Βροχές, ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι και χαλάζι στη Μαγνησία

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Κυριακή

Αλλάζει από την Κυριακή το σκηνικό του καιρού, καθώς θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, άνεμοι και χαλαζοπτώσεις που πιθανώς να πλήξουν και την περιοχή μας.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων ενημερώνει ότι έχει εκδοθεί από την ΕΜΥ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού και προβλέπει την αλλαγή του καιρού από την Κυριακή και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά:

1. Τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν κυρίως τη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και κυρίως στα βόρεια πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις.
2. Τους θυελλώδεις βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους στο Αιγαίο τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, με ένταση 7 με 8 και πιθανώς την Τρίτη 9 μποφόρ.
3. Την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 5 με 6 βαθμών Κελσίου, στα δυτικά και τα βόρεια την Κυριακή και στις υπόλοιπες περιοχές τη Δευτέρα.

Πιο αναλυτικά: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες της Κυριακής στα νησιά του Ιονίου και προς το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική και βαθμιαία την ανατολική Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.
Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες της Κυριακής στα βορειοδυτικά. Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο, όπου προβλέπεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Μαγνησίας σε περιπτώσεις ανάγκης, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Αστυνομία τηλ. 100 – Πυροσβεστική τηλ 199 -Αριθμός Επείγουσας Ανάγκης 112- ΕΚΑΒ 166). Οι υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων σημειώνεται πως θα είναι σε επιφυλακή με το προσωπικό και τα μηχανήματα έργων, ενώ οι δήμοι και οι υπηρεσίες αυτών θα πρέπει βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα με το απαραίτητο τεχνικό προσωπικό και τα μηχανήματα τους.
Επίσης σε περιπτώσεις ανάγκης οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων στα τηλέφωνα 6944185068 και στα 24213-52464 , 24213-52459.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.