Στρατηγόπουλος για Μπέο: Εννέα μήνες δεν έκανε τίποτα και ρίχνει τα βάρη στους δικηγόρους

Ο πρόεδρος των δικηγόρων, είπε ότι ο δήμαρχος μιλάει ως «Μαλτέζος λεμβούχος»

“Όταν ο πρώτος πολίτης της πόλης μιλάει όχι ως δήμαρχος αλλά ως Μαλτέζος λεμβούχος, νομίζω ότι υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα εκφοράς δημοσίου λόγου στην πόλη” και αυτό πρέπει να προβληματίσει τους πολίτες, δήλωσε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Γιώργο Καρεκλίδη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος, με αφορμή τη προχθεσινή συνέντευξη του δημάρχου Αχ. Μπέου, που επιτέθηκε με βρισιές κατά του κλάδου.                                               Ο κ. Στρατηγόπουλος,  τόνισε ότι εάν ο δήμαρχος αναφερόταν στον ίδιο, θα αδιαφορούσε, γιατί είναι λόγια του συγκεκριμένου κυρίου που δεν τον ενδιαφέρουν.

“Εδώ και πάρα πολύ καιρό έχω σταματήσει να ασχολούμαι με τις εμμονικές και παραληρηματικές ανεξήγητες δηλώσεις του εναντίον μου. Στο μέτρο που αφορά τους συναδέλφους μου και τη διοίκηση του δικηγορικού συλλόγου συνολικά,  του επιστρέφω αυτούς τους χαρακτηρισμούς και βάζω τη διάσταση, ότι πέραν του ότι είναι προσβλητικές, για έναν επιστημονικό σύλλογο που έχει δώσει δείγματα γραφής στην κοινωνία, υπήρξε για δεκαετίες πριν την έλευση του κ. Μπέου  και θα υπάρχει και μετά από αυτόν. Δυστυχώς ο δηλητηριώδης,  ο διχαστικός λόγος του, υποβαθμίζει τον δημόσιο λόγο συνολικά στην πόλη”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα μπούμε σε ένα γαϊτανάκι δηλώσεων και αντιδηλώσεων»

Ο δικηγόρος τόνισε ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τους πολίτες. “Όταν ο πρώτος πολίτης της πόλης μιλάει όχι ως δήμαρχος αλλά ως Μαλτέζος λεμβούχος, νομίζω ότι υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα εκφοράς δημοσίου λόγου στην πόλη”, δήλωσε ο κ. Στρατηγόπουλος.

Ο ίδιος τόνισε ότι σκοπός ενός επιστημονικού Συλλόγου δεν είναι να παρακολουθεί αυτή την παραληρηματική συμπεριφορά, γιατί ο δήμαρχος έχει τα ΜΜΕ, τα γραφεία τύπου για να διακινεί τις απόψεις του και θα επανέλθει. “ Εμείς, τόνισε,  θα καταδικάσουμε αυτή τη συμπεριφορά και δεν θα μπούμε σε ένα γαϊτανάκι δηλώσεων και αντιδηλώσεων. Έχουμε κάνει συγκεκριμένες επισημάνσεις και παρατηρήσεις στο παρελθόν για την εκ μέρους του διαχείριση του ζητήματος και θα εξακολουθούμε να μιλάμε για την ουσία της υπόθεσης χωρίς αυτούς τους χαρακτηρισμούς  που ανέφερε χθες και όχι μόνο εναντίον μου και εναντίον γενικώς του δικηγορικού συλλόγου”.

Απαντώντας στα περί παρεμβάσεών του στις Τεχνικές Υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, που ανέφερε ο δήμαρχος, ο κ. Στρατηγόπουλος επανέλαβε ότι αν ο κ. Μπέος ή οποιοσδήποτε άλλος έχει την παραμικρή απόδειξη ή ένδειξη έστω, ότι ο ίδιος έχει παρέμβει σε ανθρώπους που δεν γνωρίζει  και φυσικά ποτέ δεν θα το έκανε, θα πρέπει να καταθέσει δημόσια τα στοιχεία, αλλιώς είναι ένας κοινός ψεύτης,  συκοφάντης, ένας Γκέμπελς.

Το οικόπεδο της Ύδρας αποκλειστικά πρόταση του Δήμου

Η προχθεσινή συνέντευξη του κ. Μπέου επιβεβαίωσε αυτό το οποίο λέω εδώ και αρκετό καιρό. Ότι η πρόταση για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου για την οδό Ύδρας, πρόταση η οποία είναι αποκλειστικά και μόνο του δήμου Βόλου, δεν υπήρξε πρόταση της επιτροπής φορέων.

