Στο «φουλ» οι μηχανές στη Σκιάθο ενόψει του καλοκαιριού

Αρχές Μαΐου στο νησί συνέδριο τουριστικών πρακτόρων της Ιταλίας

Στο … «φουλ» δουλεύουν οι μηχανές στη Σκιάθο ενόψει του καλοκαιριού, τα μηνύματα είναι θετικά από την Αγγλία και την Ιταλία, υπάρχει ενδιαφέρον για νέες πτήσεις για το νησί και ήδη γίνεται προεργασία για την προβολή και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, που θα επιτρέψουν για μια καλή τουριστική χρονιά, μετά τον «λήθαργο» της πανδημίας.
Ο δήμαρχος του νησιού Θοδωρής Τζούμας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τόνισε ότι στο διάστημα 5-8 Μαΐου, δρομολογείται για πρώτη φορά στη χώρα και θα γίνει στη Σκιάθο, το συνέδριο του οργανισμού των τουριστικών πρακτόρων όλης της Ιταλίας, με την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και τη συνδρομή του ΕΟΤ, με περισσότερους από 60 εκπροσώπους τουριστικών γραφείων από όλη την Ιταλία και δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ.
«Αυτό σηματοδοτεί πολλά για τη Σκιάθο και για την χώρα, θα είναι μια πολύ σημαντική δράση, γιατί, εκτός από το συνέδριο, οι άνθρωποι αυτοί θα έρθουν για να δουν την τουριστική πλευρά του νησιού», δήλωσε ο κ. Τζούμας.
Συμπλήρωσε δε ότι η Ιταλία είναι στόχος, καθώς η δεύτερη χώρα μετά τη Βρετανία, με τους περισσότερους επισκέπτες και η προσδοκία είναι να αυξηθεί το ποσοστό του 30% των επισκεπτών στο νησί μέχρι σήμερα.

Θετικά τα μηνύματα

Έχοντας να αντιμετωπίσουν τη θέληση του κόσμου να ταξιδέψει, που είναι πολύ ισχυρή, οι αεροπορικές εταιρίες καταστρώνουν τα πλάνα τους για το καλοκαίρι και με δεδομένο ότι προχωράει ο εμβολιασμός του πληθυσμού.
«Η θέση μας είναι πάντα μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη συνθήκη των συνεπειών της πανδημίας, που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, να έχουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη τουριστική χρονιά», τόνισε ο δήμαρχος.
«Εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να είμαστε προετοιμασμένοι, γιατί τα μηνύματα που έχουμε είναι καλά σε ό,τι αφορά την ανταπόκριση που έχει ο προορισμός, ιδιαίτερα στη βρετανική αγορά», επισήμανε ο κ. Τζούμας.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι την περασμένη Τρίτη είχε συνάντηση με διευθυντές αεροπορικής εταιρίας που είναι η μεγαλύτερη με ταξιδιωτικά πακέτα και ελεύθερες πτήσεις προς τη Σκιάθο, από την οποία προκύπτει ότι τα μηνύματα είναι θετικά. Ο κ. Τζούμας είπε ότι το πρόγραμμα της εταιρίας παραμένει το ίδιο με έναρξη πτήσεων στις 2 Μαΐου και πιθανότητα παράτασης μέχρι τον Οκτώβριο.
Όπως είπε, υπάρχει συνεχής επαφή με το υπουργείο τουρισμού και τον ΕΟΤ, στις χώρες και στις πόλεις που έχουμε μια τουριστική κίνηση, ενώ από τη Fraport γνωρίζουμε ότι για την ώρα υπάρχει μια ανταπόκριση από εταιρίες που έχουν δηλώσει τη Σκιάθο ως προορισμό για πρώτη φορά, αλλά δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη τις πτήσεις, επισήμανε ο κ. Τζούμας.

Δράσεις προβολής

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος αποφάσισε να προβληθεί η Σκιάθος ως προορισμός σε 11 πιο κεντρικούς σταθμούς του μετρό του Λονδίνου. Ο Δήμος θεωρεί ότι αυτού του είδους η προβολή είναι πολύ σημαντική, μιας και το βρετανικό κοινό είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή της τουριστικής αγοράς στην οποία απευθύνεται το νησί.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, από πέρυσι τον Φεβρουάριο, που είχε γίνει η αντίστοιχη δράση, τα αποτελέσματα ήταν θετικά, αν και προέκυψε η πανδημία του κορωνοϊού. Ωστόσο, τόνισε, η διαφήμιση είναι πάντα διαφήμιση και μπορεί να λειτουργήσει σε δεύτερο χρόνο.
Επίσης ανέφερε ότι υπάρχει πλάνο δράσεων προβολής σε διάφορα μέσα, πέρα από το μετρό του Λονδίνου, αλλά είναι νωρίς ακόμη για να εφαρμοστεί.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος θα υποστηρίξει τη δραστηριότητα της εταιρίας με διάφορες δράσεις προβολής και ήδη προς την κατεύθυνση αυτή υπάρχει συνεργασία με διευθυντή οργανισμού για την προβολή και την εξωστρέφεια του προορισμού, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.
Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεργασία με την marketing Greece (που ανέλαβε το branding της χώρας μέσα στην πανδημία) για την προβολή του προορισμού με συνεχή προβολή της Σκιάθου από τα social media, συνεργασία που είχε συμφωνηθεί από την προ κορωνοϊού εποχή.

Άλλες μορφές τουρισμού

Ο δήμαρχος επισήμανε ότι δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε ότι αφορά την ανάπτυξη της ιδιαιτεροτήτων του νησιού και αναπτύσσεται η ταυτότητα του προορισμού και σε συνεργασία με Ελληνική εταιρία υπάρχει μελέτη που θα εφαρμοστεί για την ανάπτυξη του πεζοπορικού τουρισμού, με εφαρμογή, σήμανση και καθαρισμό των μονοπατιών. Όπως ανέφερε στο νησί δημιουργούνται 15 πεζοπορικές διαδρομές μήκους περίπου 100 χιλιομέτρων, ανάμεσα στις οποίες θα υπάρχει για πρώτη φορά στη χώρα διαδρομή για άτομα με ειδικές ανάγκες.
Ακόμη, ανέφερε ότι δημιουργείται για συνεργασία με τις γαστρονομικές κοινότητες του Γιώργου Πίττα (που επινόησε και το Ελληνικό πρωινό), που υπήρχε ήδη, αλλά τώρα παίρνει μια επίσημη μορφή, ια την προβολή του γαστρονομικού προϊόντος.
Υγειονομική θωράκιση
Ο κ. Τζούμας τόνισε ότι στο νησί υπάρχουν δύο εμβολιαστικές γραμμές και μέχρι το τέλος Μαρτίου αναμένεται να εμβολιαστεί όλος το τοπικός πληθυσμός, κάτι που συνάδει στο ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα φέτος.
Όπως είπε το Κέντρο Υγείας είναι από τα πιο άρτια και οργανωμένα στη νησιωτική Ελλάδα (με μοριακό αναλυτή, κάψουλα αρνητικής πίεσης και κινητή μονάδα υγείας), ευχαρίστησε τον διοικητή της ΥΠΕ Φ. Σερέτη και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό και τόνισε ότι αυτό έχει δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας, τόσο για τους κατοίκους της Σκιάθου, όσο και για τους τουρίστες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.