Τι κατέθεσε ο πρόεδρος του ΙΣΜ για τον γιατρό που φέρεται να “κρατούσε” ασθενείς με covid σπίτι τους

Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου ο Ευθύμιος Τσάμης

Το κατώφλι της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου πέρασε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμιος Τσάμης προκειμένου να καταθέσει όσα γνωρίζει για την υπόθεση του γιατρού, που αφενός φέρεται να είχε αντιεπιστημονικές απόψεις απέναντι στον εμβολιασμό και τις εξέφρασε και δημοσίως και αφετέρου φέρεται να  απέτρεπε ασθενείς με κορωνοϊό να μεταβούν στο Νοσοκομείο για νοσηλεία.

Η κατάθεση του κ. Τσάμη εντάσσεται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε η Εισαγγελία Βόλου μετά την επώνυμη καταγγελία συζύγου 60χρονης Βολιώτισας στο Ιατρικό Σύλλογο, πως ο εν λόγω ιατρός είναι υπαίτιος για τον χαμό της, καθώς εκείνη νόσησε από κορωνοϊό και ο γιατρός φέρεται σύμφωνα με την καταγγελία να τη συμβούλευε εντόνως να μην μεταβεί στο Νοσοκομείο για νοσηλεία.

Ο κ. Τσάμης κατέθεσε έναν ογκώδη φάκελο με όλα τα στοιχεία που είχε για τον 72χρονο παθολόγο. Ο φάκελος περιείχε και την καταγγελία του συζύγου της 60χρονης, βίντεο με τα λεγόμενα του ιατρού για τον κορωνοϊό αλλά και τα εμβόλια, αλλά και ό,τι άλλο υλικό υπήρχε γύρω από το πρόσωπό του, όπως και την κατάθεση που είχε δώσει στον Ιατρικό Σύλλογο, όταν κλήθηκε σε απολογία από το ΔΣ για την υπόθεση με τις αντιεπιστημονικές απόψεις που φέρεται να εξέφραζε δημόσια για τον εμβολιασμό.

“Εμείς από την πλευρά μας καταθέσαμε έναν ογκωδέστατο φάκελο με ό,τι στοιχεία είχαμε”, είπε ο κ. Τσάμης στο magnesianews.gr και σημείωσε πως είχε καταθέσει ξανά στις 13 Οκτωβρίου για το ίδιο πρόσωπο και το θέμα περί αντιεπιστημονικών απόψεων για τον εμβολιασμό.

Ο κ. Τσάμης δε ξεκαθάρισε, πως ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας δεν μπορεί να αφαιρέσει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από έναν γιατρό τόσο απλά, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες, που πρέπει να τηρηθούν και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα τα οποία δεν είναι fast track.

Σημείωσε δε, πως ήδη στον εν λόγω γιατρό έχει επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο από τον Ιατρικό Σύλλογο, ενώ έχει ήδη παραπεμφθεί για πειθαρχικό έλεγχο, μετά την καταγγελία του συζύγου της 60χρονης εκλιπούσης.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί πως στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας υπάρχει μόνο μία επώνυμη καταγγελία αυτή του συζύγου της 60χρονης και δεν υπάρχει καμία επώνυμη καταγγελία για τη δράση άλλου γιατρού.

Δ. Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.