Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία για τον γιατρό – «μαϊμού»…

Εάν κάποιος πολίτης έχει στοιχεία για την υπόθεση να επικοινωνήσει με την Ασφάλεια Αττικής

Μέσα σε μπουκάλια ενάμιση λίτρου κρατούσε τα έλαια τα οποία αναμείγνυε και κατασκεύαζε τις… δήθεν θεραπείες που έδινε σε ασθενείς οι οποίοι έπασχαν ακόμη και από καρκίνο, ο γιατρός «μαϊμού» που συνελήφθη. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρχαν μπουκάλια με ετικέτες «μέντα», «μαντζουράνα», «γαϊδουράγκαθο» και προσπαθούσε να τα αναμείξει και να τα τοποθετήσει σε μικρότερα μπουκάλια και έλεγε στους ασθενείς του ότι με σταγόνες από αυτό το υγρό με τα έλαια θα γίνονταν καλά. Ο «μαϊμού» γιατρός που πουλούσε ελπίδα έναντι αδράς αμοιβής ακόμα και σε γονείς που τα παιδιά τους έπασχαν από καρκίνο, υποστήριζε ότι η θεραπεία του χωρίζονταν σε δύο φάσεις.
Στην πρώτη περιελάβανε αυστηρή δίαιτα με φρούτα και λαχανικά, ενώ οι ασθενείς θα έπρεπε να αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά και τα ζωικά προϊόντα. Φυσικά, βασική προϋπόθεση να έχουν διακόψει οποιαδήποτε άλλη θεραπεία. Η δεύτερη φάση περιλάμβανε τη χορήγηση των συσκευασμάτων και κρατούσε μέχρι και τρεις μήνες.
Οι αστυνομικοί που προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν τουλάχιστον για 13 μήνες διαπίστωσαν ότι είχε να κάνει φορολογική δήλωση από το 2012, δεν είχε καμία παρουσία στην εφορία, στις τράπεζες και στα social media ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι δεν βρέθηκαν χρήματα σε βιβλιάρια.
«Τεχνικές αντιπαρακολούθησης»
Οι αστυνομικοί όταν τον εντόπισαν ξεκίνησαν φυσική παρακολούθηση και διαπίστωσαν ότι χρησιμοποιούσε ακόμη και τεχνικές αντιπαρακολούθησης. Χαρακτηριστικά, περνούσε με κόκκινο, έμπαινε σε αδιέξοδο για να δει αν κάποιος τον παρακολουθεί και πολλές φορές έκανε μέχρι και τρεις φορές τον κύκλο της πλατείας.
Στην ασφάλεια Αττικής έχει δημιουργηθεί μια κλειστή ομάδα από αστυνομικούς του τμήματος οικονομικών εγκλημάτων και παίρνουν καταθέσεις από οποιοδήποτε άτομο εμφανίζεται θύμα του «μαϊμού» γιατρού καθώς η έρευνά τους συνεχίζεται και εκτιμούν ότι οι ασθενείς που έπεφταν θύματα του 47χρονου είναι πολύ περισσότερα από όσα αρχικά είχαν ακολουθήσει.
Μάλιστα, ζητούν εάν κάποιος πολίτης έχει στοιχεία για την υπόθεση να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στα τηλέφωνα 210-6476183, 210-6476187 και 210-6411111.

Γιατρός με ιατρείο στον Βόλο ελέγχεται
για συνεργασία με τον «μαϊμού-γιατρό»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα του 47χρονου «Νίκου Κοντού» φερόμενου ως γιατρού, που με διάφορες τεχνικές και βότανα προσπαθούσε να … γιατρέψει τον κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε πρώτο χθες, το magnesianews.gr, ο 47χρονος είχε απλώσει τα πλοκάμια του και στο Βόλο, καθώς Αθηναίος γιατρός με ιατρείο -παράρτημα στην πόλη μας, ελέγχεται για την εμπλοκή του στην υπόθεση. Ο εν λόγω γιατρός, έχει νόμιμη άδεια για τη λειτουργία του ιατρείου από τον Ιατρικό Σύλλογο, έχει τηρήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες ως επισκέπτης γιατρός στην πόλη του Βόλου, όπως πληροφορήθηκε το magnesianews και επισκεπτόταν το Βόλο 2-3 φορές την εβδομάδα. Οι Αρχές ελέγχουν όμως εάν παρείχε το ιατρείο του και στον 47χρονο ή εάν είχε άλλου είδους εμπλοκή με τον «Νίκο Κοντό». Στο κάδρο όμως μπαίνει κι ένας γιατρός από τη Λαμία, που κι εκείνος ελέγχεται για εμπλοκή του στην υπόθεση του ψευτογιατρού. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ενός είδους συνεργασία, ίσως και των τριών τους, χωρίς να δίνονται συγκεκριμένες πληροφορίες.

