«Στην παγίδα του Πτωχευτικού όλοι οι Έλληνες»

Πυρά κατά της κυβέρνησης για "απάθεια στα προβλήματα", απ΄τον πρόεδρο Δανειοληπτών στο "Ράδιο ΕΝΑ"

Ξέσπασε μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών Βορείου Ελλάδας, Χαράλαμπος Περβανάς για την κατάσταση που δημιουργείται σε βάρος όλων των Ελλήνων, ανεξαρτήτως είδους και ύψους οφειλών, με βάση τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ουσιαστικά για απάθεια μπροστά στα προβλήματα που αυξάνονται εξαιτίας και της πανδημίας.
Όπως τόνισε μεταξύ άλλων, παρά τις προσπάθειες του συλλόγου από το 2014 για το θέμα των οφειλών, τα μέλη του συναντούν συνεχώς ανοιχτές μεν πόρτες αλλά… κλειστά αυτιά. «Ξεκινήσαμε με το νέο έκτρωμα νόμου του Πτωχευτικού που θα συμπαρασύρει όλους τους Έλληνες, έστω και με κάποιες οφειλές στο Δημόσιο, και καταθέσαμε από τα τέλη Φλεβάρη μία πρόταση νόμου. Η Κυβέρνηση δεν μας δέχθηκε και καταθέσαμε την πρόταση σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Από εκεί και πέρα δεν είχαμε καμία επαφή και καμία ενημέρωση. Με την παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Αμανατίδη καταφέραμε να καταθέσουμε τρεις ερωτήσεις στη Βουλή, αλλά δεν πήραμε καμία απάντηση από τους αρμόδιους υπουργούς, τους κκ. Γεωργιάδη και Σταϊκούρα» ανέφερε.

«Ποιος θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε ρυθμίσεις
για οφειλές στο Δημόσιο ή στις τράπεζες;»

Παράλληλα, κάνει λόγο για το ίδιο θέατρο, στο οποίο οι πολίτες είναι θεατές, φέρνοντας ως παράδειγμα τη στάση της προηγούμενης κυβέρνησης που υποστήριζε ότι ο νόμος Κατσέλη πρέπει να σταματήσει καθώς οι τράπεζες χρειάζονται νέα κεφάλαια, ενώ η νυν κυβέρνηση υποστηρίζει ότι αν δεν τηρηθούν οι ημερομηνίες του νέου Πτωχευτικού δεν θα εκταμιευθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια. «Όλα αυτά ενώ έχουμε 2,5 εκατομμύρια ανέργους. Ποιος θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε ρυθμίσεις για οφειλές στο Δημόσιο ή στις τράπεζες;» αναρωτήθηκε ο κ. Περβανάς.
Συγχρόνως, ο πρόεδρος του συλλόγου δανειοληπτών Βορείου Ελλάδος ανέφερε ότι σε καθημερινή βάση αυξάνονται τα ερωτήματα οφειλετών για το τι μπορούν να πράξουν, με τον σύλλογο να επιζητά την προστασία κάθε Έλληνα πολίτη. Η προστασία δεν έχει να κάνει με τίποτε λιγότερο πέρα από την πρώτη κατοικία, κάτι που προβλέπει σχετική κοινοτική οδηγία, αλλά καμία κυβέρνηση όπως υποστηρίζει ο κ. Περβανάς δεν έχει ενσωματώσει στον Πτωχευτικό Κώδικα.
Η κατάσταση, όπως καταλήγει, θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη… «Την αγορά αυτή τη στιγμή την έχουν σβήσει και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν βοήθεια από πουθενά, έστω και με τα μέτρα όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή ή η μείωση ενοικίου. Ενώ είναι κλειστές οι επιχειρήσεις ανοιχτές παραμένουν οι τράπεζες και οι ΔΟΥ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.