματα για να πληρώσει την ποινή του.

Φυλάκιση 3 ετών για οφειλές

Σε φυλάκιση τριών ετών προς 5 € την ημέρα και με δικαίωμα έφεσης, καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ερήμην, μια 46χρονος γυναίκα από τον Αλμυρό, για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 370.000 €.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.