Δημοσιεύτηκε η νέα έρευνα του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχολογικής Έρευνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που αφορά τα συμπτώματα μετα-τραυματικού στρες και την μετατραυματική ανάπτυξη σε φοιτητές/τριες που έχουν υποστεί εκφοβισμό στο σχολείο.
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η κα Ελένη Ανδρέου, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τα αποτελέσματα δείχνουν πως τα συμπτώματα της μετατραυματικής διαταραχής επιμένουν και μετά το τέλος της σχολικής ζωής και η σοβαρότητά τους εξαρτάται από τη συχνότητα και τη διάρκεια της θυματοποίησης.
Τα καλά νέα είναι, ότι οι μισοί από όσους/ες ανέφεραν συμπτώματα μετα-τραυματικού στρες φαίνεται ότι βιώνουν μια θετική ανάπτυξη που μπορεί να αφορά νέες δυνατότητες για το άτομο, την προσωπική του ισχύ, τις σχέσεις με τους άλλους, την ευγνωμοσύνη για τη ζωή και την πνευματική αλλαγή, αναφέρει η καθηγήτρια.
«Αυτό βέβαια δεν μειώνει την οδυνηρή εμπειρία του γεγονότος ούτε τα επακόλουθα συναισθήματα του πόνου. Γι’ αυτό το λόγο προτείνεται η ενσωμάτωση τεχνικών που χρησιμοποιούνται σε κλινικά πλαίσια για την προώθηση της μετατραυματικής ανάπτυξης στα προγράμματα παρέμβασης για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού με στόχο την προώθηση της ψυχικής ανθεκτικότητας», τονίζει η διευθύντρια του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχολογικής Έρευνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.