Ξηραδάκης: «Πήραμε 12 ασπίδες προσώπου, έχουμε εφοδιαστεί με μάσκες από την ΥΠΕ»

Το Κέντρο Υγείας Αλμυρού ήταν από τα πρώτα που εφοδιάστηκε με ειδικές ασπίδες προσώπου που λειτουργούν επιπροσθέτως προστατευτικά για τους γιατρούς που καλούνται να εξετάσουν περιστατικά που κρίνονται ύποπτα για Covid 19. Η παράδοση έγινε σήμερα στον διευθυντή του ΚΥ Αλμυρού, Δημήτρη Ξηραδάκη, από τον επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργο Σαχαρίδη, και τον διευθύνοντα Σύμβουλο της ομάδας TED3D, Ηλία Φρυτζάλα.

«Θέλαμε περισσότερες μάσκες, αλλά υπάρχει και τεράστια ζήτηση όπως καταλαβαίνετε. Πήραμε 12 κομμάτια και θεωρώ ότι με μία σωστή και καλή διαχείριση μας αρκούν» σημείωσε στο «Magnesianews» o διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, Δημήτρη Ξηραδάκης, εξηγώντας από εκεί και πέρα τη λειτουργία αυτών των μασκών: «Αυτές οι μάσκες φοριούνται πάνω από τις χειρουργικές μάσκες, ως επιπρόσθετη προστασία, και αν θέλει κάποιος από εκεί και πέρα φοράει και γυαλιά. Μπορούμε να πούμε ότι μεταφορικά είναι σαν μία μάσκα οξυγονοκολλητή! Αυτές τις μάσκες λοιπόν τις έχουν όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κατά του κορωνοϊού, σε σημεία όπου εξετάζονται ύποπτα κρούσματα, γιατροί και νοσηλευτές δηλαδή. Δεν θεωρώ ότι χρειάζονται περισσότερες μάσκες».

Για την πρωτοβουλία της τρισδιάστατης εκτύπωσης αυτών των μασκών ο διευθυντής του ΚΥ Αλμυρού ανέφερε: «Είναι πάρα πολύ θετική κίνηση. Μου έδειξαν και τον τρόπο λειτουργίας και την εφαρμογή των ασπίδων αυτών. Μπράβο σε όλους που είχαν αυτήν τη σκέψη και προχώρησαν στην κίνηση αυτή».

Άλλωστε η 5η ΥΠΕ σύμφωνα με τον κο Ξηραδάκη έχει ήδη στείλει χειρουργικές μάσκες και υπάρχει επάρκεια αντισηπτικών. «Είμαστε μία μεγάλη υγειονομική περιφέρεια και ό,τι χρειαζόμαστε έχει σταλεί. Κάτι άμεσο δεν χρειαζόμαστε. Την Παρασκευή ήρθε μία μεγάλη παρτίδα μασκών και είμαστε καλά».

Πάντως, όπως σημειώνει, στο Κέντρο Υγείας καταφθάνουν καθημερινά ασθενείς για εξετάσεις, ακόμη και για κορωνοϊό, με τον διευθυντή πάντως να τονίζει ότι δεν προσέρχεται με το παραμικρό κάποιος για εξέταση. «Η καθημερινότητα συνεχίζεται και έχω δώσει εντολή να εξετάζονται όλοι, για κάθε περίπτωση. Θα έρθουν και άλλοι πέρα από τον κορωνοϊό, χειρουργημένοι, με άλλες παθήσεις και παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα με βάση τις δοθείσες οδηγίες» σχολίασε σχετικά ο κ. Ξηραδάκης.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.