Όπως είπε, στην επιτροπή φορέων,  τον εξουσιοδοτήσαμε να διερευνήσει το πολεοδομικό και ρυμοτομικό καθεστώς και να επανέλθει, κάτι το οποίο δεν έκανε και η πρόταση του Δήμου θα κριθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

“Αυτά τα οποία ανέφερε  ο κ. Μπέος για την εισαγωγή του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο και τη δέσμευση του οικοπέδου , ως χώρο για δικαστικό μέγαρο, είναι ακριβώς αυτά τα οποία του καταλόγιζα εδώ και πολλούς μήνες, ότι έπρεπε να είχε κάνει,  για να είχαμε ένα στοιχειωδώς επαρκή φάκελο ως πρόταση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Και έρχεται από τις 16 Ιανουαρίου που συζητούμε για το θέμα του οικοπέδου της οδού Ύδρας, στα τέλη Σεπτεμβρίου, να μας πει ότι θα κάνει τις όλως απαραίτητες ενέργειες, τις οποίες θα έπρεπε να έχει κάνει εδώ και τόσους μήνες, προκειμένου να υπάρχει μία στοιχειωδώς αξιοπρεπής πρόταση προς το υπουργείο Δικαιοσύνης”, τόνισε ο πρόεδρος των Δικηγόρων.

Ομολογία της προχειρότητας που αντιμετωπίζει το θέμα

Σύμφωνα με τον κ. Στρατηγόπουλο, η συνέντευξη του δημάρχου ήταν μία ομολογία της προχειρότητας  με την οποία αντιμετωπίζει το θέμα και την οποία ο ίδιος έχει επισημάνει πολλές φορές. “Θα τον παραπέμψω σε άπειρα δημοσιεύματα και δεκάδες δικές μου δηλώσεις,  που λέω ακριβώς το ίδιο πράγμα”, τόνισε ο πρόεδρος των δικηγόρων.

Το ζήτημα, επισήμανε δεν τελειώνει εδώ, αλλά ξεκινάει και έχουμε μπροστά μας διαδικασία. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και με την κίνηση που έκανε για το αίτημα,  είναι αυτό το οποίο θα αποφανθεί,  περί της καταλληλότητας ή μη του οικοπέδου και ο κ. Στρατηγόπουλος τόνισε ότι δεν είναι προεξοφλημένο ως προς την καταλληλότητα.

Ο ίδιος τόνισε ότι έχει εκφράσει την άποψή του σχετικά με την καταλληλότητα του οικοπέδου  και δεν θα του τη στερήσει κανένας Μπέος, να λέει ότι το συγκεκριμένο ακίνητο  δεν έχει τα στοιχεία της κεντρικότητας και περίοπτου που απαιτούν οι προδιαγραφές για την ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης μπορεί να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει με την άποψή του,  στο κάτω – κάτω έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και όταν ωριμάσει η διαδικασία  και κρίνει το οικόπεδο ως κατάλληλο, τότε θα απασχολήσει συντεταγμένα τα συλλογικά όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου, για να εκφράσουν την άποψή τους για την καταλληλότητα, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Ο πρόεδρος των δικηγόρων εξήγησε ότι μιλάμε για ένα οικόπεδο που, δεν είναι πάνω στην οδό Αθηνών, αλλά σε ένα οικοδομικό τετράγωνο  μεταξύ των οδών Αθηνών και Νεαπόλεως, πίσω από τον ΟΑΕΔ και το στοιχείο  της άμεσης πρόσβασης σε κεντρική αρτηρία,  δηλαδή στην οδό Αθηνών,  κατά τη γνώμη του είναι προβληματικό.
“Θα ήταν διαφορετική η στάση μου και δεν θα μιλούσα για απόφαση των συλλογικών οργάνων του Δικηγορικού Συλλόγου,  εάν πρόκειται για το οικόπεδο του ΟΑΕΔ στην Οδό Αθηνών. Εκεί ο κ. Μπέος θα είχε κάθε δίκιο να λέει ότι έχουμε αμεσότητα πρόσβασης στην κεντρική αρτηρία, πράγμα το οποίο συνάδει με τις προδιαγραφές για την ανέγερση Δικαστικών μεγάρων και φυσικά θα υπήρχε και το περίοπτο, με την έννοια ότι θα “συνομιλούσε το ακίνητο με το Εκθεσιακό Κέντρο και το Μουσείο της Αργούς”, εξήγησε.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου τόνισε ότι λέει την άποψή του με σαφήνεια και περιμένει εάν υπάρχει αντίθετη άποψη,  με την ίδια σαφήνεια και επιχειρήματα να αντικρουστεί.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.