Βολιώτισσα καρκινοπαθής μεταξύ
των ανθρώπων που τον εμπιστεύθηκαν

Δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη, το μέγεθος των θυμάτων του γιατρού «μαϊμού», ωστόσο φαίνεται ότι και μία 45χρονη καρκινοπαθή από το Βόλο έπεισε να ακολουθήσει τη θεραπεία του ο απατεώνας γιατρός σύμφωνα με μαρτυρία Βολιώτη γιατρού που την είχε εγχειρήσει για καρκίνο. Ευτυχώς η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της καθώς κάποια στιγμή πείστηκε απ΄ το γιατρό της να ακολουθήσει χημειοθεραπείες και να εγκαταλείψει τα “ματζούνια’ του απατεώνα γιατρού.
Σύμφωνα με ανάρτηση της ΕΡΤ Βόλου, «ο τελευταίος μπαινόβγαινε σε ιατρείο επισκέπτη γιατρού στο Βόλο-γιατρού που διατηρεί ιατρείο και σε άλλες πόλεις και δεν έχει την έδρα του στο Βόλο, ούτε είναι μέλος του ιατρικού συλλόγου-και εκεί συναντούσε τα θύματα του. Ο γιατρός επισκέπτης έχει συλληφθεί και τα στοιχεία τόσο τα δικά του όσο και του απατεώνα γιατρού αλλά και άλλων που έχει συνεργαστεί σύμφωνα με τη δικογραφία, θα δοθούν στην δημοσιότητα από την αστυνομία». Όπως ανέφερε ο Βολιώτης γιατρός στην ΕΡΤ Βόλου και στην Ελένη Ραυτοπούλου, «η 45χρονη ασθενής του, χειρουργήθηκε στις ωοθήκες και ξαφνικά αποφάσισε να μην συνεχίσει τις χημειοθεραπείες αλλά να εμπιστευτεί τον απατεώνα γιατρό ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, της έδινε έλαιο κάνναβης. Ο γιατρός προειδοποίησε τους συγγενείς της ότι κάτι συμβαίνει αλλά αρχικά τόσο η 45χρονη όσο και ο σύζυγος της φαινόταν να εμπιστεύονται τον απατεώνα γιατρό. Ευτυχώς που στο τέλος η γυναίκα πείστηκε και έκανε χημειοθεραπεία και σήμερα είναι ζωντανή. Σημειώνεται ότι ο απατεώνας γιατρός αγόραζε από καταστήματα χωριού του Πηλίου, βότανα σε μεγάλες ποσότητες, εμφανιζόμενος ως στρατιωτικός που είχε σχέσεις με την ευρύτερη περιοχή, λόγω του παππού του. Επιπλέον ψάρευε πελάτες σε μοναστήρια αλλά και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις».

Από το Πήλιο προμηθευόταν τα βότανα
για τις «θεραπείες» του ο γιατρός-«μαϊμού»

