Βίκυ Μήτρου: “Μέτρια η χρονιά που πέρασε- Ο ΟΛΒ προετοιμάζεται για το 2023”

Στο πρώτο τρίμηνο του 2022 η ιδιωτικοποίηση- Καμία εξέλιξη με την επένδυση για το LNG

Ως μέτρια χαρακτήρισε τη χρονιά, που φτάνει σε λίγες ημέρες στο τέλος της, αναφορικά με την τουριστική κίνηση στο λιμάνι και κυρίως την έλευση κρουαζιερόπλοιων η πρόεδρος του ΟΛΒ κ. Βίκυ Μήτρου μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη. Η κ. Μήτρου τόνισε πως ο ΟΛΒ προετοιμάζεται για το 2023 καθώς η επόμενη χρονιά θα κινηθεί συγκεκριμένα με τις συνεργαζόμενες εταιρείες, ενώ σημείωσε πως αναμένεται και η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους. Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείπει και η ενδεχόμενη επένδυση με το υγροποιημένο φυσικό αέριο που θέλουν επενδυτές να γίνει στον Βόλο, με την κ. Μήτρου να υπογραμμίζει πως πρόκειται για μία πρόταση στα σπάργανα χωρίς μέχρι στιγμής τις απαραίτητες εγκρίσεις και μελέτες.

 

“Γενικά ήταν μία μέτρια τουριστικά χρονιά. Πήγαμε σχετικά καλά τηρουμένων των αναλογιών και όλων των προβλημάτων που έχει φέρει η πανδημία. Είχαμε συνολικά 21 κρουαζιερόπλοια. Κάποιες εταιρείες ακύρωσαν πολλά ταξίδια στη Μεσόγειο, όμως εμείς ήμασταν ακριβώς στο πρόγραμμά μας γιατί είχαμε μεν κάποιες ακυρώσεις, είχαμε όμως και κάποιες προσθήκες”, είπε η κ. Μήτρου και επεσήμανε πως την περσινή περίοδο μόλις δύο ήταν τα κρουαζιερόπλοια που έφτασα στο λιμάνι της πόλης.

Η χρονιά που έρχεται, σύμφωνα με την ίδια, θα κινηθεί κάπως πιο συγκεκριμένα αν και η ελπίδα είναι για μια καλύτερη τουριστική χρονιά. “Από τη μεριά τη δική μας και των πρακτόρων δεν έγιναν αυτά τα δύο χρόνια οι κινήσεις και οι συναντήσεις και όλα όσα γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να προετοιμαστεί η επόμενη χρονιά. Από δω και πέρα συντονίζουμε για το 2023, που εκεί πιστεύουμε να φτάσουμε το μέγιστο”, τόνισε η πρόεδρος του ΟΛΒ.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2022 η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού

Η κ. Μήτρου μίλησε όμως και για την ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, αν και επισήμως, δεν έχει ενημέρωση συγκεκριμένη για το χρονοδιάγραμμα.

“Η πληροφόρησή μου είναι όπως αυτή που έχουν τα ΜΜΕ ότι το πρώτο τρίμηνο θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες και για το λιμάνι του Βόλου, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες από τα λιμάνια που ξεκίνησαν αρχικά, δηλαδή της Αλεξανδρούπολης και της Ηγουμενίτσας”, είπε η κ. Μήτρου συμπληρώνοντας ότι στην πρόσφατη επίσκεψή της η Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ δεν ειπώθηκε κάτι συγκεκριμένο, μιας και τα μέλη του ΔΣ περισσότερο ήθελαν να ενημερωθούν για τις δυνατότητες και τις δραστηριότητες του λιμανιού.

Βέβαια, η κ. Μήτρου, εκ μέρους του ΟΛΒ, τόνισε ότι η πεποίθηση του Οργανισμού είναι να ιδιωτικοποιηθεί το 67% του λιμανιού και να μην προχωρήσει ο τρόπος των υποπαραχωρήσεων. “Θεωρούμε ότι είναι ο μόνος τρόπος ένα λιμάνι της Κεντρικής Ελλάδας, ένα στολίδι και πνοή για τον Βόλο να μείνει ζωντανό”, υπογράμμισε.

Στα σπάργανα η επένδυση για το υγροποιημένο φυσικό αέριο

Στο μεταξύ, η κ. Μήτρου αναφέρθηκε και στην πολυσυζητημένη επένδυση υγροποιημένου φυσικού αερίου σχολιάζοντας πως ” είναι μια επένδυση στα σπάργανα. Δεν έχει πάρει μορφή, δεν έχει τις απαραίτητες προϋποθέσεις και εγκρίσεις για να μπορούμε καν να τη συζητήσουμε. Είναι νωρίς για οποιαδήποτε συζήτηση. Και η ΡΑΕ δεν έχει απαντήσει και είναι προβληματισμένη απ΄ ότι φαίνεται και όλες αυτές οι περιβαλλοντικές μελέτες που δεν έχουν γίνει. Δεν μπορούμε να συζητήσουμε πως μπορεί να πραγματοποιηθεί στο συγκεκριμένο σημείο, μια επένδυση μέσα στον ιστό της πόλης δίπλα σε έναν αρχαιολογικό χώρο γιατί για ένα άλλο μπορούμε να πούμε άλλα πράγματα”. Η πρόεδρος του ΟΛΒ κατέληξε για την εν λόγω επένδυση πως εάν δεν υπάρξουν οι μελέτες που να αποδεικνύουν ότι μπορεί να γίνει αυτή και να φέρει θετικά στοιχεία και όχι κάποια αρνητικά και επικίνδυνα, δεν μπορούν να ειπωθούν πολλά.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.