Στον Βόλο ο Δημήτρης Κουρέτας για να γιορτάσει τη νίκη του- «Βάζουμε το κεφάλι κάτω και δουλεύουμε» (βίντεο)

«Ανοιχτό το γραφείο μου για όλους τους πολίτες»

Στον Βόλο βρέθηκε αργά το βράδυ ο νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, όπου έγινε δεκτός με συγκίνηση από υποψηφίους και υποστηρικτές του, έξω από το εκλογικό του κέντρο. Σε δηλώσεις του ανέφερε πως «Στόχος μας είναι να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της Περιφέρειας ως δομή, σε σχέση με την κυβέρνηση και τους θεσμούς. Αυτή τη στιγμή η Θεσσαλία είναι μια πληγή, δεν μπορείς να πανηγυρίσεις. Εμείς θα πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω, πρέπει να ενωθούμε όλοι μαζί, για να μπορέσουμε αυτή την πληγή, η οποία είναι η μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση που έχει γίνει στη Θεσσαλία μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, μεγάλος αγώνας, ο κόσμος έχει πάρα πολλές προσδοκίες και περιμένει από εμάς πάρα πολλά πράγματα. Ευχαριστώ τον κόσμο της Μαγνησίας, όλης της Θεσσαλίας και να τους πω ότι θα είμαι ο Δημήτρης που ξέρανε, απλώς θα αλλάξω καπέλο, του Πανεπιστημιακού θα γίνει του Περιφερειάρχη. Δεν πρόκειται να αλλάξω απολύτως τίποτα. Το γραφείο μου θα είναι ανοιχτό για όλους τους πολίτες, θέλω να αποκαταστήσω το κύρος της Περιφέρειας με την κοινωνία».

Όπως ανέφερε ο κ. Κουρέτας «θα κάνουμε αντιπεριφερειάρχη στις Σποράδες» εξηγώντας πως «δεν μπορεί να πνίγονται από το βάρος ενός μεγάλου νομού, εννοώ οι Σποράδες. Είναι μια περιοχή που έχει τεράστια συμμετοχή στο ΑΕΠ και ανάλογα με αυτή τη συμμετοχή θα πρέπει να απολαύσει και κάποια προνόμια».

«Υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια αλλά θα τα δείτε σιγά – σιγά…» είπε ο κύριος Κουρέτας μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Όλη η δήλωση του Δημήτρη Κουρέτα

«Ευχαριστώ όλο τον κόσμο. Η πρότασή μας αφορούσε όλη την κοινωνία , άρα αθροίσαμε κοινωνικά ποσοστά, στηρίχθηκε σαφώς από κόμματα, αλλά υπερέβαλλε πολύ των κομμάτων. Θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Αγοραστό για ένα ήπιο προεκλογικό κλίμα στον αγώνα που κάναμε και να τον συγχαρώ και για το ποσοστό του, γιατί μια νίκη με έναν πάρα πολύ καλό αντίπαλο είναι και για μας πολύ σημαντικό. Η παράταξή μας αυτό που έχει βάλει σαν στοίχημα και θα ξεκινήσει από αύριο, ήδη απ’ ότι με ενημέρωσαν θα με πάρει και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της περιφέρειας ως δομή σε σχέση με την κυβέρνηση και τους θεσμούς γιατί αυτή τη στιγμή Θεσσαλία είναι μία πληγή, δεν μπορεί κανείς να πανηγυρίζει. Εμείς πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω, να ενωθούμε όλοι μαζί για να μπορέσουμε να κλείσουμε αυτή την πληγή, η οποία είναι η μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση που έχει περάσει η Θεσσαλία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Επομένως υπάρχει πολύ μεγάλη προσπάθεια, μεγάλος αγώνας, ο κόσμος έχει μεγάλες προσδοκίες και περιμένει από μας πάρα πολλά πράγματα.

Να βάλουμε το κεφάλι κάτω, να ενωθούμε για να μπορέσουμε να κλείσουμε αυτή την πληγή

Ευχαριστώ όλα τα παιδιά της ομάδας, που δουλέψαμε μεθοδικά όλο αυτό το διάστημα και να ευχαριστήσω και τον κόσμο της Μαγνησίας και όλης της Θεσσαλίας και να τους πω ότι εγώ θα είμαι ο Δημήτρης που ξέρανε, απλώς θα αλλάξω καπέλο του πανεπιστημιακού και θα είμαι περιφερειάρχης, δεν πρόκειται να αλλάξω τίποτα. Το γραφείο μου θα είναι ανοιχτό για όλους τους πολίτες , δεν θα υπάρχουν στεγανά. Εγώ θέλω να αποκαταστήσω το κύρος της Περιφέρειας με την κοινωνία.

