Στον Πλάτανο Αλμυρού ο Κυριάκος Μητσοτάκης (video)

Εγκαινιάζει την «πράσινη» μονάδα παραγωγής βιολογικής φέτας

Στον Πλάτανο Αλμυρού έφθασε πριν λίγα λεπτά της ώρα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ video της έλευσης και των πρώτων συνομιλιών, μπορούν να παρακολουθήσουν οι αναγνώστες του magnesianews.gr στο προφίλ του Facebook.

O Πρωθυπουργός, θα εγκαινιάσει μια «πράσινη» μονάδα παραγωγής βιολογικής φέτας στην εταιρία «Κτηνοτροφική Μαγνησίας – Greek Family Farm» την οποία διευθύνει ο Ανδρέας Τσαγκάρης.

Επόμενος σταθμός στην περιοδεία του θα είναι το Πιλοτικό Θερμοκηπιακό Πάρκο του Αγροκτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βελεστίνο, το οποίο προάγει την βιοκαλλιέργεια σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες. Τρίτος σταθμός στην περιοδεία του Πρωθυπουργού θα είναι η Λίμνη Κάρλα. Εκεί θα τον υποδεχτεί ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας. Ο Πρωθυπουργός θα ξεναγηθεί στον Ταμιευτήρα της Κάρλας και θα είναι παρών στην υπογραφή έργου που αφορά στην επέκταση κατά 26 χιλιόμετρα, των αρδευτικών δικτύων της λίμνης Κάρλα, μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του αναδόχου που θα υλοποιήσει το έργο. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 16 εκατομμυρίων ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο εκχωρήθηκε και υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Έπειτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τα Κανάλια και το διαδραστικό Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού.

Στη 1 περίπου το μεσημέρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έρθει στον Βόλο, όπου θα κάνει βόλτα στην Ερμού και θα συνομιλήσει με πολίτες και εμπόρους, ενώ θα ακολουθήσει ένα διάλειμμα για καφέ στην καφετέρια Grappa. Έπειτα, στις 2 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τους Δημάρχους της Μαγνησίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου. Πιθανώς, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη επίσημα, η περιοδεία του στη Μαγνησία και τον Βόλο να κλείσει με επίσκεψη στην 111Π.Μ. στη Νέα Αγχίαλο, εκεί όπου υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία.

Το επίσημο πρόγραμμα
Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Μαγνησία. Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:
-Επίσκεψη σε Κτηνοτροφική Μονάδα,
-Επίσκεψη στο Πιλοτικό Θερμοκηπιακό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,
-Επίσκεψη στη Λίμνη Κάρλα,
-Επίσκεψη στο κέντρο του Βόλου,
-Σύσκεψη με τους Δημάρχους του Νομού Μαγνησίας,
– Επίσκεψη στην 111 Πτέρυγα Μάχης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.