Ερώτηση Ν. Χαυτούρα για την εκβάθυνση στο λιμάνι του Βόλου

Προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Ερώτηση προς την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Χαυτούρας, με θέμα «χάθηκε το καλοκαίρι για τις επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων στον Βόλο».

Όπως αναφέρει, οι καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου μετέφεραν χιλιάδες τόνους φερτών υλικών μέσα στο Λιμάνι του Βόλου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ανέβει σημαντικά ο πυθμένας της θάλασσας και να μειωθούν δραματικά τα βάθη στις προβλήτες 2 και 3 του λιμανιού. Την ίδια στιγμή έχουν περιοριστεί λόγω της ανόδου του βυθού τα περιθώρια ελιγμών των πλοίων μέσα στο λιμάνι.
Ήδη τους τελευταίους οκτώ μήνες μεγάλα πλοία με ανάλογο βύθισμα δεν μπορούν προσεγγίσουν το λιμάνι. Πολλά φορτηγά πλοία δεν μπορούν να φορτοεκφορτώσουν στις λιμενικές εγκαταστάσεις. Ταυτόχρονα μεγάλα κρουαζιερόπλοια που έδεναν κάθε καλοκαίρι στο λιμάνι του Βόλου ανακοίνωσαν αλλαγή των δρομολογών τους. Ενώ είχε αρχικά προγραμματιστεί μονοήμερη παραμονή στο λιμάνι του Βόλου, αυτή ματαιώθηκε.

Ο περιφερειακός σύμβουλος τονίζει ότι έχουν περάσει οκτώ μήνες και δεν έγινε κανένα έργο εκβάθυνσης στο λιμάνι και ερωτά τον περιφερειάρχη σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για να γίνει η εκβάθυνση του λιμανιού και γιατί η Περιφέρεια θεωρεί δικαιολογημένη την καθυστέρηση των Υπηρεσιών της Πολιτείας σε ένα τόσο απαραίτητο έργο για την τουριστική και οικονομική δραστηριότητα της πόλης του Βόλου.

Σύνδεση Βόλου με Ε 65
Όσον αφορά στην οδική σύνδεση του Βόλου με τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο Ε65, ο κ. Χαυτούρας τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι όλοι αναφέρθηκαν στην σημασία του συγκεκριμένου έργου δεν έγινε καμία αναφορά στο δρόμο που αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την μεγιστοποίηση της σημασία του Ε65, την σύνδεση του Βόλου με την Καρδίτσα και τον συγκεκριμένο οδικό άξονα.
Από την Περιφερειακή Αρχή δεν έγινε καμία αναφορά στην ανάγκη κατασκευής του δρόμου που είναι η βασικότερη προϋπόθεση για την λειτουργία του Ε65.
Ένας δρόμος που θα συνέδεε με σύγχρονο αυτοκινητόδρομο με νησίδα και δυο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση θα έδινε πνοή ανάπτυξης σε όλη την νότια Θεσσαλία η οποία επικοινωνεί σήμερα με τη πόλη του Βόλου από ένα δρόμο απαρχαιωμένο στενό και επικίνδυνο.
Ο κ. Χαυτούρας ερωτά τον περιφερειάρχη ποια είναι η θέση του για το έργο σύνδεσης του Βόλου με τον Ε65 και γιατί η σημερινή πλειοψηφία λησμόνησε να αναφερθεί στο πάγιο αίτημα της Μαγνησίας για σύνδεση του Βόλου με την Καρδίτσα με σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, τι προτίθεται να κάνει για να υποστηρίξει το αίτημα της Μαγνησίας καθώς η σύνδεση του Βόλου με την Καρδίτσα υπήρξε βασική προεκλογική του υπόσχεση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.