Συνεχίζονται οι συνθήκες καύσωνα και στη Μαγνησία

Ανεβαίνει βαθμό- βαθμό η θερμοκρασία...

Συνθήκες καύσωνα και σε περιοχές του Ν. Μαγνησίας με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν βαθμό-βαθμό.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Θεοφάνης Τακούδης, Μετεωρολόγος και Μαθηματικός, στο Ράδιο ΕΝΑ, οι πρωινές θερμοκρασίες Παρασκευή και Σάββατο θα είναι κοντά στους 30ο C, κάτι το οποίο σημαίνει ότι το σώμα δεν θα είναι ξεκούραστο.
Την Κυριακή θα υπάρξει μια υποχώρηση της θερμοκρασίας, λόγω εμφάνισης βοριά, αλλά σαν εκτίμηση ο Μετεωρολόγος ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα τα πράγματα θα είναι λίγο χειρότερα. «Ίσως έχουμε νέα επέλαση υψηλών θερμοκρασιών, υψηλότερων απ’ όσες βιώσαμε μέχρι τώρα», υπογραμμίζει.
Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας Μαγνησίας
Στο μεταξύ, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων, αναφέρει πως έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου η θερμοκρασία θα είναι ιδιαίτερα υψηλή σε όλη την Ελλάδα.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
Σε περιπτώσεις ανάγκης, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Αστυνομία τηλ. 100 – Πυροσβεστική τηλ 199 -Αριθμός Επείγουσας Ανάγκης 112- ΕΚΑΒ 166).
Οι υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων καθώς και των Δήμων θα είναι σε επιφυλακή με το απαραίτητο προσωπικό και θα μεριμνούν για την ενημέρωση του κοινού και για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.
Επίσης σε περιπτώσεις ανάγκης οι πολίτες μπορούν επικοινωνούν με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων στα τηλέφωνα 6944185068 και στα 24213-52464 , 24213-52459.

Σε ετοιμότητα η Π.Ε. Μαγνησίας
για τις υψηλές θερμοκρασίες

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Π.Ε. Μαγνησίας για τις υψηλές θερμοκρασίες . Όπως αναφέρεται σε έγγραφο που υπογράφει η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, «σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (α.α. 8/2021, 26-07-2021) και σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, σχετικά με την εξέλιξη του κύματος καύσωνα:
1. Το φαινόμενο εξακολουθεί να είναι ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο καθώς θα έχει μεγάλη διάρκεια αλλά και διότι το θερμοκρασικό εύρος (διαφορά μέγιστης – ελάχιστης θερμοκρασίας) θα είναι μικρό.
2. Η κορύφωση αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εντούτοις οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 6/8/21.
3. Οι μέγιστες θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 42 με 44 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα και τα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Υψηλή θα παραμένει η θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών με τις ελάχιστες τιμές της πάνω από τους 28 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Κλιματιζόμενη αίθουσα λόγω
καύσωνα στο κτήριο της Π.Ε.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη εν αναμονή εκδήλωσης των καιρικών φαινομένων που θα προκαλέσουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ., ανακοινώνει ότι υπάρχει κλιματιζόμενη αίθουσα για τη προσωρινή φιλοξενία των πολιτών μέχρι και την Τρίτη 03-08-2021 από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι και 07:00 το απόγευμα στο κτίριο του Διοικητηρίου της Π.Ε.Μ.Σ (Ιωλκού και Αναλήψεως, 3ος όροφος).
Η επικοινωνία των πολιτών για τη δυνατότητα χρήσης του χώρου μετά τις 16:00 θα γίνεται στα ακόλουθα νούμερα τηλεφώνου: 2421352464 και 6944185068.

Αίθουσες με κλιματισμό
για τους συμπολίτες

Λόγω της παρατεταμένης παρουσίας επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (καύσωνα), με βάση την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και προκειμένου να προστατευθούν όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δ. Βόλου, «οι συμπολίτες μας που στερούνται κλιματισμού στα καταλύματα τους, ο Δήμος Βόλου θα λειτουργεί έως και την Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, τις εξής δομές με κλιματιζόμενες αίθουσες: Το ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, το Κοινωνικό Κέντρο Αγ. Αναργύρων (Αραχώβης 1 και Μπότσαρη). Σε περίπτωση που το κύμα καύσωνα συνεχιστεί θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για ενδεχόμενη παράταση των έκτακτων μέτρων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.