Ξεκίνησε από σήμερα, με click inside και click away η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απ. Οντόπουλο

Με click inside και click away γίνεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και στον Βόλο από σήμερα και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας Απόστολος Οντόπουλος, εξήγησε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για να κάνει κάποιος τις αγορές του, στο τρίωρο που έχει τη δυνατότητα καθημερινά.
Ο πρόεδρος των εμπόρων μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ 102,5» και στον Δημήτρη Καρεκλίδη και είπε ότι ο καταναλωτής πρέπει να θυμάται τον αριθμό 13032 όπου θα στέλνει sms, προκειμένου να λάβει ένα «πάσο» για τρεις ώρες, ώστε να μπορεί να επισκεφτεί όχι μόνο ένα, αλλά πολλά καταστήματα, προκειμένου να κάνει τις αγορές του.
Όπως εξήγησε, ο καταναλωτής μπορεί να στείλει ένα μόνο μήνυμα στο 24ωρο και η διαδικασία είναι όπως ήταν με το click away, δηλαδή προηγείται μια τηλεφωνική επικοινωνία για τον καθορισμό ενός ραντεβού, ο καταστηματάρχης καταγράφει το ραντεβού στη λίστα, που οφείλει να τηρεί και να επιδείξει σε περίπτωση ελέγχου (αλλιώς δέχεται πρόστιμο 1000 €).
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εμπόρων το ραντεβού στο κατάστημα πρέπει να γραφεί στη λίστα με ονοματεπώνυμο, ώρα και τηλέφωνο, ο καταστηματάρχης να αποστείλει μήνυμα στον καταναλωτή, που θα περιλαμβάνει την επωνυμία της επιχείρησης, την οδό, το ΑΦΜ και την ώρα του ραντεβού.
«Από κει και πέρα ο καταναλωτής, μπορεί να πάει στο κατάστημα, να μπει και να εξυπηρετηθεί εντός του καταστήματος, με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να τηρηθεί το όριο των τετραγωνικών μέτρων που υπάρχει για το κάθε κατάστημα (για κάθε 25 τ.μ. ένα άτομο). Με βάσει το μισθωτήριο που αναγράφει τα τετραγωνικά γίνεται και ο έλεγχος από τα κλιμάκια ελέγχου», επισήμανε ο κ. Οντόπουλος.
Παράλληλα, τόνισε ο έμπορος, μπορεί συμπληρωματικά να χρησιμοποιηθεί και το click away, γιατί υπάρχουν κάποιοι καταναλωτές που ενδεχομένως να μη θέλουν να μπουν σε ένα κατάστημα, αν και όλοι οι εμπορικοί κάδοι μπορεί να λειτουργήσουν με το click inside, δηλαδή με επίσκεψη εντός του καταστήματος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το click inside ήταν κάτι το οποίο από την πρώτη στιγμή ζητούσαν οι έμποροι, διότι το εμπόριο δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τη φυσική παρουσία του πελάτη εντός του καταστήματος, καθώς όλα τα προϊόντα των κλάδων που εκπροσωπεί ο Εμπορικός Σύλλογος, χρήζουν δοκιμής ή τουλάχιστον να δει κάποιος τι αγοράζει, που δεν μπορεί να το κάνει από το τηλέφωνο.
«Σίγουρα, το click inside είναι καλύτερο από το click away που μας δημιούργησε πολλά προβλήματα, παρόλα αυτά τα εμπορικά καταστήματα είναι σχεδιασμένα ώστε να λειτουργούν χωρίς περιορισμούς, οπότε αυτή η μέθοδος (click inside) σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την χωρίς περιορισμούς λειτουργία των καταστημάτων», επισήμανε ο κ. Οντόπουλος.
Τέλος, ο πρόεδρος των εμπόρων, τόνισε ότι ήταν αρνητική εξέλιξη ότι δεν ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα στην Αχαΐα, τη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη, τόνισε ότι οι έμποροι του Βόλου δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να είναι στη θέση αυτή, διότι έγινε προετοιμασία στις επιχειρήσεις να ανοίξουν, προμηθεύτηκαν εμπόρευμα, που κοστίζει ακριβά στις μέρες μας και τόνισε ότι αυτή η εξέλιξη επηρεάζει τους πάντες, καθώς το πρόβλημα του ενός γίνεται πολύ εύκολα πρόβλημα και του άλλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.