Τεράστιο πρόβλημα στη Μαγνησία με τα ΕΛΤΑ- Κόβουν τις παροχές λόγω καθυστέρησης εξόφλησης

Αλ. Μεϊκόπουλος: Επιτακτική ανάγκη ύπαρξης ισχυρών και λειτουργικών ΕΛΤΑ

Ακόμη και σε διακοπές παροχών προχωρά η ΔΕΗ και άλλοι οργανισμοί σε νοικοκυριά στη Μαγνησία, μιας και οι καταναλωτές έλαβαν με καθυστέρηση ακόμη και ενός μήνα τους λογαριασμούς τους από τα ΕΛΤΑ. Το πρόβλημα με το ταχυδρομείο και την διανομή των λογαριασμών κατά κύριο λόγο, αλλά και όλης της αλληλογραφίας είναι τεράστιο, τόσο στο κέντρο του Βόλου, στις Αλυκές, στην Αγριά, στον Άνω Βόλο, αλλά και σε όλο τον νομό, γι’ αυτό και ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προχώρησε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση ζητώντας εξηγήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό. Απάντηση μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί με τον Βουλευτή να αναμένει ακόμη δέκα εργάσιμες ημέρες, έως ότου λήξει το περιθώριο απάντησης και να δηλώνει πως εάν δεν υπάρξει σχετική απάντηση τότε θα μετατρέψει την παρέμβασή του σε επίκαιρη ερώτηση προκειμένου ο ίδιος ο Υπουργός να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή.

Μπορεί η πανδημία να έχει επισκιάσει σχεδόν τα πάντα και τα προβλήματα στην κοινωνία και την οικονομία να είναι μεγάλα και το βλέμμα όλων στραμμένο εκεί, όμως η καθημερινότητα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, καθώς πράγματα που τα θεωρούσαμε απλά και εύκολα, τώρα φαίνονται…βουνό!
Ο λόγος για τις τρομερές καθυστερήσεις στην απόδοση των λογαριασμών από τους ταχυδρόμους των ΕΛΤΑ, που παρατηρούνται τόσο στον Βόλο όσο και σε πολλά σημεία της Μαγνησίας. Συμπολίτες μάλιστα επικοινωνώντας με το magnesianews.gr έκαναν λόγο για 20 και 30 ημέρες καθυστέρηση στην επίδοση των λογαριασμών της ΔΕΗ, του φυσικού αερίου ακόμη και της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ υπήρξαν περιπτώσεις που οι πάροχοι προχώρησαν σε διακοπές, καθώς οι λογαριασμοί ήταν ανεξόφλητοι, άσχετα αν ακόμη δεν είχαν επιδοθεί στους καταναλωτές.
Οι κάτοικοι της περιοχής τονίζουν πως δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν με τόσο μεγάλη καθυστέρηση τους λογαριασμούς τους εν τω μέσω πανδημίας, που το εισόδημά τους έχει περιοριστεί στο ελάχιστο και να πρέπει να τρέξουν να τον εξοφλήσουν για να μην υπάρξουν διακοπές. Πολλοί δε εξ αυτών, έχουν διακανονισμούς που χάνονται και δεν ξέρουν τι μπορούν να κάνουν, μιας και ο προγραμματισμός τους έχει τιναχτεί στον…αέρα.
Μιλώντας για το θέμα στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Γιώργο Καρεκλίδη, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος εξέφρασε τον φόβο του πως η κατάσταση αυτή θα οξυνθεί, καθώς επεσήμανε πως εκτός από το πρόγραμμα της εθελούσιας εξόδου στα ΕΛΤΑ δεν υπάρχει άλλος σχεδιασμός απο το αρμόδιο Υπουργείο, ενώ μετάφερε ένα κλίμα αγωνίας των κατοίκων του νομού αλλά και των κατοίκων των νησιών, που βλέπουν πως η παραδοσιακή αυτή διανεμητική εξυπηρέτηση ίσως παύσει.
Μπορεί η στρατηγική στόχευση στη νέα ψηφιακή εποχή να είναι πλέον η ψηφιακή διανομή, όμως έχουμε πολλά βήματα να διανύσουμε μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η μετάβαση. Συνεπώς όταν υπάρχουν ηλικιωμένοι συμπολίτες που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες , όταν υπάρχουν απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές όπου η συνδεσιμότητα έχει ακόμη πάρα πολλά προβλήματα , το άθροισμα όλων αυτών των καταστάσεων σημαίνει ότι υπάρχει ακόμη επιτακτική ανάγκη ύπαρξης ισχυρών και λειτουργικών ΕΛΤΑ», επεσήμανε ο ίδιος.
Σε ότι αφορά την πολιτική του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και Διακυβέρνησης ο κ. Μεϊκόπουλος ανέφερε πως η εταιρική αναδιοργάνωση που επιχειρήθηκε από το Υπουργείο επι της ουσίας έχει στόχο μια εσωτερική υπονόμευση, διότι» όταν προτείνεις να φύγουν 1687 άτομα από την υπηρεσία μέσω προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου και δεν έχεις φροντίσει ποια θα είναι η διάδοχη κατάσταση, ποιος θα είναι ο σαφής σχεδιασμός ώστε να είναι λειτουργικά τα ΕΛΤΑ και να συνεχίσουν απρόσκοπτα το διανεμητικό τους έργο, τα αποτελέσματα είναι αυτά που ζούμε στη Μαγνησία».
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι στη Μαγνησία έχουν φύγει ήδη 26 άτομα και από τα 63 που υπηρετούσαν, τώρα εργάζονται 37, ενώ μόλις οκτώ διανομείς ταχυδρόμοι υπάρχουν για να εξυπηρετήσουν όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου, έχοντας ένα τεράστιο έργο στις πλάτες τους και αφόρητη πίεση.
Το πρόβλημα σύμφωνα με τον κ. Μεϊκόπουλο θα οξυνθεί περαιτέρω, μιας και δεν υπάρχει σαφής απάντηση για το τι θα γίνουν τα υποκαταστήματα και τα σημεία εξυπηρέτησης στις απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές . Μετέφερε την τρομερή ανησυχία που υπάρχει στην Αλόννησο καθώς υπάρχει ένας υπάλληλος στο υποκατάστημα και ακόμη δεν γνωρίζει κανείς τι μέλλει γενέσθαι και ποιο θα είναι το διάδοχο σχήμα που θα αναλάβει τις διανομές.
Υπογράμμισε πως ο κόσμος εύκολα ανησυχεί και αντιδρά και εξέφρασε τον φόβο του πως στόχος του Υπουργείου είναι να δοθεί το διανεμητικό έργο των ΕΛΤΑ σε ιδιωτικές εταιρείες κούριερ.
Ο Βουλευτής βλέποντας αυτές τις μεγάλες καθυστερήσεις και το οξυμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά στον Βόλο και τη Μαγνησία επενέβη και έθεσε το ζήτημα στον αρμόδιο Υπουργό. Ακόμη απάντηση δεν έχει λάβει, καθώς αναμένει να περάσουν οι 20 εργάσιμες ημέρες που έχει περιθώριο απάντησης το Υπουργείο.
«Θα αναμένω άλλες δέκα εργάσιμες ημέρες κι αν μείνει η ερώτηση αναπάντητη, θα τη μετατρέψω σε επίκαιρη ερώτηση έτσι ώστε να έρθει ο ίδιος ο Υπουργός για να απαντήσει στη Βουλή για τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας των ΕΛΤΑ», κατέληξε ο κ. Μεϊκόπουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.