Διακεκριμένος γιατρός από την Ελβετία δήλωνε τουλάχιστον από το 2016 ο 47χρονος ο οποίος εξαπατούσε ασθενείς, με αποτέλεσμα, όπως καταγγέλεται, να χάσουν τη ζωή τους δύο παιδιά κι ένας ενήλικας.
Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση του ιατρικού λειτουργήματος και απάτη, έπειθε ασθενείς με ανίατες ασθένειες να του εμπιστευθούν τη θεραπεία τους, αποσπώντας χρήματα από τις οικογένειές τους. Η συνήθης θεραπεία που πρότεινε είχε διάρκεια 5 μηνών και τα βότανα τα προμηθευόταν από συγκεκριμένο κατάστημα στο Πήλιο (Μακρινίτσα). Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ζητούσε από τα υποψήφια θύματά του να υποβληθούν σε εξετάσεις (μαγνητική-αξονική τομογραφία) σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα και τους εξέταζε σε ιδιωτικά ιατρεία κλινικών, χωρίς να υπάρχει εξαρτημένη σχέση εργασίας με τη μεσολάβηση-συναίνεση ιατρών των κλινικών. Κατά καιρούς, εμφανιζόταν ως συνοδός ασθενών είτε σε χώρους ιδιωτικών ιατρείων, είτε σε άλλους χώρους, όπως καφετέριες και ξενοδοχεία. Ο 47χρονος «μαϊμού» γιατρός αναλάμβανε τον συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων σε ιδιωτικές κλινικές και ήταν παρών κατά την εισαγωγή των ασθενών κατά τις επισκέψεις της ομάδας των γιατρών και κατά το εξιτήριο.

Απαξίωνε τους άλλους γιατρούς!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 47χρονος δεν επιβεβαίωνε τις γνωματεύσεις άλλων γιατρών, απαξίωνε όλους τους γιατρούς και χορηγούσε δικά του «φάρμακα» σε ενέσιμη μορφή, λέγοντας ότι είναι εξειδικευμένα φάρμακα από Ελβετία. Ο κατηγορούμενος εμφανιζόταν χωρίς μπλούζα ή διακριτικά του τίτλου του, ενώ στην περιοχή όπου διέμενε παρίστανε τον πιλότο ή τον γιατρό της Πολεμικής Αεροπορίας. Σε κάποιους συστηνόταν ως ανιψιός πολύ γνωστού εφοπλιστή, ενώ τη γυναίκα του την εμφάνιζε άλλοτε ως κόρη κι άλλοτε ως ανιψιά άλλου εφοπλιστή. Μάλιστα, ο 47χρονος εμφανιζόταν και ως άτομο που είχε επαφές με πολιτικούς δικαστές και υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας, σαν στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, ότι είχε επαφές με το Άγιον Όρος και συγκεκριμένα με τις Μονές Εσφιγμένου και Βατοπαιδίου, το Πατριαρχείο, το Βατικανό και τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.
Έκανε και τον μεσίτη
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποσχόταν ακόμη και μεταθέσεις. Μάλιστα, το 2017, είχε επισκεφθεί οικογένεια στη Λάρισα φορώντας στρατιωτική στολή πιλότου για να τακτοποιήσει μία μετάθεση. Παράλληλα, έκανε και τον μεσίτη με εταιρεία στη Σαουδική Αραβία. Είχε προσεγγίσει ακόμα και πρόεδρο εφετών, παριστάνοντας τον ιατρό.

Η αποκάλυψη
Ο 47χρονος έπεσε στα δίχτυα των αρχών όταν αναζήτησε συνεργασία με γνωστή κλινική στο κέντρο της Αθήνας και συστήθηκε στον υπεύθυνο ως νευροογκολόγος με έδρα την Ελβετία, ανιψιός γνωστού εφοπλιστή με πατέρα αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας. Του είπε ότι έχει σπίτι στο Λαγονήσι και πως η σύζυγός του είναι κόρη άλλου γνωστού εφοπλιστή και ότι ο ίδιος αφιλοκερδώς βοηθάει μοναχούς και ότι έχει σχέση με την Εκκλησία. Όταν του πρότειναν να γραφτεί στο δυναμικό της κλινικής, ο 47χρονος αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν θέλει να έχει επαφή με το Δημόσιο και την εφορία και γι’ αυτό δε αναζητήθηκαν ποτέ τα πιστοποιητικά του. Ο υπεύθυνος της κλινικής έκανε τέσσερις επεμβάσεις σε ασθενείς του 47χρονου. Άρχισε να τον υποψιάζεται όταν διαπίστωσε ότι ο 47χρονος δεν γνώριζε πώς να αποστειρώνει τα χέρια του!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.