Βόλος: Ποια η κατάσταση του 24χρονου που τραυματίστηκε σε εργατικό ατύχημα

Τιτάνιες προσπάθειες, για να αντιμετωπιστούν σοβαρά αγγειολογικά τραύματα στα πόδια του

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας διακομίστηκε στις 7 χθες το απόγευμα ο 24χρονος εργαζόμενος, σε βιομηχανία μετάλλου στο Σέσκλο, ο οποίος εγκλωβίστηκε σε σιλό μεταφοράς ρινισμάτων σιδήρου και εγκλωβίστηκαν τα πόδια του.
Ο νεαρός απεγκλωβίστηκε μετά από προσπάθεια πυροσβεστών δύο ωρών και αφού έκοψαν μέρος του σιλό, καθώς βρισκόταν σε βάθος δύο μέτρων και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι γιατροί στο «Αχιλλοπούλειο» διέγνωσαν σοβαρά αγγειολογικά τραύματα στα πόδια του και αποφασίστηκε η διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό, προκειμένου να εξεταστεί από αγγειολόγο.
Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης που έγινε το ατύχημα προσήχθησαν στην Αστυνομία και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα.

«Μάχη» των πυροσβεστών επί δύο ώρες
Τιτάνια ήταν η προσπάθεια των πυροσβεστών του Βόλου και κλιμακίου της ΕΜΑΚ για να απεγκλωβίσουν έναν 24χρονο από σιλό τριγωνικής διατομής, που έπεσε όταν γλίστρησε κατά τη διάρκεια καθαρισμού του μηχανήματος, σε βιομηχανία μεταλλικών κατασκευών που εδρεύει στο Σέσκλο.
Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 11.30 χθες το πρωί για εργατικό ατύχημα, στο σημείο πήγαν άμεσα 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ κλήθηκε και κλιμάκιο έξι διασωστών της ΕΜΑΚ, που έφτασε στο σημείο αργότερα. Επίσης υπήρχαν διασώστες με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και Αστυνομία.
Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι ο νεαρός εργαζόμενος γλίστρησε και έπεσε σε σιλό τριγωνικής διατομής, στο κάτω μέρος του οποίου υπήρχε στρόφαλος με πτερύγια και μεταφέρει ρινίσματα σιδήρου.
Το σιλό βρίσκεται στο υπόγειο, ο νεαρός έπεσε σε βάρος περίπου 2 μέτρων εντός του σιλό και σφήνωσαν τα πόδια του.
Οι πυροσβέστες αντιλήφθησαν ότι επρόκειτο για διάσωση μεγάλου βαθμού δυσκολίας, λόγω της θέσης του νεαρού και της ύπαρξης μετάλλων στο χώρο και ξεκίνησαν την επιχείρηση με φορητά εργαλείο χειρός και κόβοντας μέρος του σιλό με οξυγόνο για να τον προσεγγίσουν.
Ο νεαρός εργαζόμενος, στη διάρκεια της επιχείρησης επέδειξε ψυχραιμία, θάρρος και δύναμη και οι πυροσβέστες κατάφεραν να τον προσεγγίζουν, μετά από δύο ώρες επίπονης προσπάθειας, να τον βάλουν σε φορείο, να τοποθετήσουν νάρθηκες στα δύο του πόδια και να τον ανεβάσουν από το υπόγειο στο ισόγειο της βιομηχανίας, όπου σε συνεργασία με διασώστες του ΕΚΑΒ τον έβαλαν στο ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.
Κύκλοι πυροσβεστών αναφέρουν ότι η διάσωση απαιτούσε λεπτούς χειρισμούς και η επιχείρηση είχε θετική κατάληξη, λόγω της συνεχούς εκπαίδευσης και της εμπειρίας του προσωπικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο 24χρονος απεγκλωβίστηκε, δεν είχε μεγάλη αιμορραγία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.