Στην Αθήνα αποφάσισαν να κατέβουν οι αγρότες από Στεφανοβικείο- Πήλιο

Με λεωφορεία και αγροτικά οχήματα, με το κλίμα να είναι ιδιαιτέρως μαχητικό

Στην Αθήνα αποφάσισαν να κατέβουν οι αγρότες του μπλόκου Στεφανοβικείου στη διάρκεια συνέλευσης χθες το απόγευμα, ενώ έγινε συμβολικός αποκλεισμός της παλιάς εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «πραγματοποιήθηκε συμβολικός αποκλεισμός της Παλιάς εθνικής οδού Βόλου Λάρισας κατά την διάρκεια που πραγματοποιήθηκε συνέλευση των αγροτών και αποφασίστηκε να συμμετέχουμε στην κάθοδο στην Αθήνα με τρακτέρ αγροτικά και λεωφορεία τα οποία θα αναχωρήσουν από το μπλόκο Στεφανοβικείου στα πλαίσια Πανελλαδικής κλιμάκωσης και συντονισμού».
Κατεβαίνουν και οι αγρότες του Πηλίου
Σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων Πηλίου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Ζαγορά Πηλίου όπου συζητήθηκε η πανελλαδική απόφαση των μπλόκων για κάθοδο στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη. Οι αγρότες αποφάσισαν ομόφωνα την κάθοδό τους στην Αθήνα με λεωφορεία και αγροτικά οχήματα, με το κλίμα να είναι ιδιαιτέρως μαχητικό.

ΔΕΕΠ Μαγνησίας

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΕΕΠ Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης για τους αγρότες. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωσή της «ο Πρωθυπουργός κατέθεσε μια συνολική -ουσιαστική- πρόταση: φθηνότερο ρεύμα για όλους τους αγρότες για 2+8 χρόνια και προκαταβολή της επιστροφής του ΕΦΚ 40 εκ. στα τέλη Μαρτίου. Ακόμη, έγινε μια ουσιαστική συζήτηση για όλα τα ζητήματα, των οποίων η υλοποίηση είναι διαρκής, όπως είναι η ΚΑΠ (…).
Εμείς περιμένουμε με σεβασμό να πάρουν και οι αγρότες, όπως και κάθε επαγγελματική ομάδα, με τον τρόπο με τον οποίο αποφασίζει και τα θεσμικά τους όργανα, τις αποφάσεις τις δικές τους. Δεν θα εμπλακούμε, προφανώς, ούτε θα εμπλεκόμασταν ποτέ σ’ αυτήν τη διαδικασία. Έχουμε πει πάρα πολλές φορές, όμως, ότι η ελεύθερη διέλευση των πολιτών για εμάς είναι απόλυτο καθήκον». Αναλυτικά στο magnesianews.gr.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.