Στο αρχείο η υπόθεση θανάτου της 35χρονης σεφ στη Σκιάθο

Ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική χωρίς ενδείξεις αξιόποινων πράξεων

Στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση του θανάτου σε τροχαίο ατύχημα 35χρονης γυναίκας στη Σκιάθο, που εργαζόταν ως σεφ, τον Σεπτέμβριο του 2015, καθώς δεν προέκυψαν ενδείξεις, σχετικά με την εμπλοκή τρίτου προσώπου, που να θεωρείται ότι προκάλεσε με δόλο τραύματα στην 35χρονη, που είχε χάσει τη ζωή της μετά από βαρύτατο τραυματισμό, σε τροχαίο ατύχημα. Ο εισαγγελέας ολοκλήρωσε την προκαταρκτική, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν διαπίστωσε ενδείξεις για την τέλεση κάποιας αξιόποινης πράξης, καθώς δεν συγκεντρώθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία, ούτε κατατέθηκαν μαρτυρίες, που να αποδεικνύουν ότι ο θάνατος της Σόνιας Αρμακόλα δεν προήλθε από τη πτώση της στην άσφαλτο.
Έλεγχος από τον εισαγγελέα Εφετών Λάρισας
Προς την ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και τα αποτελέσματα της έρευνας των τεχνικών συμβούλων, που συμπεριελήφθησαν στην προκαταρκτική και, με βάση τη διαδικασία που ακολουθείται στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, ο φάκελος θα ελεγχθεί από τον εισαγγελέα Εφετών Λάρισας. Στην περίπτωση που δεν διαπιστωθεί κάποια παράλειψη εκ μέρους του λειτουργού που ανέλαβε την έρευνα, τότε η υπόθεση θα τεθεί οριστικά στο αρχείο.
Παράλληλα στις 29 Οκτωβρίου, θα βρεθεί στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο αλλοδαπός οδηγός της μοτοσικλέτας που ήταν συνεπιβάτης η άτυχη γυναίκα.
Ο άνδρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, διότι στις 11 Σεπτεμβρίου οδηγούσε μηχανή χωρίς να διαθέτει δίπλωμα και πέφτοντας σε λακκούβα στο δρόμο μεταξύ Χώρας Σκιάθου και Ξάνεμου, έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να βρεθεί στο οδόστρωμα η Σόνια Αρμακόλα και να υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκάλεσαν τον θάνατο της.

Το χρονικό της υπόθεσης
Η 35χρονη Σόνια Αρμακόλα, που εργαζόταν ως σεφ σε εστιατόριο της Σκιάθου τα καλοκαίρια, άφησε την άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ της 19ης Σεπτεμβρίου 2015 στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου, μετά από οκτώ ημέρες αγώνα να κρατηθεί στη ζωή. Η Αστυνομία έκανε λόγο για τροχαίο ατύχημα με δίκυκλο και ο θάνατός της οφειλόταν, σύμφωνα με τους γιατρούς του Νοσοκομείου, σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από τον τραυματισμό στο τροχαίο.
Η Σόνια Αρμακόλα τα ξημερώματα της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου όπου οι γιατροί αρχικά δεν διέγνωσαν σοβαρό τραυματισμό, παρά μόνο μώλωπες στα χέρια και στο ένα πόδι.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γιατρών της Σκιάθου, ενώ παρέμενε στο Κέντρο Υγείας για παρακολούθηση, ο οργανισμός της επιβαρύνθηκε και υπέστη αιμορραγία. Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο λιμάνι, όπου και κλήθηκε σκάφος για να τη μεταφέρει στο Βόλο.
Η 35χρονη σύμφωνα με τη διάγνωση των γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου υπέστη αιμάτωμα από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις γι’ αυτό και κρίθηκε απαραίτητο να γίνει λεπτή χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αφαιρεθεί το αιμάτωμα και να μην διατρέξει μεγαλύτερο κίνδυνο η υγεία της. Ωστόσο η κατάστασή της εξαρχής παρέμεινε ιδιαίτερα κρίσιμη με τους γιατρούς να προσπαθούν να τη κρατήσουν στη ζωή, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Στη συνέχεια οι συγγενείς της στο Δίστομο Βοιωτίας, εμφανίζονταν πεπεισμένοι ότι ο θάνατος της 35χρονης οφειλόταν σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και με παράσταση στην Εισαγγελία Βόλου ζήτησαν τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, επικαλούμενοι μαρτυρίες ανθρώπων στο νησί, σχετικά με τις συνθήκες που προκλήθηκαν οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.