Θ. Παπαδημόπουλος: Μεγάλο το πρόβλημα των εποχικά εργαζόμενων σε ξενοδοχεία και εστίαση

«Δεν μπορεί να υπάρχουν εργαζόμενοι 3 και 5 ταχυτήτων», τόνισε ο πρόεδρος του Ε.Κ.Β.

Μεγάλο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν φέτος οι εποχικά εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και την εστίαση, καθώς είναι άγνωστο πόσα ξενοδοχεία ή καταστήματα θα ανοίξουν και πως θα εξελιχθεί ο τουρισμός το επόμενο διάστημα, όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Θανάσης Παπαδημόπουλος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου.
Την Τετάρτη έγινε κινητοποίηση της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα ξενοδοχεία, στον επισιτισμό και τουρισμό και ο πρόεδρος του ΕΚΒ ανέφερε ότι είναι πολλά τα ζητήματα που έχουν προκύψει και απασχολούν τον τουρισμό, καθώς είναι ένας κλάδος που πλήττεται και οι εργαζόμενοι έχουν περιέλθει σε τραγική κατάσταση.
«Έχουμε βάλει πολλά αιτήματα που αξιολογούνται στο υπουργείο και θεωρούμε ότι μετά τη δυναμική παρουσία του κλάδου στην κινητοποίηση της Αθήνας, κάποια απ’ αυτά θα επιλυθούν και κυρίως οι κρατικές συλλογικές συμβάσεις να κηρυχθούν υποχρεωτικές στον επισιτισμό και στους ξενοδοχοϋπαλλήλους, ώστε να υπάρχει ομαλότητα στην αγορά εργασίας», τόνισε.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου, εξήγησε ότι η συλλογική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι σε ισχύ, είχε υπογραφεί παράτασή της και τόνισε ότι στην αγορά εργασίας, για να πούμε ότι υπάρχει εργασία, πρέπει να υπάρξει ένας σωστός και ίσος τρόπος αμοιβής, δεν μπορεί να υπάρχουν εργαζόμενοι 3 και 5 ταχυτήτων.
Ο κ. Παπαδημόπουλος είπε ότι αν οι εργοδότες δεν πληρώνουν ίδιους μισθούς, προκαλείται και θέμα ανταγωνισμού και με τον τρόπο αυτό δεν μπορεί να δημιουργηθεί μια υγιής αγορά.
Ο ίδιος είπε ότι μένει να δούμε αν θα ανοίξουν κάποιες επιχειρήσεις ή καταστήματα, διότι εξαρτάται τι κρατήσεις θα υπάρξουν και πως θα έρθουν οι τουρίστες στη χώρα. Ακόμη και στην πόλη του Βόλου, τόνισε, υπάρχουν κλειστά ξενοδοχεία, ενώ υπάρχει ζήτημα αν θα ανοίξουν κάποια καλοκαιρινά καταλύματα, ιδιαίτερα στα νησιά των Σποράδων. «Γι’ αυτό κάναμε την κινητοποίηση ώστε οι εποχικά εργαζόμενοι να έχουν ένα βοήθημα μέχρι τον Σεπτέμβριο, εφόσον δεν επαναπροσληφθούν και εξασφαλίζοντας το δικαίωμα πρόσληψης το 2021», επισήμανε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.