Στον σχεδιασμό για κόμβο μεταξύ Ινδίας -Ευρώπης ο Βόλος;

Τι ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ

Στο… «παιχνίδι της αναβάθμισης» μέσω του νέου πιθανού Οικονομικού Διαδρόμου μεταξύ Ινδίας – Μέσης Ανατολής και Ευρώπης , ίσως μπαίνει και το λιμάνι του Βόλου.

Μιλώντας στο podcast του newshub.gr, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης ανέφερε πως ο διαχειριστής ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο μετοχικό σχήμα της διασύνδεσης Ελλάδας – Αιγύπτου. Συγκεκριμένα, το επόμενο διάστημα θα καταθέσει πρόταση για ένταξη στην εταιρeία ELICA του Ομίλου Κοπελούζου, η οποία αποτελεί τον φορέα υλοποίησης του έργου.

Αλλά και, δύο ελληνικά λιμάνια στην περιφερειακή ενότητα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το λιμάνι της Καβάλας και το γεωστρατηγικής σημασίας λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, σχεδιάζεται από την Αθήνα να γίνουν κόμβοι για τον Οικονομικό Διάδρομο IMEC (Ινδίας – Μέσης Ανατολής – Ευρώπης), καθιστώντας την Ελλάδα πύλη της Ινδίας προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

Θα μπορούσε να είναι και το λιμάνι του Βόλου (έχει περάσει στον ΟΛΘ). Μου έλεγε γνώστης του θέματος πως, πιθανόν να μην είναι καν απαραίτητη η πώληση, θα μπορούσε ακόμα και μέσω συνεργασίας με ΟΛΘ ΒΟΛΟΣ. Η συνεργασία του ΟΛΘ με τους Ισραηλινούς πιθανόν να οδηγήσει τους Ινδούς. Ενας λογικός σχεδιασμός. Από Ινδια στην Αραβική χερσόνησο , και από εκεί φορτώνουν τα κοντέϊνερ σε τραίνο για τα λιμάνια του Ισραήλ και της Αιγύπτου.

Σουέζ τέλος, και σχεδόν μονοπώλιο του καινούργιου δρόμου. Απο εκεί πιθανόν; Βόλος (ΟΛΘ); Πολλά σενάρια στο τραπέζι, η ουσία είναι πως έχει γίνει η αρχή για την επαναχάραξη…στο χέρι της Αθήνας να επωφεληθεί. Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα για το τέλος Απριλίου και την επίσημη έναρξη λειτουργίας του FSRU, της της πρώτης πλωτής μονάδας στη χώρα για αποθήκευση και επαναεριοποίηση υγροποιημένου φυσικού αερίου – γεγονός που μετατρέπει την πρωτεύουσα του Εβρου και τη Θράκη εν γένει σε ενεργειακό κόμβο –, ήδη δρομολογείται. Ενας δεύτερος αντίστοιχος πλωτός σταθμός στην περιοχή, ο FSRU2, που αναμένεται να προσφέρει στην ευρύτερη περιοχή ακόμα υψηλότερα επίπεδα ενεργειακής θωράκισης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.