Τσίπρας από Λάρισα: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γνήσιος εκφραστής και κορμός της δημοκρατικής παράταξης (βίντεο)

Θερμότατη υποδοχή

Ολομέτωπη επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τη Λάρισα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε εκτενείς αναφορές στην υπόθεση των υποκλοπών, στο ζήτημα των θεσμών, ενώ διαμήνυσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί γνήσιο εκφραστή και κορμό της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης του τόπου».

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος ότι στις εκλογές θα είναι πρώτος και με διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ και εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας: «Ως εδώ! Ως εδώ με την αισχροκέρδεια, με την οικογενειοκρατία, με την ανισότητα, με την αδιαφορία, ως εδώ με την αλαζονεία. Ως εδώ με την αδικία. Ως εδώ με το καθεστώς Μητσοτάκη. Ήρθε η ώρα της αλλαγής!».

Θύμισε τα τελευταία λόγια του Μαρίνου Αντύπα: Ελευθερία, Ισότης, Αδελφότης και πρόσθεσε ότι σήμερα είναι επίκαιρα καθώς «οι ανισότητες διευρύνονται, οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Ένα αυταρχικό παρακράτος καταλύει βάναυσα τις ελευθερίες μας, ακόμη και αυτή των επικοινωνιών μας. Με κακόβουλα λογισμικά και παρακολουθήσεις». Η αδελφότητα η ενότητα του λαού μας είναι το μόνο όπλο του απέναντι στις δυσκολίες που περνά, ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε απευθυνόμενος σαφώς προς τον κ. Ανδρουλάκη «Και ελπίζω αύριο να μη μας πούνε ότι κλέβουμε και τα συνθήματα του Μαρίνου Αντύπα …».

Ακολούθως, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί γνήσιο εκφραστή και κορμό της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης του τόπου μας. «Και αν τα ιδανικά και οι αξίες του, τα συνθήματά μας αυτά, είναι ξανά επίκαιρα είναι γιατί έχουμε τη χειρότερη δεξιά κυβέρνηση της μεταπολίτευσης που τα έχει κάνει επίκαιρα. Και γιατί όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτή η κυβέρνηση θα ηττηθεί μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ τη νικήσει. Και θα τη νικήσουμε. Να είστε σίγουροι».

Πυρά και για τις υποκλοπές

«Στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών συντελέστηκαν τα αποκαλυπτήρια του κυρίου Μητσοτάκη. Κάτι ήξεραν οι επικοινωνιολόγοι που του έλεγαν να μη πάει σε debate. Εννιά μήνες έκρυβε επιμελώς το σκάνδαλο των υποκλοπών. Και με την πρώτη ερώτηση έπαθε τρικυμία. Και είπε όσα δεν έλεγε τόσο καιρό, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Για πρώτη φορά παραδέχθηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών. Και παραδέχτηκε επίσης ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις. Αν όμως δεν υπήρξε εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις, πώς ο ίδιος επικαλέστηκε το εθνικό απόρρητο στην εξεταστική για να συγκαλύψει την αλήθεια;»

«Γιατί η υπεύθυνη εισαγγελέας της ΕΥΠ, κυρία Βλάχου, που υπέγραψε τις παρακολουθήσεις χωρίς να υπάρχει εθνικός λόγος, δηλαδή παράνομα, παραμένει ακόμη στη θέση της; Γιατί εννέα μήνες τώρα καμιά κατηγορία δεν έχει απαγγελθεί σε κανέναν από τη Δικαιοσύνη; Τι ακριβώς κάνει ο κύριος Ντογιάκος και οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει αυτή την έρευνα; Το μόνο που ήξεραν ήταν να θέτουν εμπόδια στον κ. Ράμμο και την Εθνική Αρχή», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Γιατί εννέα μήνες τώρα καμιά κατηγορία δεν έχει απαγγελθεί σε κανέναν από τη Δικαιοσύνη; Η απάντηση είναι προφανής. Γιατί ισότιμο σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων ήταν αυτό της συγκάλυψης του σκανδάλου, που επιχείρησε το καθεστώς Μητσοτάκη» επεσήμανε στη συνέχεια και τόνισε:

