Συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή της Αμαλιάπολης για την καθηγήτρια χορού Μ. Κοντούλη

Με επικεφαλής τον ανακριτή Βόλου και τον εισαγγελέα. Αναζητείται από το 2002

Νέος κύκλος ερευνών για την ανεύρεση της εξαφανισμένης από το 2002 εύπορης ηλικιωμένης από την Αμαλιάπολη Μαριάννας-Ενριέττας Κοντούλη, ξεκίνησε χθες το πρωί στην περιοχή της Αμαλιάπολης και συγκεκριμένα σε ξωκκλήσι που βρίσκεται σε ιδιωτικό χώρο και οι έρευνες, αναμένεται να διαρκέσουν για αρκετές ημέρες.
Το κουβάρι των ερευνών, ξετυλίχτηκε ξανά μετά από αρκετά χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίες λόγω καταγγελίας που έγινε ότι η σορός της εξαφανισμένης γυναίκας βρίσκεται ίσως και θαμμένη κάτω από το ξωκκλήσι, που ανήκει σε επιχειρηματία ιδιώτη, οποίος φέρεται να έχει καταδικαστεί μάλιστα για την υπόθεση , η οποία δεν έχει κλείσει ακόμη μέχρι και σήμερα! Των ερευνών που ξεκίνησαν χθες, προΐσταντο ο ανακριτής Βόλου, παραβρέθηκε και εισαγγελέας, ενώ οι έρευνες έγιναν με τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Απουσίαζε ο ιδιοκτήτης

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, από την πλευρά του συνηγόρου του ιδιοκτήτη της έκτασης που γίνονται οι έρευνες, χθες το πρωί στο κτήμα πήγε η Αστυνομία, ενώ ο ιδιοκτήτης απουσίαζε, με ένταλμα της Εισαγγελίας Βόλου, προκειμένου να γίνουν έρευνες.
Δια του δικηγόρου του ο ιδιοκτήτης συναίνεσε να ξεκινήσουν οι έρευνες, για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση, ενώ ζήτησε να γίνει αποκατάσταση του χώρου από το άτομο που έκανε καταγγελία στην Εισαγγελία.
Ο νομικός του ιδιοκτήτη θύμισε ότι το 2013, ενώ η υπόθεση βρισκόταν ακόμη στην ανάκριση, είχε γίνει καταγγελία γυναίκας ότι η αγνοούμενη ήταν θαμμένη κάτω από το ξωκκλήσι. Την ίδια χρονιά είχαν γίνει έρευνες ξανά στην περιοχή της Αμαλιάπολης, όπου σε ένα πηγάδι, είχαν βρεθεί τα οστά προβάτου.

Αγνοείται από το 2002

Σημειώνεται ότι η 70χρονη το 2002, Μαριάννα-Ενριέττα Κοντούλη, ήταν μπαλαρίνα και καθηγήτρια μπαλέτου, είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς και παραμένει γρίφος μέχρι σήμερα, τι απέγινε η μεγάλη ακίνητη περιουσία της, που έφτανε τα 700 στρέμματα παραθαλάσσιας γης, στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, ενώ η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στις δικαστικές αίθουσες.
Δημοσιεύματα ανέφεραν, ότι τα ίχνη της 70χρονης, εύπορης καθηγήτριας χορού, εξαφανίστηκαν το 2002. Δύο άτομα που ερωτούνταν από τους συγγενείς να μιλήσουν για το πού βρίσκεται, έδιναν τηλέφωνα σε Αγγλία και αλλού. Κανένα, όμως, δεν ανήκε στην 70χρονη.
Άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση είχαν εντοπιστεί από την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και ισχυρίζονταν ότι η ηλικιωμένη γυναίκα ζούσε μέχρι το τέλος του 2007. Μέχρι τότε, οι ίδιοι είχαν επαφή μαζί της, αλλά μετά τα ίχνη της χάθηκαν και για αυτούς.
Από το 2004, σύμφωνα πάντα με δημοσιεύσεις της εποχής, άρχισαν «περίεργες» μεταβιβάσεις πολλών ακινήτων, ιδιοκτησίας της ηλικιωμένης που αγνοείται, άρχισαν να γίνονται με υπογραφές τρίτου προσώπου από την περιοχή Αλμυρού που είναι άγνωστο τι σχέση διατηρούσε με την αγνοούμενη. Τέσσερα χρόνια μετά ως πληρεξούσιος της για την είσπραξη της σύνταξής της από τον ΟΓΑ, φέρεται ότι εμφανίστηκε δικηγόρος από την Αθήνα.

«Είχε μετακομίσει στην Αμαλιάπολη»

Η Μαριάννα Κοντούλη ήταν μπαλαρίνα και καθηγήτρια μπαλέτου. Διατηρούσε σχολή χορού στην Κηφισιά όπου και έμενε μόνη της. Πριν χαθεί είχε απομονωθεί από συγγενείς και φίλους και είχε μετακομίσει στην Αμαλιάπολη Μαγνησίας, στο εξοχικό της.
Σύμφωνα με την εκπομπή «Φως στο Τούνελ», της Αγγελικής Νικολούλη, το λάθος της φέρεται να ήταν ότι εμπιστεύτηκε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο και το φιλικό του περιβάλλον για τη διαχείριση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας της, που έφτανε τα 700 στρέμματα παραθαλάσσιας γης στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Καταδίκες πρωτόδικα

Τον Μάιο του 2018 είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα από το Τριμελές Εφετείο Λάρισας για την υπόθεση της τύχης της ακίνητης περιουσίας της εξαφανισμένης Μαριάννας-Εριέττας Κοντούλη(δασκάλας μπαλέτου) από την Αμαλιάπολη Αλμυρού, τρεις κατηγορούμενοι, ενώ οι άλλοι τρεις που είχαν καθίσει στο εδώλιο, αθωώθηκαν.
Το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης εννέα χρόνων σε έναν επιχειρηματία από την περιοχή, τον οποίο έκρινε ένοχο για απάτη και ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία. Ο ίδιος επιχειρηματίας κρίθηκε αθώος για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και της απάτης σε βάρος του Δημοσίου. Ένοχος κρίθηκε ακόμη ένας επιχειρηματίας, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 χρόνων για απάτη και ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, ενώ κρίθηκε αθώος γι’ απάτη σε βάρος του Δημοσίου. Επίσης ένοχος κρίθηκε ένας γιατρός, στον οποίο επίσης επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 χρόνων για τις κατηγορίες της απάτης και ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, ενώ κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της απάτης σε βάρος του Δημοσίου.
Οι τρεις καταδικασθέντες άσκησαν έφεση η οποία θα εκδικαστεί τον Φεβρουάριο του 2020, στο Πενταμελές Εφετείο Λάρισας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.