«Βόλου Κοινωνία»: «Ενωμένοι στη “μάχη” των εκλογών Παπαδούλης -Αποστολάκης»

Ενεργή η πρωτοβουλία για σύγκλιση και κοινή κάθοδο με ένα ψηφοδέλτιο

Πρωτοβουλία για σύγκλιση και συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων «Μαζί για το Βόλο» και «Βόλος – Ανατροπή – Δημιουργία» και τους υποψηφίους δημάρχους Ιάσονα Αποστολάκη και Απόστολο Παπαδούλη, αναλαμβάνει η ανεξάρτητη κίνηση ενεργών πολιτών «Βόλου Κοινωνία», με στόχο την κάθοδο ενός ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει τον Δήμο Βόλου.
Με αφορμή την ανοιχτή συνέλευση που έγινε το βράδυ της Δευτέρας, ο Παντελής Μαστρογιάννης μέλος της κίνησης ενεργών πολιτών μίλησε στο «Ράδιο Ένα» και είπε ότι υπήρξε πλούσιος προβληματισμός στην ανοιχτή συνέλευση της «Βόλου Κοινωνία» και εκφράστηκε η αγωνία της κοινωνίας, για την άρση του αδιεξόδου που φαίνεται ότι υπάρχει.
«Σαν φυσική κατάληξη, ήταν να πάμε σε μια διακήρυξη, που θα δοθεί ,στη δημοσιότητα, με την οποία θα καλούμε τους πολίτες, τους επικεφαλής των σχηματισμών και τους ανθρώπους της πόλης που αγωνιούν, να υπογράψουν για ένα κοινό σχήμα με έναν κοινό επικεφαλής», τόνισε το μέλος της κίνησης ενεργών πολιτών.
Ο Π. Μαστρογιάννης τόνισε ότι η διακήρυξη θα βγει στο διαδίκτυο, όπου θα μπορεί ο καθένας να υπογράψει και να εκφραστεί.
Η «Βόλου Κοινωνία» θα συναντηθεί το επόμενο διάστημα με τις δημοτικές κινήσεις «Μαζί για το Βόλο» και «Βόλος – Ανατροπή – Δημιουργία» και θα εκφράσουν τις απόψεις που ακούστηκαν στη συνέλευση και τη διάθεση της κίνησης ενεργών πολιτών να συμβάλει σε μια τέτοια κατεύθυνση.
Τέλος, το αμέσως προσεχές διάστημα, η «Βόλου Κοινωνία θα ανοίξει τη συζήτηση για τα μεγάλα ζητήματα της πόλης, όπου θα κληθούν τα δύο αυτά αυτοδιοικητικά σχήματα να τοποθετηθούν, να διαμορφώσουν, ανεξάρτητα από την επιτυχία των προηγούμενων στόχων, ένα πρόγραμμα σύγκλισης, ώστε τη δεύτερη Κυριακή οι δημότες να ξέρουν ποιοι συνεργάζονται, σε τι συνεργάζονται και γιατί συνεργάζονται, τόνισε ο Παντ. Μαστρογιάννης.
Ο ίδιος εξήγησε ότι στόχος είναι να «μην πάνε και τα βρουν κάτω από το τραπέζι» με διανομή θέσεων, χωρίς να έχουν καταλήξει σε ένα κοινό πρόγραμμα.
Για τη συνέλευση είπε ότι παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες και των δύο δημοτικών κινήσεων, ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, μέλη οικολογικών οργανώσεων και γενικά άτομα που εκφράζουν όλη την κοινωνία του Βόλου.
«Δεν έχουμε στόχο να δημιουργήσουμε ένα ακόμη σχήμα, αλλά να συμβάλλουμε στην μεγάλη αυτοδιοικητική συμμαχία. Πιστεύουμε στις προγραμματικές συγκλίσεις και η κοινωνία δεν μπορεί να παρακολουθεί αμέτοχη και σιωπηλή όσα συμβαίνουν. Σύγκλιση απόψεων, σύγκλιση προτάσεων, σύγκλιση προσώπων είναι η ανάγκη από τον πρώτο γύρο, για να ξέρει η κοινωνία ποιοι και πως θα διοικήσουν τον πολύπαθο Δήμο Βόλου», επισήμανε ο Παντ. Μαστρογιάννης, που υποστήριξε ότι οι κ.κ. Αποστολάκης και Παπαδούλης μπορούν να συνεργαστούν για το κοινό της πόλης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.