«Με τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης, με τη χειραγώγηση της ενημέρωσης, με την απόπειρα χειραγώγησης των ανεξάρτητων αρχών, με την κακοποίηση των θεσμών της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Εννιά μήνες τώρα, βιάζουν και παραβιάζουν το κράτος δικαίου και τη Συνταγματική νομιμότητα. Και έχουν το θάρρος να μας κουνάνε και το δάχτυλο με αναφορές στη δημοκρατία και στη Συνταγματική νομιμότητα».

«Όταν σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα έχει γίνει το μαύρο πρόβατο. Όταν το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο υιοθετεί με συντριπτικό πλειοψηφία την έκθεση της Επιτροπής PEGA, που καταδεικνύει ότι ο ενορχηστρωτής των παρακολουθήσεων ήταν ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης. Και κάνει συστάσεις στη χώρα να αποκαταστήσει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και των ανεξάρτητων αρχών. Εκεί κατάντησε την Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη», είπε και συνέχισε:

«Να ταυτίζεται με αυταρχικές δημοκρατίες. Και το δίλημμα γίνεται ακόμη πιο βαθύ και υπαρξιακό όσο πηγαίνουμε προς τις κάλπες. Ο κος Μητσοτάκης επιχειρεί να βαφτιστεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Να ξεπλύνει τα εγκλήματα του κατά της δημοκρατίας με τη ψήφο των πολιτών. Και απευθύνομαι σήμερα και στους συντηρητικούς πολίτες της ΝΔ. Αυτούς που άκουσαν με προσοχή όσα δήλωσε ακόμη και ο πρώην Πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ότι είναι παράνομο, αντιδημοκρατικό και αδιανόητο και δεν υπάρχει κανένα απόρρητο μπροστά στην ανάγκη της κάθαρσης».

«Είμαι βέβαιος ότι αισθάνονται ντροπή για όσα έκανε ο κος Μητσοτάκης. Και τους ρωτώ: Θα ξεπλύνετε αυτή τη ντροπή για τη δημοκρατία και για την παράταξή σας;», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η αναφορά σε Ανδρουλάκη

Στη συνέχεια, άφησε και έμμεσες αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη. «Είμαι βέβαιος ότι αισθάνονται ντροπή για όσα έκανε ο κος Μητσοτάκης. Και τους ρωτώ: Θα ξεπλύνετε αυτή τη ντροπή για τη δημοκρατία και για την παράταξή σας; Απευθύνομαι σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και τον ρωτώ: Σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσει για τη δημοκρατία ή για τον κακοποιητή της;», είπε και συνέχισε:

«Θα δώσει τη δυνατότητα στον κύριο Μητσοτάκη λευκή επιταγή να νομιμοποιήσει και να συνεχίσει ακόμη πιο ανεξέλεγκτος και αλαζονικός τις πρακτικές παρακράτους; Ή θα δώσει με την ψήφο του ανάσα στη δημοκρατία; Απορώ πως δεν κατανοεί ότι ο μόνος τρόπος να αποδοθεί δικαιοσύνη είναι να ηττηθεί αποφασιστικά και τελεσίδικα η κυβέρνηση των υποκλοπών και της συγκάλυψης.

Και στη θέση της να αναλάβει τα ηνία μια κυβέρνηση Προοδευτικής συνεργασίας την επόμενη ημέρα των εκλογών. Για να δώσει χώρο και ανάσα στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, να διερευνήσει το σκάνδαλο και να καθίσει στο σκαμνί τους υπεύθυνους. Και για να το πω απλά: Στο σκαμνί το παρακράτος των υποκλοπών και ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον αρχιερέα των υποκλοπών, δε γίνεται. Δε συμβαδίζει με την κοινή λογική».

 

 

 

Φωτογραφίες: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.