Βόλος: Εγκαταλείπουν αδέσποτα στην Βιομηχανική!

Καταγγελίες δημοτών για αγέλες αδέσποτων σκυλιών που έχουν εγκαταλειφθεί

Η εγκατάλειψη σκυλιών αλλά και γατών σε διάφορα σημεία της πόλης τους τελευταίους μήνες και ειδικότερα από το ξέσπασμα της πανδημίας, αποτελεί μια σκληρή πραγματικότητα στον Βόλο. Δεκάδες σκυλιά και γάτες αφέθηκαν στην τύχη τους από τους ιδιοκτήτες τους, που μάλλον δεν μπόρεσαν να αναλάβουν υπεύθυνα τη συμβίωση με ένα κατοικίδιο. Πολλοί δε είναι και οι ασυνείδητοι που βλέπουν το κατοικίδιό τους ή κάποιο αδέσποτο να γεννά και φτάνουν στο σημείο να πετάξουν σε κάδους τα νεογέννητα!
Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων του Βόλου, υπάρχουν πολλοί ασυνείδητοι που παρατούν τα σκυλιά τους κατά κύριο λόγο μέσα στην Α Βιομηχανική Περιοχή, μακριά από το κέντρο της πόλης, για να αποπροσανατολιστούν τα σκυλιά και να μην επιστρέψουν στο σπίτι τους.
Η κίνηση αυτή έχει αλλάξει την εικόνα στην Βιομηχανική Περιοχή, στην οποία πλέον υπάρχουν αγέλες σκύλων, που πολλές φορές φοβίζουν και τρομάζουν τους εργαζόμενους της περιοχής. Όπως μετέφερε στο magnesianews.gr αναγνώστης και εργαζόμενος στην Βιομηχανική, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς ιδίως τις βραδινές ώρες , μιας και υπάρχει σε πολλά σημεία ελλιπής φωτισμός, ο φόβος για κάποια επίθεση αδέσποτων αυξάνει.
Μάλιστα μάρτυρες της κατάστασης γίνονται και δεκάδες οδηγοί που μετακινούνται στον δρόμο από Βόλο προς Αγχίαλο, όπου στο ύψος της Βιομηχανικής βλέπουν να ξεπροβάλλουν κουρασμένα, πεινασμένα και ταλαιπωρημένα σκυλιά.
Πολλοί από αυτούς που εργάζονται στην Βιομηχανική Περιοχή, ζητούν από τους αρμόδιους του Δήμου να λάβουν τα μέτρα τους, προστατεύοντας τόσο τα αδέσποτα, όσο και τους ανθρώπους που εργάζονται και κυκλοφορούν στην περιοχή, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τυχόν επιθέσεις από αδέσποτα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.