Το ποσοστό αυτό της τόσο μεγάλης διαφοράς δεν το περίμενα. Βέβαια, οι δημοσκοπήσεις που είχαμε μέχρι την Παρασκευή το βράδυ μιλούσαν για μια νίκη περίπου των 10 μονάδων. Ήξερα ότι κερδίζουμε, το ξέρανε και τα παιδιά από την Τρίτη. Υπήρχαν δημοσκοπήσεις και φτιάξαμε και την στρατηγική μας γιατί πρέπει να έχεις μια στρατηγική για να πας σε αυτή τη μάχη. Έγινε μια μεγάλη ανατροπή μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής κι αυτό σημαίνει ότι λέγαμε κάτι που ενδιέφερε τον κόσμο. Κι αυτό επιβραβεύτηκε. Ο κόσμος ψήφισε αυτόν που νόμιζε πιο ικανό και παραγωγικό.

Θα κάνουμε Αντιπεριφερειάρχη στις Σποράδες

Από εκεί και πέρα εμείς θα συνεργαστούμε με όλους. Θέλουμε να προχωρήσουν όλες οι Περιφερειακές Ενότητες. Θα κάνουμε αντιπεριφερειάρχη στις Σποράδες. Δεν μπορούν να «πνίγονται» από το βάρος ενός μεγάλου νομού οι Σποράδες και να μην αναπτύσσονται. Είναι μια περιοχή που έχει τεράστια συμμετοχή στο ΑΕΠ κι ανάλογα με αυτή τη συμμετοχή θα πρέπει να απολαύσει και κάποια προνόμια. Δεν μπορεί να τη θες μόνο να φέρνει χρήματα κι όταν θέλει προνόμια να την κρατάς όμηρο.

Θα συνεργαστούμε με όλους, υπάρχει σχέδιο για κάθε Περιφερειακή Ενότητα

Υπάρχουν πολλά σχέδια, θα τα δείτε σιγά σιγά, θα δουλέψουμε με την ομάδα. Η ανασυγκρότηση είναι ένα σχέδιο αρκετών ετών, το Πήλιο έχει υποστεί πολύ μεγάλη καταστροφή, ο αστικός Βόλος έχει θέματα σοβαρά που πρέπει να τα βοηθήσουμε να λυθούν , υπάρχουν σχεδόν 1δις. κυβικά στον Κραυσίδωνα. Αυτή τη στιγμή μετακινούνται 8.000-9.000 κυβικά την ημέρα. Θα πρέπει αυτό να πολλαπλασιαστεί γιατί έρχεται χειμώνας. Θα συνεργαστούμε με την απερχόμενη περιφερειακή αρχή, με πήρε ο κ. Αγοραστός, μιλήσαμε σε πολύ φιλικό κλίμα και πιστεύω ότι θα είναι κοντά όταν χρειάζεται για να μπορέσει να προχωρήσει η Θεσσαλία.

Κάθε Περιφερειακή Ενότητα έχει τα δικά της θέματα σε ότι αφορά στο τι συνέβη. Άλλα πράγματα έχει ο κάμπος, άλλα το Πήλιο. Υπάρχει σχέδιο για την κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Θα συζητήσουμε φυσικά και με την κυβέρνηση γιατί είναι κάτι συλλογικό. Εμείς δεν πρόκειται να αναλάβουμε κάτι το οποίο ξεπερνά τη διαχειριστική ικανότητα της Περιφέρειας. Δεν πρόκειται να γίνω ένας άνθρωπος 4 μέτρων τη στιγμή που είμαι 1,85. Θα πρέπει να διεκδικήσω τα πράγματα που μπορώ να φέρω εις πέρας διαχειριστικά για να μην τα κάνω μούσκεμα.

Για τη Μαγνησία υπάρχει σχέδιο για να γίνει σωστά η διευθέτηση των αντιπλημμυρικών. Τα αντιπλημμυρικά δεν είναι να καθαρίσεις τα ρέματα, μιλάμε για έργα, για υδραυλικές μελέτες κτλ. Είναι κάτι που θέλει πολύ δουλειά και πρέπει να συνεργαστούμε και με τα αντίστοιχα Υπουργεία. Είμαστε έτοιμοι, είμαι χρόνια περιφερειακός σύμβουλος, γνωρίζω πολύ καλά τι έχει συμβεί και πιστεύω μέχρι να αναλάβουμε θα προσπαθήσουμε αυτά να τα μελετήσουμε. Είναι μια περίοδος που πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ για να ετοιμαστούμε και αναλαμβάνουμε από 1η Ιανουαρίου”.

 

Στο εκλογικό κέντρο του κ. Κουρέτα βρέθηκε και ο Θανάσης Μόρας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού, για να συγχαρεί τον νέο Περιφερειάρχη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.