Τι ισχυρίστηκε ο δράστης της δολοφονίας της 75χρονης νονάς του

Οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού , ενώ επικαλέστηκε βρασμό ψυχής και μειωμένο καταλογισμό

Στις φυλακές Κορυδαλλού, θα περάσει το επόμενο διάστημα ο 39χρονος, καθ’ ομολογία δολοφόνος της 75χρονης νονάς του Ευθαλίας Αβραμίδου – Αλεξούλη, με 42 μαχαιριές, μια εβδομάδα μετά το στυγερό έγκλημα που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Ο 39χρονος μετά την απολογία του χθες στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι να γίνει η δίκη του στο Εφετείο Λάρισας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του δράστη επικαλέστηκε βρασμό ψυχικής ορμής του κατηγορούμενου και μειωμένο καταλογισμό, κατά την ώρα τέλεσης του εγκλήματος, διότι τελούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών, και δεχόταν απειλές για τα χρήματα που όφειλε από παράνομο τζόγο και θα φανεί κατά πόσο ο ισχυρισμός θα ληφθεί υπόψη στο Δικαστήριο.

«Είχε χρέη σε παράνομο τζόγο»
Ο 39χρονος που είναι πατέρας δύο παιδιών 10 και 7 χρονών, παραδόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και συνελήφθη για τη δολοφονία της ηλικιωμένης νονάς του την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, μέσα στο διαμέρισμά που διέμενε, στην οδό Καζανάκι στη Ν. Ιωνία, προσήχθη στα Δικαστήρια λίγο μετά τις 11 το πρωί, με ισχυρή αστυνομική δύναμη και αποχώρησε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, με τον ίδιο τρόπο. Ο ίδιος φορούσε ζακέτα με κουκούλα την οποία φορούσε κατά τη μεταγωγή του.
Ο συνήγορος υπεράσπισης Γιάννης Μηλίνης σε δηλώσεις του, είπε ότι ο 39χρονος πήγε την Πέμπτη το πρωί στο σπίτι της νονάς του, που του τηλεφώνησε για να κουβαλήσει πράγματα, εκεί της ζήτησε κάποια χρήματα για χρέη που είχε σε παράνομο τζόγο.

Για τα χρήματα ο καυγάς
Εκείνη φέρεται να του είπε πως είχε χρήματα, αλλά προτιμά να τα πετάξει στα σκουπίδια, παρά να τα δώσει σε εκείνον, γιατί δεν ήθελε να αγοράσει ναρκωτικά. Μάλιστα η ηλικιωμένη του είπε ότι του έχει δώσει τόσα χρήματα στο παρελθόν και γνωρίζει πόσα πήρε ο ίδιος, υπονοώντας ότι την έκλεβε.
Ο δράστης προσβλήθηκε και της είπε πως δεν πρόκειται να ξαναπατήσει το πόδι του στο σπίτι της.
Ο 39χρονος φέρεται να μάλωσε με τη νονά του, τόσο για το χαμό του γιού της, όσο και για το γεγονός ότι στον 47χρονο γιο της που ζούσε μαζί της, του έδινε χάπια για να κοιμάται τις περισσότερες ώρες της ημέρας.
Η ένταση μεταξύ τους κορυφώθηκε όταν εκείνη , σύμφωνα με τον δράστη, του είπε “να πας να ψοφήσεις, όπως ψόφησε και η αδερφή σου”, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 22 ετών λίγους μήνες νωρίτερα, μετά από χρήση ναρκωτικών.
Τότε, σύμφωνα με όσα είπε στον δικηγόρο του, την έσπρωξε πετώντας την στο πάτωμα, παρασέρνοντας ταυτόχρονα και τα μαχαιροπήρουνα, καθώς βρισκόταν στην κουζίνα. Βρήκε το μαχαίρι δίπλα της και προέβη στην αποτρόπαια πράξη καταφέρνοντας πολλαπλές μαχαιριές στο κεφάλι της και στο υπόλοιπο σώμα.
«Αν γινόταν σε άλλο σημείο του σπιτιού, δεν θα γινόταν» φέρεται να είπε ο δράστης στον ανακριτή, ενώ από εκεί και μετά, δεν θυμάται πώς την κατέβασε στο υπόγειο και πώς την κλείδωσε σε ξένη αποθήκη.
Ο δράστης ισχυρίστηκε πως το βράδυ πριν τη δολοφονία είχε κάνει χρήση τριών γραμμαρίων νοθευμένης κοκαΐνης, το πρωί προτού πάει στη νονά του άλλο μισό γραμμάριο και όταν βρισκόταν εκεί, βγήκε στο μπαλκόνι και έκανε άλλο μισό γραμμάριο.

Υπέδειξε που βρισκόταν το πτώμα
Μετά τον φόνο της νονάς του, ο 39χρονος πήγε στο σπίτι του παίρνοντας κάποια ρούχα μαζί του λέγοντάς στη σύζυγό του πως σκότωσε τη νονά του και θα πάει να αυτοκτονήσει…, ενώ κρύφτηκε σε ημιτελή οικοδομή και το Σάββατο 6 Νοεμβρίου το πρωί, τηλεφώνησε στην Αστυνομία ζητώντας να παραδοθεί, κάτι που έπραξε το απόγευμα της Δευτέρας.
Ο ίδιος είπε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τη γυναίκα, αλλά με τα λεγόμενά της του προκάλεσε ένταση και σε συνδυασμό με την επήρεια ναρκωτικών, τον οδήγησαν στην πράξη του, την οποία δεν είχε προσχεδιάσει.
Ο κ. Μηλίνης ανέφερε ότι ο δράστης είχε άριστες σχέσεις με το θύμα, πολλές φορές κοιμόταν στο σπίτι της και ήταν το δεξί της χέρι για τις δουλειές του σπιτιού.
Μάλιστα ο δράστης δεν πείραξε ποσό 13.300 € που υπήρχαν στο σπίτι της νονά της, βρήκε η Αστυνομία και τα παρέδωσε στον 47χρονο γιο της.

Πιέσεις, απειλές, αυτοτραυματίστηκε
Για τα χρήματα που ήθελε, ο συνήγορος είπε ότι τα χρειαζόταν για να ξεπληρώσει χρέη που είχε σε παράνομο τζόγο και δεν της ζήτησε 2.000 € παρά ένα μέρος τους, ό,τι μπορούσε να του δώσει.
Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι την Κυριακή 31 Οκτωβρίου πήρε ένα σφυρί και αυτοτραυματίστηκε στα πλευρά και στο κεφάλι και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να ισχυριστεί σε όσους χρωστούσε πως είχε τροχαίο ατύχημα για να κερδίσει χρόνο για την αποπληρωμή των χρεών του. Επίσης, ανέφερε πως δεχόταν απειλές και εκβιασμούς για τα χρέη, τα οποία στο παράνομο στοίχημα που έπαιζε, πληρώνονται κάθε Δευτέρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.