Την πρώτη θέση κατέκτησε ρομποτική κατασκευή του 1ου Γυμνασίου Βόλου

Στο «6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής» και αφορούσε ρομποτικό χέρι!

Την πρώτη θέση κατέκτησε ρομποτική κατασκευή του 1ου Γυμνασίου Βόλου στο 6ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ που διοργανώθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2019
στους χώρους του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕΚΕΣ Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Δ. Θεσσαλονίκης και το Δήμο Νεάπολης-Συκεών σε συνεργασία με τον καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Χαρίτωνα Πολάτογλου, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Βασίλειο Δαγδιλέλη και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ .
Το Πρώτο Γυμνάσιο Βόλου συμμετείχε με μία ρομποτική κατασκευή που κατασκεύασαν εξ’ ολοκλήρου μόνοι τους, μαθητές της ομάδας ρομποτικής του σχολείου της πρώτης τάξης του Γυμνασίου. Το όνομα της ομάδας ήταν «Ρομποτικοί Κένταυροι» και η κατασκευή είχε τίτλο «THE FIRST EV3 HAND». Αφορούσε ένα ρομποτικό χέρι που κατασκευάστηκε με περισσότερα από 700 κομμάτια lego με σκοπό να βοηθηθούν άτομα με κινητικά προβλήματα. Συμμετείχαν πολλές ομάδες και η κατασκευή του πρώτου Γυμνασίου Βόλου κατέκτησε την πρώτη θέση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.